Ухвала
від 18.10.2023 по справі 380/23967/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття спрощеного позовного провадження в адміністративній справі

18 жовтня 2023 рокусправа № 380/23967/23Суддя Львівського окружного адміністративного суду Потабенко В.А., перевіривши матеріали позовної заяви Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області до товариства з обмеженою відповідальністю науково-виробниче підприємство «Лисичанський гумово-технічний завод» про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и л а:

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області (79016, м.Львів, вул. Митрополита Андрея, 10; код ЄДРПОУ61381488) до товариства з обмеженою відповідальністю науково-виробниче підприємство «Лисичанський гумово-технічний завод» (79000, м. Львів, вул. Садова, 1; код ЄДРПОУ 31097964), у якому просить:

-стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю науково-виробниче підприємство «Лисичанський гумово-технічний завод» заборгованість з витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за квітень - вересень 2023 року у сумі 30266,33 грн на користь Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

Підставою звернення позивача до суду з вказаним позовом є несплата відповідачем витрат на виплату і доставку пільгових пенсій.

Спір виник з публічно-правових відносин, належить до юрисдикції адміністративних судів, предметної та територіальної підсудності Львівського окружного адміністративного суду.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України).

На стадії вирішення питання про відкриття провадження у справі підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі не встановлено.

Відповідно до частини 1 статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до приписів п. 4 ч. 1 ст. 263 КАС України суд розглядає за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) справи щодо стягнення грошових сум, що ґрунтуються на рішеннях суб`єкта владних повноважень, щодо яких завершився встановлений цим Кодексом строк оскарження та сума яких не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У зв`язку з тим, що вказана справа відноситься до справ, визначених п.п. 1-5 ч. 1 ст. 263 КАС України, таку слід розглядати за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Керуючись ст. ст. 12, 171, 248, 256-257, 260, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

у х в а л и л а:

прийняти позовну заяву та відкрити провадження в адміністративній справі.

Призначити справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Судовий розгляд справи здійснюватиме суддя Потабенко В.А. одноособово.

Роз`яснити відповідачу право на подання до суду відзиву на позовну заяву не пізніше п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Зобов`язати позивача надати суду:

-докази про призначення пільгових пенсій (копії заяви про призначення пенсії, розпорядження про призначення пільгової пенсії, трудової книжки, довідку про виплату пенсії, тощо) працівникам відповідача, вказаним у розрахунках фактичних витрат;

- докази надіслання розрахунків заборгованості відповідачу.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

Відповідно до ч. 4 ст. 159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Відзив на позовну заяву повинні бути поданий (завчасно надісланий) до канцелярії Львівського окружного адміністративного суду (79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2) у встановлені у цій ухвалі строки, з наданням доказів надіслання такого іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 2 ст. 263 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) у строк не більше тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Надіслати відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Повідомити сторін про наявність у Львівському окружному адміністративному суді можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Інформацію по справі, що розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України (http://adm.lv.court.gov.ua/sud1370/) в розділі Стан розгляду справ.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

СуддяПотабенко Варвара Анатоліївна

Дата ухвалення рішення18.10.2023
Оприлюднено23.10.2023
Номер документу114298141
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —380/23967/23

Рішення від 29.01.2024

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Потабенко Варвара Анатоліївна

Ухвала від 18.10.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Потабенко Варвара Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні