Рішення
від 18.10.2023 по справі 908/2432/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 19/55/23

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.10.2023 Справа № 908/2432/23

м.Запоріжжя Запорізької області

Суддя Господарського суду Запорізької області Давиденко І.В., розглянувши матеріали справи

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "ГАЗ.УА" (04080, м. Київ, вул. Олексія Терьохіна, буд. 8А, ідентифікаційний код юридичної особи 42468262)

до відповідача: Комунального некомерційного підприємства "Кам`янська районна лікарня" Кам`янської селищної ради Пологівського району Запорізької області (71001, Запорізька область, Пологівський район, смт Кам`янка, вул. Євтушенка, буд. 1А, ідентифікаційний код юридичної особи 01992860)

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Кам`янська селищна рада Пологівського району Запорізької області (71001, Запорізька обл., Пологівський район, смт Кам`янка, ідентифікаційний код юридичної особи 25216735)

про стягнення 308 040,00 грн

без виклику учасників справи

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

28.07.2023 до Господарського суду Запорізької області надійшла позовна заява вих. № б/н від 24.07.2023 (вх. № 2642/08-07/23 від 28.07.2023) Товариства з обмеженою відповідальністю "ГАЗ.УА" до відповідача: Комунального некомерційного підприємства "Кам`янська районна лікарня" Кам`янської селищної ради Пологівського району Запорізької області про стягнення 308 040,00 грн заборгованості за Договором постачання електричної енергії споживачу № 1 від 28.01.2022.

Позов обґрунтовано порушенням відповідачем зобов`язань за Договором про постачання електричної енергії споживачу від 28.01.2022 щодо оплати спожитої електричної енергії.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу від 28.07.2023 здійснено автоматичний розподіл судової справи між суддями, присвоєно єдиний унікальний номер судової справи 908/2432/23 та визначено до розгляду судді Давиденко І.В.

Ухвалою суду від 01.08.2023 позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ГАЗ.УА" залишено без руху. Надано позивачу строк для усунення недоліків в термін до 16.08.2023 включно.

15.08.2023 до Господарського суду Запорізької області надійшло клопотання позивача про усунення недоліків.

Оскільки, предметом спору у даній справі є стягнення з відповідача суми 308 040,00 грн, розмір якої не перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, та справа не відноситься до визначеного ч. 4 ст. 247 ГПК України виключного переліку категорій справ, які не можуть бути розглянуті в порядку спрощеного позовного провадження, суд прийшов до висновку, що дана справа є справою незначної складності та може розглядатися в порядку спрощеного позовного провадження.

Ухвалою суду від 21.08.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 908/2432/23. Присвоєно справі номер провадження 19/55/23. Залучено до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Кам`янську селищну раду Пологівського району Запорізької області. Ухвалено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання.

Від відповідача 04.09.2023 надійшов письмовий відзив на позовну заяву вих. № 27 від 04.09.2023, відповідно до якого останній просив суд відмовити в задоволенні позовних вимог, зазначив, що сторонами було зменшено суму Договору до 230 150,40 грн, вказав, що акти та рахунки, на підставі яких здійснюється оплата, не отримував, крім того, зазначив, що сторони звільняються від відповідальності, якщо невиконання зобов`язань є наслідком непереборної сили.

Від позивача 21.09.2023 було надіслано поштою та 25.09.2023 отримано судом відповідь на відзив вих. б/н від 21.04.2023, відповідно до якого просив суд поновити строк на подання відповіді на відзив, просив задовольнити позовні вимоги в повному обсязі, зазначивши, що предметом позовних вимог є стягнення фактично спожитою суми електричної енергії, що є обґрунтованою та не підлягає до звільнення від такого зобов`язання, в зв`язку з форс-мажорними обставинами.

Судом встановлено, що позивачем надіслано відповідь на відзив до початку розгляду справи по суті в 30 денний строк з дня відкриття провадження у справі, в зв`язку з чим, судом залучено до матеріалів справи подану позивачем відповідь на відзив.

Суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву (ч. ч. 5, 7 ст. 252 ГПК України).

Клопотань про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін до суду не надходило.

Згідно зі ст. 248 ГПК України, суд розглядає справи у порядку спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

За таких обставин, суд визнав наявні в матеріалах справи № 908/2432/23 письмові докази достатніми для всебічного, повного та об`єктивного розгляду спору.

Враховуючи приписи ч. 4 ст. 240 ГПК України, у зв`язку з розглядом справи без повідомлення (виклику) учасників справи, рішення прийнято без його проголошення - 18.10.2023.

Дослідивши матеріали справи, всебічно і повно з`ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об`єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд

ВСТАНОВИВ:

Кожна особа має право звернутися до суду за захистом свого особистого немайнового або майнового права та інтересу, способами захисту цивільних прав та інтересів може бути - визнання права.

З огляду на статтю 509 Цивільного кодексу України вбачається, що зобов`язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов`язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов`язку. Зобов`язання виникають з підстав, встановлених статтею 11 ЦК України.

У відповідності до пункту 1 частини 2 статті 1 Цивільного кодексу України, договір - є підставою виникнення цивільних прав та обов`язків. Цивільні права і обов`язки виникають як з передбачених законом договорів, так і з договорів, не передбачених законом, але таких, що йому не суперечать.

Договір - це категорія цивільного права, яка визначається як домовленість двох або більше сторін, спрямована на встановлення, зміну або припинення цивільних прав та обов`язків. До зобов`язань, що виникають з договорів, застосовуються загальні положення про зобов`язання, якщо інше не випливає із закону або самого договору. Як і будь-який право чин, він є вольовим актом, оскільки виражає спільну волю сторін, що втілюється у договорі. Змістом договору є, власне, ті умови, на яких сторони погоджуються виконувати договір, і вони мають дотримуватися взятих на себе зобов`язань.

У відповідності до статті 638 ЦК України, договір є укладеним, якщо сторони в належній формі досягли згоди з усіх істотних умов договору. Істотними умовами договору є умови про предмет договору, умови, що визначені законом як істотні або є необхідними для договорів даного виду, а також усі ті умови щодо яких за заявою хоча б однієї із сторін має бути досягнуто згоди.

28.01.2022 між Товариством з обмеженою відповідальністю "ГАЗ.УА" (далі - Постачальник) та Комунальним некомерційним підприємством «Більмацька районна лікарня» Більмацької селищної ради (далі - Споживач) укладено Договір № 1 про постачання електричної енергії споживачу (Договір).

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань було змінено назву Комунального некомерційного підприємства «Більмацька районна лікарня» Більмацької селищної ради на Комунальне некомерційне підприємство «Кам`янська районна лікарня» Кам`янської селищної ради Пологівського району Запорізької області.

Цей Договір встановлює порядок та умови постачання електричної енергії як товарної продукції Споживачу. До умов цього Договору застосовуються положення Закону України «Про ринок електричної енергії» та Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 14.03.2018 № 312 (далі - ПРРЕЕ), інші чинні нормативно-правові акти, що регулюють постачання електричної енергії (п.п. 1.1 ,1.2 Договору).

Пунктом 2.1 Договору передбачено, що Постачальник продає електричну енергію «код ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» - 09310000-5 - електрична енергія (Електрична енергія)» Споживачу для забезпечення потреб електроустановок Споживача, включно з тарифом на послуги з передачі електричної енергії, а Споживач оплачує Постачальнику вартість використаної електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами цього Договору.

Постачання електричної енергії Споживачу здійснюється у строк з 01.02.2022 р. до 31.12.2022 р. включно. Постачальник за цим Договором не має права вимагати від Споживача будь-якої іншої плати за електричну енергію, що не визначена у комерційній пропозиції, яка є додатком до цього Договору. Місце поставки та обсяг постачання електричної енергії Споживачу: 115218 кВт./год; 71001, Україна, Запорізька область, смт. Більмак, межа балансової належності електроустановок замовника.

Відповідно до п. 4.2 Договору, Постачальник зобов`язується забезпечити комерційну якість послуг, які надаються Споживачу за цим Договором, що передбачає вчасне та повне інформування Споживача про умови постачання електричної енергії, ціни на електричну енергію та вартість послуг, що надаються, надання роз`яснень положень актів чинного законодавства, якими регулюються відносини Сторін, ведення точних та прозорих розрахунків із Споживачем, а також можливість вирішення спірних питань шляхом досудового врегулювання.

Згідно з приписами п.п. 5.1, 5.2 Договору, Споживач розраховується з Постачальником за електричну енергію за цінами, що визначаються відповідно до механізму визначення ціни електричної енергії, згідно з обраною Споживачем комерційною пропозицією, яка є додатком до цього Договору. Загальна вартість цього Договору на момент його укладення становить 553 046,40 грн з ПДВ. Спосіб визначення ціни електричної енергії зазначається в комерційній пропозиції Постачальника.

Пунктом 5.3 Договору, сторонами узгоджено, що ціна електричної енергії має зазначатися Постачальником у рахунках про оплату електричної енергії за цим Договором, у тому числі у разі її зміни.

Розрахунковим періодом за цим Договором є календарний місяць (п. 5.4 Договору).

Відповідно до п. 5.5 Договору, розрахунки Споживача за цим Договором здійснюються на поточний рахунок із спеціальним режимом використання (далі - спецрахунок). Оплата вартості електричної енергії за цим Договором здійснюється Споживачем виключно шляхом перерахування коштів на спецрахунок Постачальника та у безготівковому порядку. Оплата вважається здійсненою після того, як на спецрахунок Постачальника надійшла вся сума коштів, що підлягає сплаті за куповану електричну енергію відповідно до умов цього Договору. Спецрахунок Постачальника зазначається у платіжних документах Постачальника, у тому числі у разі його зміни.

Оплата рахунку Постачальника за фактично спожиту електричну енергію за Договором має бути здійснена Споживачем у строк не більше ніж 5 робочих днів з моменту отримання рахунку та акту приймання-передачі електричної енергії Споживачем, що надсилаються Споживачу після завершення розрахункового періоду (п. 5.6 Договору).

З матеріалів справи вбачається, що відповідачу було поставлено електричної енергії в обсягу 64 175 к Вт/год протягом лютого 2022, березня 2022 та квітня 2022.

На електрону адресу відповідача, що зазначений у Договорі, позивачем були надіслані акти приймання-передачі електричної енергії: № В0017822021 від 28.02.2022 на суму 113 390,40 грн, № В0017822031 від 31.03.2022 на суму 112 737,60 грн, № ВО17822041 від 30.04.2022 на суму 81 912,00 грн та відповідні рахунки: № В00178220219 від 28.02.2022, № В00178220319 від 31.03.2022, № В00178220419 від 30.04.2022.

Відповідно до Додатку № 1 до Договору, що є Комерційною пропозицією, ціна електричної енергії за 1 кВт/год становить 4,80 грн з ПДВ.

Таким чином, вартість поставленої позивачем та неоплаченої відповідачем електричної енергії за період з лютого 2022 по квітень 2022 склала 308 040,00 грн., що і стало підставою для звернення до суду з даним позовом.

Проаналізувавши матеріали та фактичні обставини справи, оцінивши надані письмові докази у їх сукупності, враховуючи те, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, суд вважає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно ч. 1 ст. 173 Господарського кодексу України, господарським визнається зобов`язання, що виникає між суб`єктом господарювання та іншим учасником (учасниками) відносин у сфері господарювання з підстав, передбачених цим Кодексом, в силу якого один суб`єкт (зобов`язана сторона, у тому числі боржник) зобов`язаний вчинити певну дію господарського чи управлінсько-господарського характеру на користь іншого суб`єкта (виконати роботу, передати майно, сплатити гроші, надати інформацію тощо), або утриматися від певних дій, а інший суб`єкт (управнена сторона, у тому числі кредитор) має право вимагати від зобов`язаної сторони виконання її обов`язку.

Підстави виникнення господарських зобов`язань визначені в ст. 174 ГК України. Зокрема, господарські зобов`язання можуть виникати: з господарського договору та інших угод, передбачених законом, а також з угод, не передбачених законом, але таких, які йому не суперечать; внаслідок заподіяння шкоди суб`єкту або суб`єктом господарювання, придбання або збереження майна суб`єкта або суб`єктом господарювання за рахунок іншої особи без достатніх на те підстав; внаслідок подій, з якими закон пов`язує настання правових наслідків у сфері господарювання.

При цьому, відповідно до ч. 1 ст. 175 ГК України, майново-господарськими визнаються цивільно-правові зобов`язання, що виникають між учасниками господарських відносин при здійсненні господарської діяльності, в силу яких зобов`язана сторона повинна вчинити певну господарську дію на користь другої сторони або утриматися від певної дії, а управнена сторона має право вимагати від зобов`язаної сторони виконання її обов`язку.

Майнові зобов`язання, які виникають між учасниками господарських відносин, регулюються Цивільним кодексом України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом, що визначено ч. 2 ст. 175 ГК України.

Частинами 1-3 ст. 193 ГК України встановлено, що суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов`язання, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу. Порушення зобов`язань є підставою для застосування господарських санкцій, передбачених цим Кодексом, іншими законами або договором.

Відповідно до статті 6 цього Кодексу, сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору з урахуванням вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, звичаїв ділового обороту, вимог розумності та справедливості (ст. 627 ЦК).

Згідно зі ст. 714 ЦК України, за договором постачання електричними та іншими ресурсами через приєднану мережу одна сторона (постачальник) зобов`язується (споживачеві, абонентові) енергетичні та інші ресурси, передбаченні договором, а споживач (абонент) зобов`язується оплачувати вартість прийнятих ресурсів та дотримуватись передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити експлуатацію енергетичного та іншого обладнання.

Частиною 3 ст. 58 Закону України «Про ринок електричної енергії» передбачено, що споживач зобов`язаний сплачувати за електричну енергію та надані йому послуги відповідно до укладених договорів.

З урахуванням вимог ст. 638 ЦК України, сторони досягли згоди з усіх істотних умов договору а відтак договір є укладеним.

Доказів розірвання Договору, у разі істотної зміни обставин, якими сторони керувалися при укладенні договору, або визнання недійсним договору внаслідок недодержання сторонами в момент його вчинення вимог чинного законодавства України, сторонами у справі не надано. Не надано також і доказів того, що сторони відмовились від виконання умов договору в силу певних об`єктивних обставин.

Спожитий обсяг електричної енергії відповідачем за період з лютого 2022 по квітень 2022 підтверджується повідомленням/листом за № 007-66/864 від 10.02.2023 з додатком адміністратора комерційного обліку, функції якого в Запорізькій області виконує ПАТ «Запоріжжяобленерго», щодо фактичного обсягу спожитої електричної енергії з щомісячною розбивкою за ЕІС - кодом точки комерційного обліку.

Даним повідомленням Оператор системи розподілу (ОСР) надає постачальнику електричної енергії дані про фактичний обсяг, період споживання за ЕІС-кодами точками розподілу Споживача з щомісячною розбивкою.

Як вбачається з матеріалів справи, відповідачем були отримані послуги за постачання електричної енергії за період з лютого 2022 по квітень 2022 у відповідності до яких обсяг використаної електричної енергії відповідачем складав 64 175 кВт/год.

З матеріалів справи вбачається, що відповідачем доказів повної оплати заборгованості за отриману електричну енергію не надано.

Судом встановлено, що заборгованість відповідача за період з лютого 2022 по квітень 2022 складає 308 040,00 грн.

Згідно зі ст. 610 ЦК України, порушенням зобов`язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов`язання (неналежне виконання).

Таким чином, враховуючи вищевикладене, судом встановлено, що позивачем доведено правомірність позовних вимог в частині стягнення основного боргу, які підлягають задоволенню в розмірі 308 040,00 грн.

Що стосується заперечень відповідача, викладених у відзиві на позовну заяву, суд зазначає, що посилання відповідача на те, що додатковою угодою було зменшено суму Договору та об`ємів закупівлі, суд не приймає, як належне обґрунтування підстав для не оплати отриманої електричної енергії, оскільки, відповідно до приписів ст. 670 ЦК України, якщо покупець прийняв більшу кількість товару, ніж це встановлено договором купівлі-продажу, він зобов`язаний оплатити додатково прийнятий товар за ціною, встановленою для товару, прийнятого відповідно до договору, якщо інша ціна не встановлена за домовленістю сторін. Споживач не заявляв своїх заперечень про отримання більшої кількості електричної енергії. Посилання відповідача на те, що останнім від позивача не отримано актів приймання-передачі електричної енергії та рахунків на оплату спростовується тим, що в матеріалах справи міститься докази надсилання на електронну адресу відповідача (kcrl@i.ua), яка була зазначена в Договорі № 1 від 28.01.2023.

Відповідно до приписів п. 13.4 Договору, Споживач зобов`язується у місячний строк повідомити Постачальника про зміну будь-якої інформації та даних, зазначених в цьому Договорі.

Матеріали справи не містять доказів повідомлення відповідачем позивача про зміну адреси електронної пошти або місцезнаходження відповідача.

Посилання відповідача на форс-мажорні обставини та звільнення від відповідальності за невиконання зобов`язань в порядку п.п. 12.1, 12.2 Договору, суд вважає безпідставними, оскільки позивачем заявлено до стягнення суму основного зобов`язання без нарахування штрафних санкцій, 3 % річних та інфляції.

Вимога п. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод щодо обґрунтовування судових рішень не може розумітися як обов`язок суду детально відповідати на кожен довід заявника. Стаття 6 Конвенції також не встановлює правил щодо допустимості доказів або їх оцінки, що є предметом регулювання в першу чергу національного законодавства та оцінки національними судами. Проте Європейський суд з прав людини оцінює ступінь вмотивованості рішення національного суду, як правило, з точки зору наявності в ньому достатніх аргументів стосовно прийняття чи відмови в прийнятті саме тих доказів і доводів, які є важливими, тобто такими, що були сформульовані заявником ясно й чітко та могли справді вплинути на результат розгляду справи.

Стаття 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод гарантує право кожного на справедливий і публічний розгляд справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом. При цьому виконання рішень, винесених судом, є невід`ємною частиною «права на суд», адже в іншому випадку положення статті 6 Конвенції будуть позбавлені ефекту корисної дії (пункти 34, 37 рішення Європейського суду з прав людини у справі «Бурдов проти Росії»).

Відповідно до ст.ст. 7, 13 Господарського процесуального кодексу України, правосуддя в господарських судах здійснюється на засадах рівності всіх юридичних осіб незалежно від організаційно-правової форми, форми власності, підпорядкування, місцезнаходження, місця створення та реєстрації, законодавства, відповідно до якого створена юридична особа, та інших обставин. Судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін.

Відповідно до статті 74 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування (ст.ст. 73, 77 ГПК України).

За таких обставин, враховуючи вищевикладене, позовні вимоги є доведеними, обґрунтованим та підлягають задоволенню.

Судовий збір, в порядку ст. 129 ГПК України, покладається на відповідача.

Керуючись ст.ст. 42, 123, 129, 233, 238, 248, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

В И Р І Ш И В:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з Комунального некомерційного підприємства "Кам`янська районна лікарня" Кам`янської селищної ради Пологівського району Запорізької області (71001, Запорізька область, Пологівський район, смт Кам`янка, вул. Євтушенка, буд. 1А, ідентифікаційний код юридичної особи 01992860) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "ГАЗ.УА" (04080, м. Київ, вул. Олексія Терьохіна, буд. 8А, ідентифікаційний код юридичної особи 42468262) 308 040 (триста вісім тисяч сорок) грн 00 коп. боргу за електричну енергію.

3. Стягнути з Комунального некомерційного підприємства "Кам`янська районна лікарня" Кам`янської селищної ради Пологівського району Запорізької області (71001, Запорізька область, Пологівський район, смт Кам`янка, вул. Євтушенка, буд. 1А, ідентифікаційний код юридичної особи 01992860) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "ГАЗ.УА" (04080, м. Київ, вул. Олексія Терьохіна, буд. 8А, ідентифікаційний код юридичної особи 42468262) 4 620 (чотири тисячі шістсот двадцять) грн 60 коп. судового збору.

Видати накази після набрання рішенням законної сили.

Рішення оформлено та підписано 18.10.2023

Суддя І.В. Давиденко

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом двадцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Повний текст рішення розміщено в Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою у мережі Інтернет за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua.

Дата ухвалення рішення18.10.2023
Оприлюднено20.10.2023
Номер документу114257485
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/2432/23

Ухвала від 10.01.2024

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

Ухвала від 05.12.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

Ухвала від 28.11.2023

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Іванов Олексій Геннадійович

Судовий наказ від 14.11.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Давиденко І. В.

Судовий наказ від 14.11.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Давиденко І. В.

Рішення від 18.10.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Давиденко І. В.

Ухвала від 21.08.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Давиденко І. В.

Ухвала від 01.08.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Давиденко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні