Постанова
від 29.09.2010 по справі 2а-2596/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

29.09.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 вересня 2010 р. Справа № 2а-2596/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Турлакової Н. В. < Текст >

при секретарі Заєць В.А.

за участю:

представника позивача:

представника відповідача : не з' явився (направив заяв у про розгляд справи без його участі)

не з' явився

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Державної пода ткової інспекції у Бабушкінс ькому районі м.Дніпропетровс ька до Асоціації "Автоматизо вані системи" про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Бабушкінському рай оні м. Дніпропетровськ зверн улась з позовом до суду з позо вними вимогами про припиненн я юридичної особи Асоціації «Автоматизовані системи».

В обґрунтування позову Дер жавна податкова інспекція у Бабушкінському районі м.Дніп ропетровськ зазначила, що Ас оціація «Автоматизовані сис теми» перебуває на обліку у Д ержавній податковій інспекц ії у Бабушкінському районі м .Дніпропетровськ як платник податків та інших обов'язков их платежів, проте документи податкової звітності не под ає з вересня 2006 року.

Представник позивача пода в до суду письмову заяву про р озгляд справи за його відсут ністю, просив суд позов задов ольнити.

Відповідач заперечень на п озов до суду не направив, в суд ове засідання не з' явився, п ро дату, час та місце якого нал ежним чином повідомлений, що підтверджується матеріалам и справи.

Дослідивши чинне законода вство та матеріали справи су д доходить висновку, що позов на заява підлягає задоволенн ю.

Судом встановлено, матеріа лами справи підтверджено, що згідно Довідки з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців серія АБ №695978 Асоціація «Ав томатизовані системи» зареє строване виконавчим комітет ом Дніпропетровської місько ї ради м.Дніпропетровська.

Згідно довідки від 14.10.2009 року №1 Асоціація «Автоматизован і системи» перебуває на облі ку в Державній податковій ін спекції у Бабушкінському рай оні м. Дніпропетровська, як пл атник податків та інших обов 'язкових платежів від 27.09.1999 року за № 6298.

Згідно з довідкою з Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців серія АБ №695979 станом на 14.10.2009 року внесено інформацію 05 .10.2009 щодо відсутності юридично ї особи за вказаною адресою.

Пунктом 5 частиною 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців» встановлено, що підставами д ля постановлення судового рі шення щодо припинення юридич ної особи, що не пов'язано з ба нкрутством юридичної особи, зокрема є наявність в Єдином у державному реєстрі запису про відсутність юридичної ос оби за вказаним її місцезнах одженням.

Відповідно до Порядку облі ку платників податків, зборі в (обов' язкових платежів) за твердженого наказом Державн ої податкової адміністрації України від 19.02.1998 № 80 із змінами і доповненнями, зареєстрован ого в Міністерстві юстиції У країни 14.12.1998 за № 791/3231, передбачен о, якщо платник податків не ма є заборгованості перед бюдже том та у разі наявності в Єдин ому державному реєстрі запис у про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезн аходженням, керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді ро зпорядження відносно суб'єкт а господарювання - про зверне ння до суду або господарсько го суду із заявою (позовною за явою) про припинення юридичн ої особи.

З урахуванням сукупності в икладених обставин, враховую чи вимоги чинного законодавс тва суд доходить висновку пр о задоволення позову.

Керуючись ст.ст. 160, 162, 163 Кодекс у адміністративного судочин ства України суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов державної податкової інсп екції у Бабушкінському район і м.Дніпропетровська до Асоц іації «Автоматизовані систе ми» - задовольнити.

Припинити юридичну особу А соціація «Автоматизовані си стеми» (49000, Дніпропетровськ а обл., м. Дніпропетровськ, вул . Леніна, буд.38, кв.7, ЄДРПОУ 30540332).

Копію постанови направити Державному реєстратору вико навчого комітету Дніпропетр овської міської ради (49000, м. Дні пропетровськ, пр. К.Маркса, 75) дл я виконання вимог статті 38 Зак ону України «Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців».

Судові витрати віднести за рахунок Державного бюджету України.

Постанова набирає законно ї сили та може бути оскаржена до Дніпропетровського апеля ційного адміністративного с уду через Дніпропетровський окружний адміністративний с уд у порядок і строки, передба чені статтями 186 і 254 Кодексу ад міністративного судочинств а України.

Повний текст постанови скл адений 20.09.2010 року.

Суддя (підпис)

< Список >

< Список >

< Список > Н.В. Турлакова

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.09.2010
Оприлюднено01.10.2010
Номер документу11414550
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2596/10/0470

Ухвала від 12.03.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

Постанова від 29.09.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні