Ухвала
від 17.10.2023 по справі 369/11094/23
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/11094/23

Провадження №2/369/5198/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.10.2023 року м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області в складі:

головуючого судді Пінкевич Н.С.

секретаря Соловюк В.І.,

за участі позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

відповідача ОСОБА_3 ,

представника відповідача ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні клопотання про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 третя особа Служба у справах дітей Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області про визначення місця проживання дитини та за зустрічним позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_1 третя особа Служба у справах дітей Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області про визначення місця проживання дитини, -

в с т а н о в и в :

У провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача просив суд витребувати у Служби у справах дітей Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області, щодо доцільності визначення місця проживання з батьком.

У підготовчому судовому засіданні представник відповідача з приводу задоволення клопотання не заперечувала.

Третя особа у підготовче судове засідання не з`явилася, повідомлялась належним чином.

У відповідності до ч. 5 ст. 268 ЦПК України датою ухвалення рішення, ухваленого за відсутності учасників справи, є дата складення повного судового рішення.

Дослідивши матеріали справи суд прийшов до наступних висновків.

Відповідно до ч. 4, 5 ст. 19 Сімейного кодексу України, при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Враховуючи, що предметом судового розгляду являється спір між сторонами стосовно визначення місця проживання дитини ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 разом з батьком чи матір`ю суд вважає за необхідне зобов`язати службу у справах дітей Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області надати до суду письмовий висновок щодо доцільності чи недоцільності визначення місця проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з батьком ОСОБА_1 чи з матір`ю ОСОБА_3 .

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. 53, 259-261 ЦПК України, суд,

у х в а л и в :

Зобов`язати Служба у справах дітей Білогородської сільської ради Бучанського району Київської області надати до суду письмовий висновок щодо доцільності чи недоцільності визначення місця проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з батьком ОСОБА_1 чи з матір`ю ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Наталія ПІНКЕВИЧ

Дата ухвалення рішення17.10.2023
Оприлюднено19.10.2023
Номер документу114242162
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —369/11094/23

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Пінкевич Н. С.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Пінкевич Н. С.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Пінкевич Н. С.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Пінкевич Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні