Ухвала
від 16.10.2023 по справі 910/13975/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

16.10.2023Справа № 910/13975/23 Суддя Господарського суду міста Києва Алєєва І.В., розглянувши матеріали позовної заяви

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Підприємство Медтехсервіс»

до Акціонерного товариства «Українська залізниця» в особі філії «Центр охорони здоров`я»

Акціонерного товариства «Українська залізниця»

про стягнення 709 817, 44 грн.

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Господарського суду міста Києва із вказаною позовною заявою до відповідача про стягнення 709 817, 44 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 11.09.2023 було відкрито провадження у справі, розгляд справи визначено здійснювати за правилами спрощеного провадження без повідомлення (виклику) сторін, одночасно встановивши відповідачу строк який становить п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження для подання до суду відзиву на позов та доказів направлення відзиву позивачу; встановивши позивачу строк, який становить п`ять днів з дня отримання відзиву на позов, для подання до суду відповіді на відзив на позов, а також доказів направлення відповіді на відзив відповідачу.

09.10.2023 від позивача та відповідача надійшла спільна заява про затвердження мирової угоди.

Судом розглянута заява сторін про затвердження мирової угоди у справі та встановлено наступне.

Згідно частини 7 статті 46 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

За приписами частини 1 статті 192 ГПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу (частина 2 статті 192 ГПК України).

Судом встановлено, що до прийняття рішення у справі сторонами подано заяву про затвердження мирової угоди, укладеної між позивачем та відповідачем на суму заявлених позовних вимог та розподілу судових витрат.

У частині 1 статті 192 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що у мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Як встановлено судом, мирова угода стосується лише прав та обов`язків сторін щодо предмету позову, права і інтереси будь-яких інших осіб даною мировою угодою не порушені.

Відповідно до частини 3 статті 192 ГПК України до ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Також судом встановлено, що мирова угода підписана уповноваженими особами.

Частиною 4 статті 192 ГПК України передбачено, що укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Відповідно пункту 7 частини 1 статті 231 ГПК України господарський суд закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

З урахуванням наведеного вище, оскільки зміст укладеної між сторонами мирової угоди не суперечить чинному законодавству та не порушує права та охоронювані законом інтереси інших осіб, суд вважає за необхідне затвердити укладену сторонами мирову угоду та закрити провадження у справі на підставі пункту 7 частини 1 статті 231 ГПК України.

Керуючись статтями 46, 130, 192, 231-235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити мирову угоду в справі № 910/13975/23, укладену між Товариством з обмеженою відповідальністю «Підприємство Медтехсервіс» та Акціонерним товариством «Українська залізниця» в особі філії «Центр охорони здоров`я» Акціонерного товариства «Українська залізниця» у наступній редакції:

МИРОВА УГОДА

м. Київ 09.10.2023

Товариство з обмеженою відповідальністю «ПІДПРИЄМСТВО МЕДТЕХСЕРВІС» (далі - Позивач), в особі директора Сидорова Олександра Михайловича., який діє на підставі Статуту, з однієї сторони, і акціонерне товариство «Українська залізниця» філія «Центр охорони здоров`я» (далі - Відповідач), в особі директора виконавчого філії «Центр охорони здоров`я» АТ «Укрзалізниця» Гончара Костянтина Володимировича і заступника директора виконавчого філії «Центр охорони здоров`я» акціонерного товариства «Українська залізниця» Терехова Романа Леонідовича, які діють на підставі довіреності від 14 вересня 2023 року, посвідченої приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Ісаєнко О.В., зареєстрованої в реєстрі за № 4068, з іншої сторони (далі разом Сторони),

керуючись ч. 7 ст. 46, ст. 192 ГПК України, з метою врегулювання спору у справі № 910/13975/23, що знаходиться у провадженні Господарського суду міста Києва, за позовом Позивача до Відповідача про стягнення за договором про закупівлю послуг від 26.11.2021 року № ЦОЗ/ТН-977 суми: основного боргу у розмірі 640 000.00 грн, інфляційних втрат - 51511,69 грн, 3% річних - 18 305.75 гри, домовились укласти цю Мирову угоду про наступне:

1. Відповідач:

1.1. Визнає, що його заборгованість перед Позивачем за договором про закупівлю послуг від 26.11.2021 року № ЦОЗ/ТН-977 становить 640 000 (шістсот сорок тисяч) гри 00 коп.;

1.2. Гарантує погашення заборгованості у розмірі, зазначеному в п. 1.1 цієї Мирової угоди, шляхом безготівкового перерахування грошових коштів на поточний рахунок Позивача, вказаний у п. 13 цієї Мирової угоди, в наступному порядку:

- 160 000 (сто шістдесят тисяч) гри 00 кой. - протягом 5 (п`яти) робочих днів з дня, наступного після набрання законної сили ухвали Господарського суду міста Києва про затвердження даної Мирової угоди;

- суми у розмірі 480 000 (чотириста вісімдесят тисяч) грн 00 коп. - до 31.12.2023 включно.

2. Позивач:

2.1. Відмовляється від своїх позовних вимог до Відповідача у справі № 910/13975/23 щодо стягнення інфляційних втрат у розмірі 51511 (п`ятдесят одна тисяча п`ятсот одинадцять) грн 69 коп., трьох відсотків річних у розмірі 18 305 (вісімнадцять тисяч триста п`ять) грн 75 коп., судового збору у розмірі 10 647 (десять тисяч шістсот сорок сім) грн 27 коп.

2.2. Зобов`язується не заявляти до Відповідача жодних інших вимог про повернення коштів, вимог щодо сплати пені, штрафів, відсотків, інфляційних витрат, 3% річних тощо за договором про закупівлю послуг від 26.11.2021 року № ЦОЗ/ТН-977.

2.3. Гарантує, що з моменту підписання цієї Мирової угоди і у випадку належного її виконання, не матиме жодних майнових претензій до Відповідача з приводу заборгованості, погашення якої є предметом цієї Мирової угоди.

3. У разі виконання Відповідачем п. 1.2 цієї Мирової угоди вважатиметься, що Сторони виконали свої зобов`язання за договором про закупівлю послуг від 26.11.2021 року № ЦОЗ/ТН-977 у повному обсязі належним чином і не мають, і не матимуть в подальшому одна до одної жодних майновнх/грошових претензій та/або вимог компенсаційного характеру, у тому числі, але не виключно: неустойки, 3% річних, інфляційних втрат за невиконання та/або неналежне виконання зобов`язань, а також будь-яких збитків.

4. Сторони домовились, що усі судові витрати, в тому числі витрати на правову допомогу і судовий збір, покладаються на сторону, яка їх понесла, та іншою стороною не відшкодовуються.

5. Сторони, після підписання цієї Мирової угоди, зобов`язуються невідкладно подати до Господарського суду міста Києва спільну заяву про затвердження Мирової угоди у справі №910/13975/23.

6. Сторони заявляють, що ні в процесі укладання цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були і не можуть бути порушені їх права та права будь-яких третіх осіб, в тому числі і Держави Україна, а також, що ця Мирова угода стосується лише прав і обов`язків Позивача і Відповідача щодо предмету позову у справі № 910/13975/23.

7. Сторони цієї Мирової угоди повністю усвідомлюють умови, мету та сутність цієї Мирової угоди. Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї Мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї Мирової угоди. Наслідки затвердження Мирової угоди Сторонам відомі.

8. Сторони підтверджують, що особи, які підписали від імені Сторін цю Мирову угоду, мають всі необхідні повноваження на її підписання і не мають будь-яких застережень та/або обмежень таких повноважень та/або правоздатності, та/або дієздатності, діють добровільно, за вільним волевиявленням.

9. Одностороння відмова від виконання зобов`язань за цією Мировою угодою або одностороння зміна її умов не допускається.

10. Ця Мирова угода набирає чинності з моменту її підписання обома Сторонами, скріплення печатками Сторін, затвердження ухвалою Господарського суду міста Києва у справі № 910/13975/23 і набрання нею законної сили, та діє до повного виконання Сторонами своїх зобов`язань за Мировою угодою і є обов`язковою для Позивача і Відповідача. Текст Мирової угоди викладається в ухвалі Господарського суду міста Києва про затвердження цієї Мирової угоди.

11. Ухвала суду про затвердження даної Мирової угоди є виконавчим документом відповідно до Закону України «Про виконавче провадження».

12. У разі невиконання Відповідачем п. 1.2. цієї Мирової угоди Позивач має право направити ухвалу суду про затвердження цієї Мирової угоди до виконавчої служби для виконання шляхом стягнення з Відповідача суми невиконаного грошового зобов`язання, а у випадку часткового її виконання - за вирахуванням сплачених Відповідачем сум грошових коштів, про що Позивач вказує у заяві про відкриття виконавчого провадження.

11. Уся інформація, викладена в цій Мировій угоді, визнається Сторонами як достовірна в повному обсязі. Кожна Сторона окремо несе повну відповідальність за надання недостовірної інформації, яка зазначена в цій Мировій угоді.

12. Ця Мирова угода укладена у 3 (трьох) оригінальних (автентичних) примірниках, які мають однакову юридичну силу, по одному примірнику для кожної із Сторін і суду.

13.РЕКВІЗИТИ І ПІДПИСИ СТОРІН

ПОЗИВАЧ:ВІДПОВІДАЧ:Товариство з обмеженою відповідальністю «Підприємство Медтехсервіс» 04136, м. Київ, вул. Північно - Сирецька, 3 код ЄДРПОУ 37730206, рахунок IBAN НОМЕР_1 у АТ КБ «ПРИВАТБАНК» Директор:


Сидоров О.М АТ «Українська залізниця» 03680, м. Київ, вул. Єжи Гедройця, 5 Філія «Центр охорони здоров`я» АТ «Українська залізниця» 03049, м. Київ, пр. Повітрофлотський, 9 р/р НОМЕР_2 ТВБВ №10026/0124 філія ГУ по м. Києву та Київській області АТ «Ощадбанк», МФО 322669 ІПН 400758126555 код ЄДРПОУ 40081352 Директор виконавчий філії «Центр охорони здоров`я» АТ «Українська залізниця»
Костянтин ГОНЧАР Заступник директора виконавчого філії «Центр охорони здоров`я» АТ «Українська залізниця»
Роман ТЕРЕХОВ 2. Дана ухвала набирає законної сили 16.10.2023 та відповідно до положень Закону України «Про виконавче провадження» є виконавчим документом та може бути пред`явлена до виконання в передбаченому чинним законодавством порядку до 16.10.2026.

3.Стягувачем за даною ухвалою є ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ПІДПРИЄМСТВО МЕДТЕХСЕРВІС» (Україна, 04136, місто Київ, вул.Некрасова Віктора, будинок 3, ідентифікаційний код 37730206).

4. Боржником за даною ухвалою є АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «УКРАЇНСЬКА ЗАЛІЗНИЦЯ» (03150, м. Київ, вул. Єжи Ґедройця, буд. 5; ідентифікаційний код 40075815) в особі філії «ЦЕНТР ОХОРОНИ ЗДОРОВ`Я» АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «УКРАЇНСЬКА ЗАЛІЗНИЦЯ» (Україна, 03049, місто Київ, проспект Повітрофлотський, будинок 9; ідентифікаційний код 40081352).

5. Провадження у справі № 910/13975/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Підприємство Медтехсервіс» до Акціонерного товариства «Українська залізниця» в особі філії «Центр охорони здоров`я» Акціонерного товариства «Українська залізниця» про стягнення 709 817, 44 грн. - закрити.

6. Дана ухвала може бути оскаржена в порядку, передбаченому статтями 253-259 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя І.В. Алєєва

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено18.10.2023
Номер документу114185152
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань надання послуг

Судовий реєстр по справі —910/13975/23

Ухвала від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Алєєва І.В.

Ухвала від 11.09.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Алєєва І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні