Ухвала
від 19.10.2023 по справі 147/1436/23
ТРОСТЯНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 147/1436/23

Провадження № 2/147/374/23

УХВАЛА

про відкриття у спрощеному позовному провадженні

19 жовтня 2023 року смт Тростянець

Суддя Тростянецького районного суду Вінницької області Мудрак А.М., розглянувши матеріали позовної заяви виконувача обов`язків керівника Гайсинської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Національної Служби Здоров`я України, Бершадської міської ради Вінницької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Комунальне некомерційне підприємство "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування Бершадської міської ради" до ОСОБА_1 про стягнення витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину,

в с т а н о в и в:

17 жовтня 2023 року виконувач обов`язків керівника Гайсинської окружної прокуратури звернувся до суду в інтересах держави в особі Національної Служби Здоров`я України, Бершадської міської ради Вінницької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Комунальне некомерційне підприємство "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування Бершадської міської ради" до ОСОБА_1 про стягнення витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 17.10.2023 у справі №147/1436/23 (провадження 2/147/374/23) визначено головуючого суддю Мудрак А.М.

Відповідно до отриманої відповіді №277530 від 18.10.2023 про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - відповідача, встановлено, що відповідач ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Позовна заява подана з додержанням вимог ст. ст. 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Позовна заява за змістом і формою відповідає загальним вимогам ст. 183 ЦПК України.

Підстави визначені ст.ст. 185, 186 ЦПК України для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ч.1, ч.2 ст. 19 ЦПК України суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства. Цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження.

Враховуючи положення ст. ст. 19, 274, 276 ЦПК України вважаю, що справу слід розглянути за правилами спрощеного позовного провадження.

Із врахуванням вище викладеного, а також дотриманням вимог чинного законодавства, вважаю, що дану позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити спрощене позовне провадження у даній справі, призначивши дату, час і місце судового засідання, визначивши строк для подання відповідачем відзиву на позов.

Керуючись ст. ст. 187, 260, 261, 274, 353 ЦПК України, суддя

п о с т а н о в и в:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом виконувача обов`язків керівника Гайсинської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Національної Служби Здоров`я України, Бершадської міської ради Вінницької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Комунальне некомерційне підприємство "Бершадська окружна лікарня інтенсивного лікування Бершадської міської ради" до ОСОБА_1 про стягнення витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину.

Розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Призначити перше судове засідання для розгляду справи по суті на 11.15год. 06 листопада 2023 року в приміщенні Тростянецького районного суду Вінницької області (Вінницька область, Гайсинський район, смт Тростянець, вул. Соборна, 21).

Копію ухвали направити сторонам у справі.

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати відповідно до вимог ст. 278 ЦПК України, подати у строк до п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів (доказів) відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити відповідачу, що згідно з ч.4, ч.5 ст. 277 ЦПК України, він не пізніше п`ятиденного строку з дня вручення копії цієї ухвали має право подати заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження. У разі неподання у встановлений судом строк заперечень, відповідач має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Відповідно до ч.1 ст. 193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Роз`яснити позивачу, що протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позов, позивач має право подати відповідь на відзив, яка має відповідати вимогам ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду, позивачем повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечень відповідно до ст. 278 ЦПК України, які мають відповідати вимогам ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України та роз`яснити, що копію заперечення відповідач одночасно з поданням до суду надсилає іншим учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя А.М.Мудрак

Дата ухвалення рішення19.10.2023
Оприлюднено20.10.2023
Номер документу114282818
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину

Судовий реєстр по справі —147/1436/23

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Мудрак А. М.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Тростянецький районний суд Вінницької області

Мудрак А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні