Ухвала
від 16.10.2023 по справі 289/2455/23
РАДОМИШЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 289/2455/23

Номер провадження 2/289/639/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.10.2023 м. Радомишль

Суддя Радомишльського районного суду Житомирської області Мельник О.В., розглянувши заяву керівника Коростишівської окружної прокуратури Сергія Зубака про повернення до відкриття провадження у справі позовної заяви Коростишівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області до ОСОБА_1 за участі третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ТОВ «Радомишльське овочеве підприємство» про припинення права власності на земельну ділянку шляхом конфіскації, -

ВСТАНОВИВ:

12 жовтня 2023 року до Радомишльського районного суду Житомирської області надійшла вказана позовна заява. До відкриття провадження у справі від керівника Коростишівської окружної прокуратури надійшла заява про повернення позовної заяви.

Дослідивши зміст поданої заяви, суд дійшов наступного висновку.

За приписами ч. 1ст. 43 ЦПК Україниучасники справи мають право, зокрема, подавати до суду заяви та клопотання.

Згідно п. 3 ч. 4ст. 185 ЦПК Українипозовна заява повертається у випадку, коли до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про відкликання позовної заяви.

Відповідно до ч. 6ст. 185 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про повернення позовної заяви.

Таким чином, враховуючи, що керівник Коростишівської окружної прокуратури подав заяву про повернення позовної заяви до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі, що є його процесуальним правом, дана заява не суперечить вимогам закону, не є порушенням права на справедливий судовий захист та не може вважатися обмеженням права доступу до суду, суд дійшов переконання про задоволення такої заяви на підставі п. 3 ч. 4ст. 185 ЦПК України, оскільки звернення до суду із даною заявою є проявом принципу диспозитивності цивільного судочинства.

Відповідно до ч.7ст. 185 ЦПК Україниповернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Керуючись ст.185,260,261,354 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заявуКоростишівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області до ОСОБА_1 за участі третьої особи на стороні відповідача, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ТОВ «Радомишльське овочеве підприємство» про припинення права власності на земельну ділянку шляхом конфіскації, повернути до Коростишівської окружної прокуратури на підставі п. 3 ч. 4ст. 185 ЦПК України.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Копію ухвали суду разом із позовною заявою та всіма додатками до неї надіслати позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку. Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя О. В. Мельник

Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено17.10.2023
Номер документу114170381
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельну ділянку шляхом конфіскації

Судовий реєстр по справі —289/2455/23

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Радомишльський районний суд Житомирської області

Мельник О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні