Ухвала
від 16.10.2023 по справі 359/3858/23
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/3858/2023

Провадження № 2/359/1637/2023

УХВАЛА

Іменем України

16 жовтня 2023 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області в складі :

головуючої судді Яковлєвої Л.В.,

при секретарі Русан А.М.,

за участі представника позивача ОСОБА_1 та представника відповідача ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Бориспіль клопотання представника відповідача адвоката Олійника Василя Богдановича про залучення до участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Сітістейтсервіс» до ОСОБА_3 про стягнення боргу, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Бориспільського міськрайонного суду Київської області знаходиться вищевказана цивільна справа.

Ухвалою суду від 05 травня 2023 року у справі відкрито спрощене позовне провадження та призначено судове засідання. Сторонам роз`яснено права, обов`язки та встановлено строки для вчинення процесуальних дій.

22 вересня 2023 року на адресу суду від представника відповідача ОСОБА_2 надійшло клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Щасливе - ЛУ14 (код ЄДРПОУ 37427090, місцезнаходження : 08325, Київська область, Бориспільський район, с. Щасливе, вул. Лесі Українки, 14).

Клопотання обґрунтовано тим, що ОСОБА_3 вважає,що виходячиіз непростихвідносин,які склалисяіз колишнімуправителем багатоквартирногобудинку,наявного фактуздійснення самообслуговуваннябудинку ОСББбез управителяз серпня2020року,а такожв зв`язкуіз певнимиобставинами якіпотребують повногоі всебічногодослідження судомдля прийняттяправильного іобґрунтованого рішеннясудом,задля врахуванняінтересів зацікавленихосіб слідзалучити дорозгляду справиОСББ «Щасливе-ЛУ14».Також відповідач звертає увагу суду на те, що сума заборгованості, яку намагається стягнути Позивач з мого довірителя вже є сплаченою за фактично надані послуги на користь ОСББ «Щасливе-ЛУ 14». Тому навіть якщо і можуть бути будь-які майнові претензії у ТзОВ «СітіСтейтСервіс», то вони мали б вирішуватись в судовому порядку між ним та ОСББ «Щасливе-ЛУ 14», однак, позиватися до мого довірителя у Позивача відсутні достатні та обґрунтовані підстави, оскільки за ненадання послуги, у власника квартири відсутній обов`язок оплачувати кошти.

Представник позивача в судовому засіданні заперечувала проти залучення до участі у справі в якості третьої особи Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Щасливе - ЛУ14.

Представник відповідача підтримав клопотання та просив задовольнити його, оскільки ухвалене судове рішення безпосередньо впливає на права ОСББ, на рахунок якого ОСОБА_3 сплачував всі належні платежі по утриманню квартири.

Суд, заслухавши думку учасників справи та дослідивши матеріали цивільної справи, прийшов до наступного висновку.

Відповідно ст. 2 ЦПК Українизавданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Згідно ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Судом встановлено, що розгляд даної справи та ухвалене судове рішення може вплинути на права та обов`язки Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Щасливе - ЛУ14.

З огляду на вказане, з метою забезпечення повного та всебічного розгляду усіх обставин справи, які мають істотне значення для правильного вирішення справи, суд вважає за можливе залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог - Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Щасливе - ЛУ14.

На підставі викладеного та керуючись ст. 2,12,13, 53, 177,260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ :

Клопотання представника відповідача адвоката Олійника Василя Богдановича про залучення до участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Сітістейт-сервіс» до ОСОБА_3 про стягнення боргу - задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Щасливе - ЛУ14 (код ЄДРПОУ 37427090, місцезнаходження : 08325, Київська область, Бориспільський район, с. Щасливе, вул. Лесі Українки, 14).

Копію даної ухвали та позовної заяви з додатками надіслати на адресу Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Щасливе-ЛУ14 (08325, Київська область, Бориспільський район, с. Щасливе, вул. Лесі Українки, 14).

Роз`яснити положення ст. 192 ЦПК України,що протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали у справі треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://bpm.ko.court.gov.ua/sud1005.

Ухвала суду може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Бориспільський міськрайонний суд шляхом подачі апеляційної скарги на ухвалу суду протягом 15 днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали суду виготовлено 18 жовтня 2023 року.

Суддя Яковлєва Л.В.

СудБориспільський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено23.10.2023
Номер документу114293159
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —359/3858/23

Рішення від 27.03.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Ухвала від 05.05.2023

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні