Ухвала
від 20.10.2023 по справі 233/4495/23
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 233/4495/23

УХВАЛА

20.10.2023

Костянтинівський міскрайонний суд Донецької області в складі

головуючої судді Бєлостоцької О.В.,

за участю секретаря Теліціної О.О.,

розглянувши у підготовчому засіданні клопотання представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Імпульс» Гарбуза Андрія Миколайовича про виключення зі складу третіх осіб,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області перебуває цивільна справа № 233/4495/23 за позовом виконуючого обов`язки керівника Костянтинівської окружної прокуратури Кучеренка Р.В. в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області до ОСОБА_1 про конфіскацію земельної ділянки, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Імпульс».

Ухвалою Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області від 21серпня 2023року відкрито провадження у цивільній справі.

29 вересня 2023 року директор Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Імпульс» Гарбуз А. М. звернувся до Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області із клопотанням, в якому просить виключити Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю «Імпульс» зі складу третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, оскільки земельна ділянка з кадастровим номером 1422482700:05:000:0220 площею 1,00 га, реєстраційний номер об `єкта нерухомого майна 1989385914224 не перебуває в оренді СТОВ «Імпульс» з 26.11.2021 року і по теперішній час, у зв`язку з чим, рішення по даній справі не може вплинути на його права та обов`язки.

Представники Костянтинівської окружної прокуратури, Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області та третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Імпульс» в підготовче засідання не з`явились, надали заяви про його проведення за їх відсутності.

Відповідач ОСОБА_1 в підготовче засідання не з`явився, про час і місце його проведення повідомлений належним чином, причини неявки не повідомив, правом надати відзив на позовну заяву не скористався.

Розглянувши клопотання представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору СТОВ «Імпульс» про виключення зі складу третіх осіб, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до статті 42 ЦПК України у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи.

Відповідно до ч.1, 3ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Положеннями ЦПК Українине передбаченовиключення третьоїособи зіскладу учасниківсправи,зважаючи нащо клопотаннядиректора Сільськогосподарськоготовариства зобмеженою відповідальністю«Імпульс» ГарбузаА.М.задоволенню не підлягає.

Доводам, на які посилається представник Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Імпульс» Гарбуз А.М. в обгрунтування заявленого клопотання, суд надасть оцінку в ході судового розгляду справи.

Керуючись ст.ст.53, 197 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Відмовити в задоволенні клопотання представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Імпульс» Гарбуза Андрія Миколайовича про виключення зі складу третіх осіб.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення20.10.2023
Оприлюднено23.10.2023
Номер документу114311750
СудочинствоЦивільне
Сутьвиключення зі складу третіх осіб

Судовий реєстр по справі —233/4495/23

Рішення від 30.11.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Рішення від 30.11.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 22.09.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

Ухвала від 16.08.2023

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Бєлостоцька О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні