Ухвала
від 12.10.2023 по справі 524/5022/23
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/5022/23

Провадження № 2/524/2097/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 жовтня 2023 року Автозаводський районний суд міста Кременчука у складі

головуючого судді Семенової Л.М.,

секретаря судового засідання Санакоєвої Н.Р.,

за участі позивача ОСОБА_1 та її представника ОСОБА_2 ,

розглядаючи у порядку загального позовного провадження у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Кременчуці цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Кременчукгаз» про захист прав споживача та визнання неправомірними дій щодо проведення донарахування об`єму газу

УСТАНОВИВ:

У провадженні Автозаводського районного суду міста Кременчука перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Кременчукгаз» про захист прав споживача та визнання неправомірними дій щодо проведення донарахування об`єму газу.

12.10.2023 року на адресу суду надійшло клопотання позивача про залучення до участі у справі в якості співвідповідача Товариства з обмеженою відповідальною «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України».

Позивач та її представник у судовому засіданні підтримали клопотання про залучення співвідповідача.

Представник Приватного акціонерного товариства «Кременчукгаз» до суду не з`явився, про дату розгляду справи повідомлявся належним чином, письмово про причини неявки суд не повідомляв.

Вирішуючи клопотання позивача, суд виходить з наступного:

Відповідно до ч. 1, 2, 3 ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Ураховуючи викладене,суд приходитьдо висновкупро залучення до участі у справі в якості співвідповідача Товариства з обмеженою відповідальною «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України».

Суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках:

1) визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу;

2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача;

3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Виходячи з вищевикладеного, керуючись статтями 51 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у справі Товариство з обмеженою відповідальною «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» в якості співвідповідача.

Підготовче судове засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Кременчукгаз», Товариства з обмеженою відповідальною «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» про захист прав споживача та визнання неправомірними дій щодо проведення донарахування об`єму газу відкласти до 11 січня 2024 року 13 год. 00 хв., у приміщенні Автозаводського районного суду міста Кременчука (вул. Університетська, 29/5, кабінет № 7, м. Кременчук), викликати сторони.

Запропонувати співвідповідачу протягом п`ятнадцятиднів із дня вручення ухвали надіслати:

?суду - відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

?позивачу -копію відзиву та доданих до нього документів.

У разіненадання співвідповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Запропонувати позивачу протягом семи днів з дня отримання від співвідповідача відзиву надіслати:

?суду - відповідь на відзив, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьоюп`ятоюст. 178 ЦПК України.

?співвідповідачу - копіювідповіді навідзив.

Запропонувати співвідповідачу протягом семи днів з дня отримання від позивача відповіді на відзив надіслати:

?суду - заперечення, до яких застосовуються правила, встановлені частинами третьоюп`ятоюст. 178 ЦПК України;

?позивачу- копію заперечень.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://av.pl.court.gov.ua/sud1601/.

Ухвала оскарженню не підлягає, оскільки не перешкоджає рухові справи.

Суддя Л.М. Семенова

Дата ухвалення рішення12.10.2023
Оприлюднено20.10.2023
Номер документу114260520
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —524/5022/23

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Баранська Ж. О.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Семенова Л. М.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Семенова Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні