Ухвала
від 20.10.2023 по справі 235/2031/23
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер справи 235/2031/23

Номер провадження 2/235/349/23

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у цивільній справі

20 жовтня 2023 року м. Покровськ

Суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області Кузнєцова А.С., ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 (адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ), представник позивача адвокат Чернишов Андрій Вікторович (Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Канівська, буд. 8) до Покровської міської військової адміністрації Донецької області (Донецька область, м. Покровськ, пл. Шибанкова, буд. 11), третя особа приватний нотаріусу київського міського нотаріального округу м. Київ Чекіда Олексій Андрійович ( АДРЕСА_2 ) про визнання права власності на майно в порядку спадкування, -

В С Т А Н О В И Л А :

На розгляд суду пред`явлено вказану позовну заяву.

Позивачем заявлено вимогу про визнання за ним, в порядку спадкування за законом після смерті його батька ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 у м. Донецьку Донецької області, право власності на транспортний засіб автомобіль марки HYUNDAI, модель ELANTRA, тип легковий седан, номер шасі (кузова, рами) НОМЕР_1 , рік випуску 2010, реєстраційний номер НОМЕР_2 та транспортний засіб автомобіль марки FORD ESCORT, модель легковий, рік випуску 1997 року, двигун № НОМЕР_3 , кузов НОМЕР_4 , реєстраційний номер НОМЕР_5 .

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України, та відповідно до ст. 19 ЦПК України (предметна юрисдикція) та ст. ст. 26 - 30 ЦПК України (територіальна юрисдикція).

Відсутні підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі.

Відповідно до ч. 1 ст. 187 ЦПК України, суд відкриває провадження у справі.

Частиною другою статті 19 ЦПК України визначено, що цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Пунктом 4 ч. 2 ст. 187 ЦПК України передбачено, що при відкритті провадження у справі суд встановлює, за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Предметом позову є майновий спір - визнання права власності на майно, підстава позову ст. ст. 328, 392, 1216, 1218, 1268, 1276 ЦК України.

Дана справавідповідно доч.6ст.19ЦПК Українине підлягаєрозгляду впорядку спрощеногопозовного провадження.

Враховуючи ч. 3 ст. 274 ЦПК України, категорію та складність справи, ціну позову, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін та інших учасників справи, - суд вважає за необхідне прийняти до розгляду позовну заяву, відкрити цивільну справу за правилами загального позовного провадження, розпочати проведення підготовчих дій.

Суддею, з метою дієвого виконання завдань підготовчого провадження, беручи до уваги роз`яснення, наведені Верховним Судом України в своїй постанові «Про судову практику у справах про спадкування» від 30.05.2008р. № 7, вживаються заходищодо витребуваннявід приватногонотаріусу київськогоміського нотаріальногоокругу м.Київ ЧекідиО.А. ( АДРЕСА_2 ) копію спадкової справи № 161/2020 до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 інформації щодо відкриття спадкової справи, відомості щодо кола спадкоємців, які отримали свідоцтва про право на спадщину.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 19, 187, 260 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И Л А :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 , представник позивача адвокат Чернишов Андрій Вікторович до Покровської міської військової адміністрації Донецької області, третя особа приватний нотаріус київського міського нотаріального округу м. Київ Чекіда Олексій Андрійович про визнання права власності на майно в порядку спадкування.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання по справі на 14:00годин 9листопада 2023року в залі № 10 Красноармійського міськрайонного суду Донецької області за адресою: Донецька область, м. Покровськ, вул. Європейська, 20.

Копію ухвали направити учасникам справи відповідно до вимог ст. 190 ЦПК України.

Відповідачу запропонувати, на протязі п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали, надіслати до суду копію відзиву та додані до нього документи відповідно до вимог ст. ст. 178, 191 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до ч. 1 ст. 199 ЦПК України позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення на таку відповідь до закінчення підготовчого провадження по справі.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (зустрічна позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення - є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: https://ka.dn.court.gov.ua.

Витребувати від приватного нотаріусукиївського міськогонотаріального округум.Київ ЧекідиО.А. ( АДРЕСА_2 ): копію спадкової справи № 161/2020 до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; інформацію щодо відкриття спадкової справи згідно відомостей зі Спадкового реєстру спадкодавця; кола спадкоємців на майно померлого, які отримали свідоцтва про право на спадщину.

Ухвала оскарженню не підлягає, та відповідно до ч. 2 ст. 261 ЦПК України набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Відповідно до ч. 2 ст. 353 ЦПК України заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 357 ЦПК України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається судом апеляційної інстанції, якщо, скаргу подано на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя А.С. Кузнєцова

СудКрасноармійський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення20.10.2023
Оприлюднено23.10.2023
Номер документу114305227
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —235/2031/23

Рішення від 22.05.2024

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Кузнєцова А. С.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Кузнєцова А. С.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Кузнєцова А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні