Ухвала
від 17.10.2023 по справі 291/1323/23
РУЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 291/1323/23

У К Р А Ї Н А

Ружинський районний суд Житомирської області

У Х В А Л А

17 жовтня 2023 року

Суддя Ружинського районного суду Житомирської області Митюк О.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , представник позивача ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: Чорнорудський старостинський округ Вчорайшенської сільської ради Бердичівського району Житомирської області про визнання заповіту недійсним ,-

в с т а н о в и в:

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175- 177 ЦПК України.

Справа підсудна Ружинському районному суду Житомирської області, підстав для відмови у відкритті провадження по справі, повернення позову чи залишення його без розгляду немає.

В позовній заяві відсутнє клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного провадження, а тому справа призначається до розгляду за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання.

В позовній заяві містяться клопотання позивача про витребування з Чорнорудського старостинського округу Вчорайшенської сільської ради Бердичівського району Житомирської області:

- оригінал заповіту від 17 червня 2020 року, складеий від імені ОСОБА_4 , посвідчений 17 червня 2020 року о 11 годині 10 хвилин виконуючим обов`язки старости Новочорнорудського старостинського округу Вчорайшенської сільської ради Ружинського району Житомирської області Івасенком Володимиром Яковичем, зареєстрований в реєстрі за №2-НЧ;

- оригінал заповіту від 23 лютого 2022 року, складеий від імені ОСОБА_4 , посвідчений 23 лютого 2022 року о 10 годині 30 хвилин старостою Чорнорудського старостинського округу Вчорайшенської сільської ради Бердичівського району Житомирської області Івасенком Володимиром Яковичем, зареєстрований в реєстрі за №1-НЧ.

Про виклик свідків:

- ОСОБА_5 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_6 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_2 , які можуть підтвердити обставини викладені у позовній заяві.

Вивчивши письмові матеріали справи, зваживши доводи клопотання та врахувавши те, що необхідність витребування обґрунтована неможливістю самостійного зібрання даних доказів для доведення обставин справи, якими позивач обґрунтовує позовні вимоги, суд приходить до висновку про необхідність витребування зазначених доказів .

Відповідно до ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно статті 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. В ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Клопотання про виклик свідків за змістом відповідає вимогам ст.91 ЦПК України.

Згідно правил статті 69 ЦПК України свідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи.

Суду не надано доказів, що особи, про допит якох заявлено клопотання, є такими, що не можуть бути допитані як свідки згідно частини 1 статті 70 ЦПК України.

Клопотання про виклик свідків є обґрунтованим з огляду на ті обставини, що вказаним у клопотанні свідкам відомі обставини, що входять до складу підстави заявлених вимог, їх показання можуть мати значення для вирішення спірних правовідносин.

У зв`язку з вище викладеним клопотання підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст.19, 69, 70,84,91, 178, 187, 191,199, 261 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом

ОСОБА_1 , представник позивача ОСОБА_7 до ОСОБА_3 , третя особа: Чорнорудський старостинський округ Вчорайшенської сільської ради Бердичівського району Житомирської області про визнання заповіту недійсним.

Розгляд справи здійснити за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання по справі в залі судових засідань Ружинського районного суду Житомирської області (Житомирська область, смт Ружин, вул.Соборна, 37) на 19.01.2024 року об 14 годині 30 хвилин.

В підготовче судове засідання викликати учасників справи.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам п.п.1-8 ч.1 ст.178 ЦПК України, подання доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем.

Відповідно до ч.4 ст.178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд згідно ч.8 ст.178 ЦПК України вирішує справу за наявними матеріалами.

Згідно ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Третя особа має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву, в яких третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, викладає свої аргументи і міркування в підтримку або заперечення проти позову. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами 3-6 ст. 178 ЦПК України.

Одночасно з подачею пояснень на позовну заяву третя особа надає суду докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються аргументи та міркування на підтримку або заперечення щодо предмета позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Клопотання позивача про витребування доказів та виклик свідків по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , представник позивача ОСОБА_7 до ОСОБА_3 , третя особа: Чорнорудський старостинський округ Вчорайшенської сільської ради Бердичівського району Житомирської області про визнання заповіту недійсним задовольнити.

Витребувати з Чорнорудського старостинського округу Вчорайшенської сільської ради Бердичівського району Житомирської області:

- оригінал заповіту від 17 червня 2020 року, складеий від імені ОСОБА_4 , посвідчений 17 червня 2020 року о 11 годині 10 хвилин виконуючим обов`язки старости Новочорнорудського старостинського округу Вчорайшенської сільської ради Ружинського району Житомирської області Івасенком Володимиром Яковичем, зареєстрований в реєстрі за №2-НЧ;

- оригінал заповіту від 23 лютого 2022 року, складеий від імені ОСОБА_4 , посвідчений 23 лютого 2022 року о 10 годині 30 хвилин старостою Чорнорудського старостинського округу Вчорайшенської сільської ради Бердичівського району Житомирської області Івасенком Володимиром Яковичем, зареєстрований в реєстрі за №1-НЧ.

Роз`яснити особам у яких витребовуються докази, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Витребувані докази надати суду до 01.12.2023 року.

В судове засідання викликати свідків :

- ОСОБА_5 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_6 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Надіслати : сторонам - копію ухвали про відкриття провадження у справі; відповідачу та третім особам - копію позовної заяви та доданих до неї матеріалів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://lbs.vl.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О. В. Митюк.

СудРужинський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення17.10.2023
Оприлюднено19.10.2023
Номер документу114224459
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —291/1323/23

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Ружинський районний суд Житомирської області

Митюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні