Ухвала
від 22.09.2010 по справі 6-52/10
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Справа № 6-52/10

У Х В А Л А

22 вересня 2010 року Ленінськи й районний суд м. Полтави в скл аді:

головуючого - судді Новака Ю.Д.,

при секретарі - Рудь М.І.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Полтав і заяву ТОВ «Виробничо - пра вова фірма «Крона», заінтере сована особа: ОСОБА_1 про в идачу виконавчого документу згідно рішення Постійно дію чого третейського суду при В ГО "Український правовий сою з" від 22.06.2010 року у справі № 1/218, -

В С Т А Н О В И В :

ТОВ «Виробничо - п равова фірма «Крона» зверну лося до суду з заявою про вида чу виконавчого документу згі дно рішення Постійно діючого третейського суду при ВГО "Ук раїнський правовий союз" від 22.06.2010 року у справі № 1/218, », заінте ресована особа: ОСОБА_1.

Представник заявника в судовому засіданні заяву п ідтримав та просив задовольн ити.

В судове засідання не з ' явилася зацікавлена особа , хоча належним чином повідом лялась про час та місце судов ого засідання.

На підставі ч. 1 ст. 56 Закон у України "Про третейські суд и" неявка сторін чи однієї не є перешкодою для судового роз гляду заяви, тому суд вважає з а можливе розглянути справу у відсутність зацікавленої особи, яка належним чином по відомлялась про час та місце розгляду справи.

Суд, вислухавши пояснен ня представника заявника, до слідивши матеріали справи та заяву ТОВ «Виробничо - правова фірма «Крона» про ви дачу виконавчого документу приходить до висновку про за доволення заяви.

Відповідно до частини 1 ст. 55 Закону України "Про трете йські суди" рішення третейсь кого суду виконуються зобов' язаною стороною добровільно , в порядку та строки, що встан овлені в рішенні.

Судом встановлено, що 22 червня 2010 року, керуючись ст. ст. 15, 526, 610, 611, 629 Цивільного кодексу України, Законом України «Пр о третейські суди», положенн ями Регламенту Постійно діюч ого третейського суду при Вс еукраїнській громадській ор ганізації «Український прав овий союз», третейський суд (М ісцезнаходження: 36022, м. Полтава , вул. Старий Поділ, 8) у складі т ретейського судді Сліпченко Ю. А. виніс рішення у справі № 1/ 218.

Позовні вимоги ТОВ «ВПФ«Кр она» задоволені в повному об сязі та стягнуто з ОСОБА_1 на користь ТОВ «ВПФ«Крона» з аборгованість в розмірі 25 000,00 (д вадцять п' ять тисяч грн.) гри вень.

Відповідно до статті 5 Закон у України «Про третейські су ди» юридичні та/або фізичні о соби мають право передати на розгляд третейського суду б удь-який спір, який виникає з ц ивільних чи господарських пр авовідносин, крім випадків, п ередбачених законом. Спір мо же бути переданий на розгляд третейського суду за наявно сті між сторонами третейсько ї угоди, яка відповідає вимог ам ст. 12 Закону України «Про тр етейські суди».

Домовленість між ТОВ «ВПФ« Крона» та ОСОБА_1 про пере дачу спору, в разі його виникн ення, на вирішення третейськ ому суду зазначається в пунк тами 7.6 Договору на ексклюзивн е обслуговування при продажі нерухомості від 11.02.2009 року та п . 7.4 Договору на інформаційно-к онсультаційне обслуговуван ня при купівлі нерухомості в ід 10.02.2009 року наступного змісту : « Сторони дійшли до згоди, що всі спори, розбіжності, вимог и або претензії, які виникают ь з даного Договору чи в зв' я зку з ним, або витікають із ньо го, в тому числі, що стосується його виконання, порушення, пр ипинення, розірвання чи неді йсності, підлягають остаточн ому вирішенні в Постійно дію чому Третейському суді при В сеукраїнській громадській о рганізації «Український пра вовий союз» у відповідності з його Регламентом. Сторони д омовились, що розгляд спору в Постійно діючому Третейсько му суді при Всеукраїнській г ромадській організації «Укр аїнський правовий союз» буде проходити на підставі письм ових матеріалів, наданих сто ронами без проведення усного слухання та виклику сторін ».

Склад третейського суду формувався відповідно до ст . 7 Регламенту Постійно діючог о третейського суду при ВГО « Український правовий союз» т а ст. ст. 16-19 Закону України «Про третейські суди», третейськ ий суддя, який розглядає спра ву одноособово, призначаєтьс я за його згодою головою Трет ейського суду, що підтверджу ється письмовим призначення м третейського судді Сліпчен ка Ю. А. головою Постійно діючо го третейського суду при ВГО «Український правовий союз» . Під час проведення третейсь кого розгляду справи № 1/218 від водів чи самовідводів третей ського судді заявлено не бул о.

Згідно ст. 55 Закону Україн и «Про третейські суди» ріше ння третейського суду викону ється зобов' язаною стороно ю добровільно, в порядку та ст роки, що встановлені в рішенн і. Якщо в рішенні строк його ви конання не встановлений, ріш ення підлягає негайному вико нанню.

В даному випадку рішенн я Постійно діючого третейськ ого суду при ВГО «Українськи й правовий союз» у справі № 1/218 за позовом ТОВ «ВПФ«Крона» д о ОСОБА_1 про стягнення за боргованості в розмірі 25 000,00 (дв адцять п' ять тисяч грн.) грив ень добровільно не виконуєть ся.

Відповідно до ст. 57 Закону Ук раїни «Про третейські суди» якщо рішення третейського су ду не виконано добровільно, т о воно підлягає примусовому виконанню.

Пунктом 1 статті 3 Закону У країни «Про виконавче провад ження» передбачено, що приму сове виконання рішень третей ських судів державною викона вчою службою здійснюється на підставі виконавчого докуме нта. Відповідно до ст. 56 Закону України «Про третейські суд и» ухвала про видачу виконав чого документа та виконавчий документ видається компетен тним судом на підставі відпо відної заяви.

Відповідно до ст. 56 Закону України «Про третейські суд и» заява про видачу виконавч ого документа може бути пода на до компетентного суду про тягом трьох років з дня прийн яття рішення третейським суд ом.

Згідно зі ст. 2 Закону Укра їни «Про третейські суди» ко мпетентним судом є місцевий загальний суд чи місцевий го сподарський суд за місцем ро згляду справи третейським су дом. Оскільки сторонами по да ній справі № 1/218 є юридична та ф ізична особи, і справа розгля нута третейським судом в м. По лтава, то в даному випадку ком петентним судом є Ленінський районний суд м. Полтави.

Вищезазначене рішення від повідачем не оскаржувалося т а у добровільному порядку ви конано не було.

На підставі вищевиклад еного та керуючись ст. 55, 56 Зако ну України "Про третейські су ди", суд,-

У Х В А Л И В :

Видати виконавчий док умент, на підставі якого стяг нути з ОСОБА_1 (Місце прожи вання: АДРЕСА_1. Ідентифік аційний номер: НОМЕР_1) на к ористь Товариства з обмежено ю відповідальністю «ВПФ«Кро на» (Місцезнаходження: 61058, м. Ха рків, вул. Культури, 18, оф. 1. Код Є ДРПОУ23756976) суму боргу, у розмірі 11 642 грн. (одинадцять тисяч шіст сот сорок дві грн. 00 коп.), штраф у розмірі 13 358 грн. (тринадцять т исяч триста п' ятдесят вісім грн. 00 коп.) та витрати по сплат і третейського збору у розмі рі 1 000 грн. (одна тисяча грн. 00 коп .).- всього 26 000, 00 грн. (двадцять ш ість тисяч грн. 00 коп.).

. Ухвала оскарженню не під лягає.

Суддя Ленінського район ного

суду м. Полтави Ю.Д. Новак

Дата ухвалення рішення22.09.2010
Оприлюднено01.10.2010
Номер документу11418521
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-52/10

Ухвала від 01.03.2010

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Парій О. В.

Ухвала від 19.01.2010

Цивільне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Деркач О. Г.

Ухвала від 02.07.2010

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Ольховський Є. Б.

Ухвала від 17.05.2010

Цивільне

Черняхівський районний суд Житомирської області

Моніч Б. С.

Ухвала від 18.02.2010

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Федоренко Р.Г.

Ухвала від 22.12.2010

Цивільне

Марківський районний суд Луганської області

Логвіненко Т. Г.

Ухвала від 05.05.2010

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Усенко С. І.

Ухвала від 17.10.2012

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Довгополов О.М.

Ухвала від 21.07.2010

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Наталія Миколаївна

Ухвала від 21.12.2010

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Вдовіченко Микола Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні