Постанова
від 21.09.2010 по справі 14673/09/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 вересня 2010 р.

Справа № 2-а-14673/09/2170

                              

Херсонський окружний адміністративний суд

у складі: головуючого судді: Горшков В.М.,

розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м.Херсоні до  Товариство з обмеженою відповідальністю "Квінт-22" про стягнення заборгованості по страхових внесках,

встановив:

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м.Херсоні звернулось до Херсонського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до товариства з обмеженою відповідальністю "Квінт-22" про стягнення заборгованості по страхових внесках в сумі 309,41 грн.

В обґрунтування своїх позовних вимог позивач посилається на наявність у відповідача  заборгованості страховим внескам несплаченої до Фонду соціального страхування  від нещасних випадків  на виробництві у розмірі 309,41 грн.

Представник відповідача надав до суду заяву про розгляд справи в порядку письмового провадження.

Відповідач до суду не прибув, заперечень на позов не надав, про причини неявки суд не повідомив.

Відповідно до ч. 6 ст. 128  якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Виходячи з вищевикладеного суд вважає за можливим розглядати справу в порядку письмового провадження.

Суд, розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті,  встановив наступне.

Відповідно до ст. 15 Закону України "Про загальнообов’язкове  державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" страхування від нещасного випадку  здійснює Фонд соціального страхування від нещасних випадків - некомерційна самоврядована організація, що діє на підставі Статуту.

Згідно ст. 45 зазначеного Закону та п. 4.12 Інструкції про порядок перерахування, обліку та витрачання страхових коштів Фонду, затвердженої постановою правління Фонду від 12.07.2007 р. № 36, роботодавець як страхувальник зобов’язаний своєчасно та повністю сплачувати в установленому порядку страхові внески до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та згідно ст. 52 вищевказаного Закону несе відповідальність за несвоєчасну сплату страхових внесків.

Згідно п. 5.1 Інструкції, невнесені страхувальниками у встановлений строк страхові внески до Фонду вважаються недоїмкою і стягуються у порядку передбаченому законодавством.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Квінт-22" у відповідності з п.1 ст. 1 Закону України "Про загальнообов’язкове  державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" зареєстрований у позивача  як платник страхових внесків під №2119006074.

Відповідач, як страхувальник зобов’язаний своєчасно та повністю сплачувати  страхові внески шляхом перерахування відповідних сум на рахунок Фонду щомісячно в день одержання коштів на оплату праці  в установах банків, а при проведені оплати праці з готівкової виручки чи натуроплатою – не пізніше наступного дня після здійснення виплат.

Відповідач не виконує вимоги чинного законодавства, так відповідно до розрахункової відомості про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за І квартал 2009 року за відповідачем обліковується заборгованість по несплаченим  страховим внескам в сумі 309,41 грн.

Ненадходження коштів  до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань перешкоджає своєчасному фінансуванні витрат по відшкодуванню  матеріальної та моральної шкоди потерпілим, а також реалізації держаної політики у сфері страхування від нещасних випадків на виробництві, чим прямо порушуються інтереси Фонду.

Таким чином, приймаючи до уваги вищевикладене, а також те, що борг недоїмки по сплаті страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань відповідачем не сплачено, сума заборгованості складає 309,41 грн.

Відтак беручи до уваги наведене та оцінюючи наявні у справі докази в сукупності, суд вважає, що позовні вимоги  відділення виконавчої дирекції  Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Херсоні до ТОВ "Квінт-22" про стягнення заборгованості по страхових внесках в сумі 309,41 грн. цілком обґрунтовані, документально підтверджені, відповідають чинному законодавству, отже підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст.8, 9, 12, 19, 158-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

постановив:

Позовні вимоги задовольнити в повному обсязі.

Стягнути з товариство з обмеженою відповідальністю "Квінт-22" (код ЄДРПОУ 31278154) на користь відділення виконавчої дирекції Фонду Соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Херсоні (73002, м. Херсон, вул. Чорноморська,8-а, р/р37173401900016 ГУДК в. Херсонській області, МФО 852010, код ЄДРПОУ 25900302) недоїмку зі сплати страхових внесків у сумі 309,41 грн. (триста дев'ять грн. 41 коп.).

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з дня її проголошення.  В разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була  подана  у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили  після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                                                                           Горшков В.М.

кат. 6.12

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.09.2010
Оприлюднено01.10.2010
Номер документу11415488
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —14673/09/2170

Постанова від 21.09.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Горшков В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні