Ухвала
від 13.10.2023 по справі 339/444/23
БОЛЕХІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №339/444/23

75

2/339/153/23

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

13 жовтня 2023 року м. Болехів

Суддя Болехівського міського суду Івано-Франківської області Скригун В.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , проживає: АДРЕСА_1 до Гузіївського ліцею Болехівської міської ради Івано-Франківської області, місцезнаходження: вул. Шевченка, 29 с.Гузіїв Калуського району Івано-Франківської області про невиплату добових за час перебування у відрядженні,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить зобов`язати директора Гузіївського ліцею Болехівської міської ради Івано-Франківської області внести зміни в наказ № 141-ОД від 22 вересня 2022 року про джерело та порядок виплати відрядних; виплатити йому та для 12 учасників команди суму добових в розмірі 3900,00 грн., притягнути до відповідальності за невиплату добових за час перебування у відрядженні згідно чинного законодавства, вказати на неналежне виконання посадових обов"язків щодо збереження життя та здоров"я здобувачів освіти. Судові витрати покласти на відповідача.

Позовну заяву подано з додержанням вимог, викладених у статтях 175-177 ЦПК України, усунено недоліки згідно ухвали суду. Оплачена судовим збором.

На підставі ст. 28 ЦПК України, справа підсудна Болехівському міському суду Івано-Франківської області.

Підстави для залишення заяви без руху, її повернення та відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Згідно з ч.4 ст. 19 ЦПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Відповідно до ч.4 ст.274 ЦПК України, в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах: 1) що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, розірвання шлюбу та поділ майна подружжя; 2) щодо спадкування; 3) щодо приватизації державного житлового фонду; 4) щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування відповідно до глави 12 цього розділу; 5) в яких ціна позову перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 6) інші вимоги, об`єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 1-5 цієї частини.

У зв`язку з чим дана справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

До позовної заяви долучене клопотання про витребування доказів в якому позивач просить витребувати у директора Гузіївського ліцею Болехівської міської ради Івано-Франківської області: відрядження команд із участю вчителя предмету «Захист України» ОСОБА_1 на змагання по туризму, які відбулись на базі Болехівського БТЮТ та змагання до Дня воїна, які відбулись на базі Болехівського коледжу; суми виплачених добових відрядженим особам, які приймали участь у змаганнях.

Відповідно до ч. 1 ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно положень ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази у разі задоволення клопотання.

Враховуючи, що затребувані документи стороною позивача отримані не були на підставі заяви від 06 жовтня 2023 р., суд, з метою сприяння ОСОБА_1 вреалізації його прав,вважає за необхідне клопотання позивача задовольнити.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 28, 84, 187, 189, 190, 274 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 , проживає: АДРЕСА_1 до Гузіївського ліцею Болехівської міської ради Івано-Франківської області, місцезнаходження: вул. Шевченка, 29 с.Гузіїв Калуського району Івано-Франківської області про невиплату добових за час перебування у відрядженні.

Справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження з викликом до суду сторін по справі.

Призначити по справі відкрите судове засідання 02 листопада 2023 року о 11-00 годині в приміщенні Болехівського міського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Коновальця, 34 а м.Болехів Івано-Франківської області з повідомленням учасників справи.

Клопотання позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребуватиу директора Гузіївського ліцею Болехівської міської ради Івано-Франківської області:

- відрядження команд із участю вчителя предмету «Захист України» ОСОБА_1 на змагання по туризму, які відбулись на базі Болехівського БТЮТ та змагання до Дня воїна, які відбулись на базі Болехівського коледжу;

- суми виплачених добових відрядженим особам, які приймали участь у змаганнях 29 вересня 2023 року.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Направити відповідачеві копію ухвали про відкриття провадження та запропонувати подати у строк до початку судового розгляду заяву із запереченням щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, відзив на позов та докази, що підтверджують заперечення проти позову, якщо такі докази не надані позивачем, а також документи, що підтверджують надіслання відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Роз`яснити, що у разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву має право подати відповідь на відзив відповідно до ст. 179 ЦПК України. Роз`яснити позивачу, що копія відповіді на відзив та доданих до неї документів відповідачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Ухвала остаточна та оскарженню не підлягає.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет http://blm.if.court.gov.ua.

Суддя: СкригунВ.В.

СудБолехівський міський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення13.10.2023
Оприлюднено16.10.2023
Номер документу114147564
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —339/444/23

Ухвала від 27.05.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Лідовець Руслан Анатолійович

Постанова від 11.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Барков В. М.

Постанова від 11.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Барков В. М.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Барков В. М.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Барков В. М.

Ухвала від 06.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Барков В. М.

Рішення від 23.02.2024

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Скригун В. В.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Скригун В. В.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Болехівський міський суд Івано-Франківської області

Скригун В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні