Ухвала
від 17.10.2023 по справі 120/15519/23
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залучення третьої особи

м. Вінниця

17 жовтня 2023 р. Справа № 120/15519/23

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді:Крапівницької Н. Л.,

розглянувши матеріали справи

за позовом: Керівника Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області

до: Уланівської сільської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Маркушівський ліцей Уланівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області

про: визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити дії

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом Керівника Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області до Уланівської сільської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Маркушівський ліцей Уланівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області про визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити дії.

Позовні вимоги обґрунтовані протиправною бездіяльністю відповідача щодо невжиття заходів до оформлення правовстановлюючих документів на приміщення Маркущівського ліцею Уланівської сільської ради і розміщену у ньому захисну споруду цивільного захисту № 02462, що знаходиться за адресою: вул. Б. Хмельницького, 3, с. Маркуші, Хмільницький район, Вінницька область та державної реєстрації права комунальної власності на зазначену будівлю.

Ознайомившись із матеріалами справи, суд прийшов до наступного висновку.

Так, положеннями ч. 2 ст. 49 КАС України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі (ч. 4 ст. 49 КАС України).

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи (ч. 5 ст. 49 КАС України).

Оскільки при відкритті провадження у справі ,судом не вирішено питання щодо залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Відділ освіти, культури, молоді і спорту Уланівської сільської ради, суд приходить до висновку про наявність підстав для залучення Відділу освіти, культури, молоді і спорту Уланівської сільської ради до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, адже рішення, прийняте за наслідком розгляду даної справи, може вплинути на його права чи інтереси.

Керуючись ст.ст. 49, 248, 256 КАС України, -

У Х В А Л И В :

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача Відділ освіти, культури, молоді і спорту Уланівської сільської ради (вул. Миру, 19, с. Уланів, Хмільницький район, Вінницька область).

Запропонувати третій особі у 10-денний строк з дня отримання копії даної ухвали подати письмові пояснення з приводу заявлених позовних вимог.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

СуддяКрапівницька Н. Л.

Дата ухвалення рішення17.10.2023
Оприлюднено19.10.2023
Номер документу114228853
СудочинствоАдміністративне
Суть: визнання бездіяльності протиправною, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —120/15519/23

Ухвала від 16.02.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 05.02.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 17.10.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 16.10.2023

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні