Ухвала
від 16.10.2023 по справі 702/749/23
МОНАСТИРИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 702/749/23

Провадження № 2/702/281/23

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про закриття провадження у справі

16.10.2023 м. Монастирище

Монастирищенський районний суд Черкаської області в складі:

головуючої судді Жежер Ю.М.

за участю секретаря судового засідання Махомети І.С.,

учасники справи - не з"явились,

розглянув упідготовчому відкритому судовомузасіданні взалі судовихзасідань м.Монастирище впорядку загального позовного провадженнязаяву позивача ОСОБА_1 про відмову від позову та закриття провадження у справі за позовом ОСОБА_1 доСелянського(фермерського)господарства«Юлія» про визнання договору оренди землі недійсним,

в с т а н о в и в :

Позивач ОСОБА_1 звернувся досудузпозовомдовідповідача про визнання договору орендиземлі недійсним.

Ухвалою суду від 12.09.2023 прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі та призначено до підготовчого засідання в порядку загального позовного провадження.

16.10.2023 на адресу суду від позивача ОСОБА_1 надійшла заява про закриття провадження у справі, у зв`язку з відмовою від позову, наслідки закриття провадження у справі йому зрозумілі. Просить вирішення даного питання розглядати у його відсутність.

В підготовче судове засідання позивач ОСОБА_1 не з"явився, про дату, час та місце судового розгляду повідомлений у встановленому законом порядку.

В підготовче судове засідання представник відповідача СФГ «Юлія» Добреля В.Ю. не з"явився, про дату, час та місце судового розгляду повідомлений у встановленому законом порядку.

Дослідивши заяву про закриття провадження у справі, матеріали цивільної справи в розрізі вирішення даного питання, суд приходить до наступних висновків.

Судом встановлено, що предметом спору у даній справі є визнаннядоговору орендиземлі недійсним.

Згідно з ч. 3 ст. 13 ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до п. 1 ч.2ст.49ЦПК України, крім прав та обов`язків, визначених устатті 43цього Кодексу, зокрема, позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Відповідно до ч. 3 ст.206 ЦПК України, у разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Згідно з п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Судом встановлено, що позивач не підтримує свої позовні вимоги, просить закрити провадження у справі, а тому суд вважає за необхідне прийняти відмову від позову та закрити провадження у справі.

На підставі викладеного та керуючись ст. 142, 206, 223, 255, 256, 258-260,353, 354 ЦПК України,суд

п о с т а н о в и в :

Заявупозивача ОСОБА_1 про закриття провадження у справі задовольнити.

Прийняти відмовувідпозову ОСОБА_1 доСелянського (фермерського)господарства«Юлія» про визнання договору оренди землі недійсним, провадженняусправізакрити напідставі п.4)ч.1ст.255ЦПК України.

Роз`яснити позивачу положення ч. 2 ст. 256 ЦПК України, відповідно до яких, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвала може бути оскаржена в Черкаський апеляційний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днівз дня її складення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Суддя Ю.М.Жежер

Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено17.10.2023
Номер документу114172312
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору оренди землі недійсним

Судовий реєстр по справі —702/749/23

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Жежер Ю. М.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Жежер Ю. М.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Монастирищенський районний суд Черкаської області

Жежер Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні