Ухвала
від 13.10.2023 по справі 754/14590/23
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Номер провадження 2/754/5706/23

Справа № 754/14590/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження

"13" жовтня 2023 р. суддя Деснянського районного суду м. Києва Саламон О.Б., перевіривши виконання вимог ст.ст.175-177 ЦПК України при поданні позовної заяви заступника керівника Київської міської прокуратури в інтересах держави в особі Київської міської ради до Обслуговуючого кооперативу «Автокооператив по будівництву та експлуатації гаражів, автостоянок для зберігання транспортних засобів громадян Деснянського району міста Києва «АВТОШАНС», ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про скасування рішень про державно реєстрацію та визнання недійсними правочинів, повернення земельної ділянки, -

В С Т А Н О В И В:

Позивачем подано вищезазначену позовну заяву, яка відповідає вимогам закону, підсудна Деснянському районному суду м. Києва, належним чином сплачено судовий збір. Обставин, які б були підставами для відмови у відкритті провадження в справі, повернення позовної заяви, суддею не встановлено.

Враховуючи положення ст. 19, ч. 4 ст. 274 ЦПК України, предмет та підстави позову, суд приходить до висновку, що справа підлягає до розгляду в порядку загального позовного провадження.

Одночасно в прохальній частині позовної заяви заявлено вимогу про витребування в Управлінні державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у місті Києві належним чином засвідчену копію реєстраційної справи на об`єкт нерухомого майна №761668880000 (гараж загальною площею 24,3 кв.м) на АДРЕСА_1 ).

Заявлена вимога відповідає нормам ч.ч.1, 2 ст.84 ЦПК України, а саме витребування вказаних доказів мають суттєве значення для вирішення вказаного позову, зазначені докази безпосередньо стосуються предмета позову, а вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для самостійного отримання цих доказів до позитивного результату не призвели, а відтак заявлена вимога підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 19, 84, 128, 175, 177, 187, 274 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження по цивільній справі за позовом заступника керівника Київської міської прокуратури (м. Київ, вул. Предславинська, 45/9) в інтересах держави в особі Київської міської ради (м.Київ, вул. Хрещатик, 36) до Обслуговуючого кооперативу «Автокооператив по будівництву та експлуатації гаражів, автостоянок для зберігання транспортних засобів громадян Деснянського району міста Києва «АВТОШАНС» (м. Київ, вул. Бальзака, буд.94-а), ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 ), ОСОБА_2 ( АДРЕСА_3 ) про скасування рішень про державно реєстрацію та визнання недійсними правочинів, повернення земельної ділянки.

Здійснювати розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засіданні по справі на 14.11.2023 року о 15-20 год.

Засідання відбудеться в приміщенні Деснянського районного суду м. Києва (м. Київ, пр. Червоної Калини, 5В, зал. 18).

Відповідачам в п`ятнадцятиденний строк з моменту отримання ухвали про відкриття провадження подати суду відзив на позовну заяву та всі наявні в них докази, які стосуються предмету спору, з одночасним направленням копії відзиву та додатків до нього всім учасникам справи та наданням суду доказів про здійснення вказаних дій.

Роз`яснити, що у відповідності до ч. 1 ст. 193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов в строк для подання відзиву.

До закінчення підготовчого засіданні по справі особи, які беруть участь у справі, для підтвердження своїх вимог або заперечень зобов`язані подати усі наявні у них докази, заяви та клопотання, при цьому позивач також має право подати в вказаний строк відповідь на відзив, звернутись з клопотанням про залучення співвідповідача, заміну первісного відповідача належним, залученням третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, шляхом подання письмової заяви змінити предмет або підставу позову, збільшити або зменшити свої позовні вимоги, відповідач подати заперечення.

В судове засідання викликати учасників справи.

Витребувати в Управлінні державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у місті Києві належним чином засвідчену копію реєстраційної справи на об`єкт нерухомого майна №761668880000 (гараж загальною площею 24,3 кв.м) на АДРЕСА_1 .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет на веб-сайті суду: http://ds.ki.court.gov.ua/

Ухвала набирає законної сили негайно після складання її повного тексту.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя

СудДеснянський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення13.10.2023
Оприлюднено17.10.2023
Номер документу114169376
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —754/14590/23

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Саламон О. Б.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Саламон О. Б.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Деснянський районний суд міста Києва

Саламон О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні