Ухвала
від 19.10.2023 по справі 761/37191/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/37191/23

Провадження № 2-з/761/773/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 жовтня 2023 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі головуючого судді Макаренко І.О., розглянувши заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову ОСОБА_1 до Державного некомерційного підприємства "Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямків підготовки "медицина" і фармація" при Міністерстві охорони здоров`я України, Національного медичного університету імені О.О.Богомольця про скасування результатів ЄДКІ із наданням права повторного складення іспиту, скасування наказу про відрахування,

встановив:

Позивач звернувся до Шевченківського районного суду міста Києва з вищевказаним позовом.

Одночасно з позовною заявою позивачем подано заяву про вжиття заходів забезпечення позову шляхом шляхом зупинення дії наказу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця №3047/л-1 від 22.08.2023 р. про відрахування студента 4 курсу медичного факультету №4 Національного медичного університету імені О.О.Богомольця ОСОБА_1 та заборони вживати будь-які дії щодо відрахування ОСОБА_1 до набрання законної сили судовим рішенням у даній справі.

Ухвалою Шевченківського районного суду міста Києвавід 19.10.2023 позовну заяву ОСОБА_1 до Державного некомерційного підприємства "Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямків підготовки "медицина" і фармація" при Міністерстві охорони здоров`я України, Національного медичного університету імені О.О.Богомольця про скасування результатів ЄДКІ із наданням права повторного складення іспиту, скасування наказу про відрахування, повернуто позивачу на підставі п. 2 ч. 4 ст. 185 ЦПК України.

Відповідно до положень п. 1 ч. 1 ст. 152 ЦПК України, заява про забезпечення позову подається: до подання позовної заяви - за правилами підсудності, встановленими цим Кодексом для відповідного позову, або до суду за місцезнаходженням предмета спору - якщо суд, до підсудності якого відноситься справа, визначити неможливо.

Відповідно до п. 10 ст. 153 ЦПК України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 151 цього Кодексу, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

З урахуванням наведеного, враховуючи, що позовну заяву ОСОБА_1 було повернуто позивачу, оскільки у позові об`єднано кілька вимог, які належить розглядати в порядку різного судочинства, заяву про забезпечення позову необхідно повернути позивачу без розгляду.

Керуючись ст. ст. 151, 153, 185 ЦПК України, суд

ухвалив:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову ОСОБА_1 до Державного некомерційного підприємства "Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямків підготовки "медицина" і фармація" при Міністерстві охорони здоров`я України, Національного медичного університету імені О.О.Богомольця про скасування результатів ЄДКІ із наданням права повторного складення іспиту, скасування наказу про відрахування,повернути заявнику.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення19.10.2023
Оприлюднено23.10.2023
Номер документу114296062
СудочинствоЦивільне
Сутьвідрахування

Судовий реєстр по справі —761/37191/23

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Макаренко І. О.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Макаренко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні