Ухвала
від 19.10.2023 по справі 589/2791/23
ШОСТКИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 589/2791/23

Провадження № 2/589/1017/23

УХВАЛА

19 жовтня 2023 року

Суддя Шосткинського міськрайонного суду Сумської області Євдокімова О.П. розглянувши клопотання представника позивача Бойченко О.В. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» до ОСОБА_1 про визнання протиправними та скасування наказів, стягнення виплачених коштів внаслідок вчинення адміністративного корупційного правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Шосткинського міськрайонного суду Сумської області знаходиться цивільна справа за позовом комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» до ОСОБА_1 про визнання протиправними та скасування наказів, стягнення виплачених коштів внаслідок вчинення адміністративного корупційного правопорушення.

Представник позивача Бойченко О.В. надала клопотання про забезпечення проведення судового засідання по справі у режимі відеоконференції поза межами суду, оскільки вона як представник позивача не зможе прибути у визначений час до Шосткинського міськрайонного суду Сумської області в зв`язку з віддаленістю місцезнаходження суду. Просила проводити судове засідання в режимі відеоконференції за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ел.пошта: ІНФОРМАЦІЯ_1).

Відповідно до ч.1, ч. 2 ст. 212 ЦПК України визначено, що учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно з ч.3 ст.212 ЦПК України учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

На підставі викладеного, зважаючи на наявність об`єктивних перешкод, що ускладнюють явку представника позивача у судове засідання до залу суду в м. Шостка, з метою сприяння оперативності судового розгляду справи, суд вважає можливим використовувати наявні технічні засоби для проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду та вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача Бойченко Оксани Василівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Керуючись ст.ст. 212, 260 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача Бойченко Оксани Василівни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції задовольнити.

Провести судове засідання з розгляду цивільної справи за позовом комунального некомерційного підприємства Сумської обласної ради «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» до ОСОБА_1 про визнання протиправними та скасування наказів, стягнення виплачених коштів внаслідок вчинення адміністративного корупційного правопорушення, призначене на 10:00 год. 20.10.2023 року в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням підсистеми відеоконференцзв`язку Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ел.пошта: ІНФОРМАЦІЯ_1).

Попередити представника позивача Бойченко Оксану Василівну , що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Шосткинського міськрайонного суду

Сумської області О.П.Євдокімова

Дата ухвалення рішення19.10.2023
Оприлюднено20.10.2023
Номер документу114274228
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання протиправними та скасування наказів, стягнення виплачених коштів внаслідок вчинення адміністративного корупційного правопорушення

Судовий реєстр по справі —589/2791/23

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Євдокімова О. П.

Ухвала від 29.05.2023

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Євдокімова О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні