Ухвала
від 16.10.2023 по справі 930/2851/23
НЕМИРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 930/2851/23

Провадження №2-о/930/134/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

16.10.2023 року м. Немирів

Суддя Немирівського районного суду Вінницької області Царапора О.П. перевіривши відповідність вимогам ст.ст.19,27-30,175,177ЦПК України заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Немирівська міська рада вінницької області, про визнання особи безвісно відсутньою,

В С Т А Н О В И В:

13.10.2023 року заявник ОСОБА_1 звернувся в Немирівський районний суд Вінницької області із заявою про визнання особи безвісно відсутньою.

Заява відповідає вимогам цивільного процесуального законодавства щодо форми та змісту.

Підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження не встановлено. Заява підсудна Немирівському районному суду Вінницької області та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Заява підлягає розгляду за правилами окремого провадження.

Частиною 7ст.19ЦПКУкраїни передбачено, що окреме провадження призначене для розгляду справ про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав та інтересів особи або створення умов для здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до вимог ч.3ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Разом із заявою, на адресу суду надійшло клопотання заявника про витребування доказів.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно із вимогами ч. 2 ст. 83 ЦПК України, позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Згідно із ч.ч.7-10 ст.84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази. У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, також залишити позовну заяву без розгляду.

На підставівикладеного,керуючисьст.ст.19,187,294,315-318ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти заяву до розгляду та відкрити окреме провадження в цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Немирівська міська рада вінницької області, про визнання особи безвісно відсутньою.

Розгляд справи провести в порядку окремого провадження.

Судове засідання призначити на 22.11.2023 року о 10:00 годині в приміщенні Немирівського районного суду Вінницької області вул. Шевченка, 27 м. Немирів.

В судове засідання викликати учасників справи.

Витребувати від Комунального некомерційного підприємства «Немирівська міська лікарня» Немирівської міської ради Вінницької області, код ЄДРПОУ 01982614, що знаходиться за адресою: 22800, м. Немирів, вул. Шевченка, 26 Вінницька область:

- Відомості щодо проходження лікування, діагноз, перебування на обліку у КНП «Немирівська міська лікарня» Немирівської міської ради Вінницької області у період 2000-2023 рр. - гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований в АДРЕСА_1 .

Витребувати від Комунального підприємства «Немирівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Немирівської міської ради Вінницької області, код ЄДРПОУ 41345263, що знаходиться за адресою: 22800, м. Немирів, вул. Євдокименка, 22 Вінницька область:

Відомості щодо вибору сімейного лікаря та підписання декларації про медичне обслуговування з сімейним лікарем Немирівської ЛА ЗПСМ КНП «Немирівська міська лікарня» Немирівської міської ради Вінницької області гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований в АДРЕСА_1

Витребувати від Комунального некомерційного підприємства «Вінницька обласна клінічна психоневрологічна лікарня ім. акад. О.І. Ющенка Вінницької обласної ради, код ЄДРПОУ 01982264, що знаходиться за адресою: 21037, м. Вінниця, вул. Пирогова, 109:

- Відомості щодо проходження лікування, періодичність проходження, діагноз, перебування на обліку у КНП «Вінницька обласна клінічна психоневрологічна лікарня ім. акад. О.І. Ющенка Вінницької обласної ради» гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований в АДРЕСА_1 .

Витребувати від Головного управління Державної податкової служби у Вінницькій області, код ЄДРПОУ ВП 44069150, що знаходиться за адресою: 21028, м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 7:

- Відомості з Державного реєстру фізичних осіб платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків гр. ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за період 2000-2023 рр.;

- Довідку про присвоєння ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований в АДРЕСА_1 , реєстраційного номера платників податку.

Встановити строк виконнаня ухвали до 16.11.2023 року.

Викликати у судове засідання свідків:

ОСОБА_3 , яка проживає в АДРЕСА_2 .

ОСОБА_4 , яка проживає в АДРЕСА_3 .

Копію ухвали про прийняття до розгляду та відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи. Одночасно, з копією ухвали про відкриття провадження та призначення справи до судового розгляду надіслати заінтересованим особам копію заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати заінтересованим особам протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати письмові пояснення щодо заяви.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обгрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причини, що не залежали від неї.

Інформація щодо розгляду справи може бути отримана учасниками судового процесу на інформаційному веб порталі https://court.gov.ua/fair/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.П. Царапора

Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено18.10.2023
Номер документу114204511
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи безвісно відсутньою

Судовий реєстр по справі —930/2851/23

Рішення від 22.11.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Рішення від 22.11.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Царапора О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні