Ухвала
від 16.10.2023 по справі 357/12133/23
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/12133/23

1-кс/357/2575/23

У Х В А Л А

16 жовтня 2023 року слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого відділення розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров`я особи СВ Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Білоцерківської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю по кримінальному провадженню № 12023111030004723 від 03.10.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 КК України,

У С Т А Н О В И В:

До Білоцерківського міськрайонного суду Київської області надійшло клопотання старшого слідчого відділення розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров`я особи СВ Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Білоцерківської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Маловільшанської сільської ради .

Свої вимоги слідчий мотивує тим, що до Білоцерківського РУП звернувся ОСОБА_5 із заявою про те, що ІНФОРМАЦІЯ_7 року в приміщенні КНП БМР « ІНФОРМАЦІЯ_2 » померла вагітна на 7 місяці ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 разом із новонародженою дитиною, в результаті неналежного виконання медичними працівниками своїх професійних обов`язків внаслідок недбалого до них ставлення.

03.10.2023 року проведено огляд місця в приміщенні КП БМР « ІНФОРМАЦІЯ_4 » за адресою: АДРЕСА_1 в ході якого виявлено труп ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 та новонароджена дитина, які направлені на розтин до КЗ КОР « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

ОСОБА_7 повідомив, що його дружина ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 відвідувала лікаря кардіолога КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Маловільшанської сільської ради ОСОБА_8 .

Під час досудового розслідування виникла необхідність на отримання оригіналів документів, а саме: амбулаторної картки, медичної картки (історії хвороби) стаціонарного хворого з усіма наявними результатами досліджень на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Крім того, вказані вище документи мають істотне значення для кримінального провадження, оскільки можуть бути використані як докази в процесі доказування об`єктивної сторони кримінального правопорушення, передбаченого ст. 140 Кримінального кодексу України.

Також встановлено, що ОСОБА_6 , 24.09.2023 року зверталася за допомогою до лікаря кардіолога КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Маловільшанської сільської ради ОСОБА_8 , за адресою: АДРЕСА_2 .

З метою встановлення належної правової кваліфікації вчиненого кримінального правопорушення, проведення відповідних експертиз слід отримати тимчасовий доступ до інформації, а саме до оригіналів амбулаторної картки, медичної картки (історії хвороби) стаціонарного хворого з усіма наявними результатами досліджень на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , що знаходяться в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Маловільшанської сільської ради за адресою: АДРЕСА_2 .

Слідчий зазначає, що документи які знаходяться в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Маловільшанської сільської ради, мають суттєве значення та необхідні для проведення судово-медичної експертизи, одержати зазначені документи іншим способом не можливо.

Оскільки медична документація ОСОБА_6 , є конфіденційною інформацією та знаходиться у власності КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Маловільшанської сільської ради, який знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , її отримання та виїмка можлива лише шляхом тимчасового доступу до речей та документів, що містять охоронювану законом таємницю.

В судове засідання старший слідчий ОСОБА_3 не з`явилася, надала до суду заяву про розгляд клопотання за її відсутності, клопотання підтримала в повному обсязі та просила його задовольнити за викладених у ньому обставин.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксування під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Клопотання слідчого розглядається відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України без виклику осіб, у володінні яких знаходяться речі та документи про тимчасовий доступ до яких клопоче слідчий.

Розглянувши клопотання, дослідивши додані до нього докази, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначеним у ст. 161 КПК України. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 162 КПК України передбачено, що до охоронюваної законом таємниці, які містяться в речах і документах, належать: відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 ст. 163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, що містять охоронювану законом таємницю та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачаються довести за допомогою речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно з ч. 5 ст. 132 КПК України при розгляді питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, сторони кримінального провадження повинні надати слідчому судді докази обставин, на які вони посилаються.

Згідно з ч. 5, ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Слідчий суддя вважає, що в даному клопотанні доведено наявність обставин передбачених ч. 5, ч. 6 ст. 163 КПК України, а також, що документи, які перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_6 », який знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, та доказове значення у справі і необхідні для проведення судово-медичної експертизи.

Одержати зазначені документи іншим способом, а саме звернутися з запитом до медичної установи, не можливо, оскільки згідно зі статтею 40 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров`я» медичні працівники та інші особи, яким у зв`язку з виконанням професійних або службових обов`язків стало відомо про хворобу, медичне обстеження, огляд та їх результати, не мають права розголошувати ці відомості, крім передбачених законодавчими актами випадків.

Керуючись статтями 159-164, 166 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання старшого слідчого відділення розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров`я особи СВ Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Білоцерківської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю - задовольнити.

Надати старшому слідчому відділення розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров`я особи СВ Білоцерківського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, з можливістю їх вилучення в оригіналах, які перебувають в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Маловільшанської сільської ради, який знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: оригіналів амбулаторної картки, медичної картки (історії хвороби) стаціонарного хворого з усіма наявними результатами досліджень на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Строк дії зазначеної ухвали один місяць з дня її постановлення.

Відповідно до ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, має право надати дозвіл на проведення обшуку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_9

Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено17.10.2023
Номер документу114170574
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю по кримінальному провадженню № 12023111030004723 від 03.10.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 КК України

Судовий реєстр по справі —357/12133/23

Ухвала від 22.12.2023

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Дорошенко С. І.

Ухвала від 22.12.2023

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Дорошенко С. І.

Ухвала від 22.12.2023

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Дорошенко С. І.

Ухвала від 22.12.2023

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Дорошенко С. І.

Ухвала від 17.10.2023

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Дорошенко С. І.

Ухвала від 16.10.2023

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Дорошенко С. І.

Ухвала від 16.10.2023

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Дорошенко С. І.

Ухвала від 09.10.2023

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Дорошенко С. І.

Ухвала від 09.10.2023

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Дорошенко С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні