Ухвала
від 18.10.2023 по справі 333/9153/23
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа №333/9153/23

Провадження №2-н/333/1418/23

У Х В А Л А

Іменем України

18 жовтня 2023 року м.Запоріжжя

Суддя Комунарського районного суду м.Запоріжжя Варнавська Л.О., розглянувши заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Запоріжжя Водограйна 16» про видачу судового наказу із вимогою про стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , заборгованість зі сплати внесків на управління багатоквартирним будинком у розмірі 7365,92 грн. та судового збору у розмірі 268,40 грн., -

В С Т А Н О В И В:

До Комунарського районного суду м.Запоріжжя надійшла заява представника Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Запоріжжя Водограйна 16», ОСОБА_4 про видачу судового наказу із вимогою про стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , заборгованість зі сплати внесків на управління багатоквартирним будинком у розмірі 7365,92 грн. та судового збору у розмірі 268,40 грн.

Вивчивши матеріали судового наказу суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 163 ЦПК України заява провидачу судовогонаказу подаєтьсядо судуу письмовійформі тапідписується заявникомабо йогопредставником.У заявіповинно бутизазначено:найменування суду,до якогоподається заява;повне найменування(дляюридичних осіб)або ім`я(прізвище,ім`я тапо батькові)(дляфізичних осіб)заявника іборжника,їх місцезнаходження(дляюридичних осіб)або місцепроживання,ідентифікаційний кодюридичної особив Єдиномудержавному реєстріпідприємств іорганізацій Українизаявника таборжника,реєстраційний номероблікової карткиплатника податківзаявника таборжника (дляфізичних осіб)за йогонаявності абономер ісерію паспортазаявника таборжника (дляфізичних осіб-громадян України),а такожофіційні електронніадреси таінші дані,якщо вонивідомі заявнику,які ідентифікуютьборжника;ім`я (прізвище,ім`я тапо батькові)представника заявника,якщо заяваподається представником,його місцепроживання абомісцезнаходження;вимоги заявникаі обставини,на якихвони ґрунтуються;перелік доказів, якими заявник обґрунтовує обставини, на яких ґрунтуються його вимоги.

Як вбачається з матеріалів справи, заявником у прохальній частині зазначеної заяви, заявлено вимогу про стягнення заборгованість зі сплати внесків на утримання багатоквартирним будинком у розмірі 7365,92 грн. за період з 01.01.2020року по31.09.2023 р.

Як визначено ст.256 ЦК України, позовна давність - це строк, у межах якого особа може звернутися до суду з вимогою про захист свого цивільного права або інтересу.

Загальна позовна давність встановлюється тривалістю у три роки, про що вказано уст. 257 ЦК України.

Відповідно до п. 5 ч. 1ст.165ЦПК України суддя відмовляє у видачі судового наказу, якщо з моменту виникнення права вимоги пройшов строк, який перевищує позовну давність, встановлену законом для такої вимоги, або пройшов строк, встановлений законом для пред`явлення позову в суд за такою вимогою.

Як вбачається з матеріалів справи, заявником у зазначеній заяві, заявлено вимогу про стягнення заборгованості, що перевищує встановлений строк позовної давності тривалістю три роки.

Згідно Витягів з реєстру територіальної громади м.Запоріжжя щодо реєстрації місця проживання фізичної особи, інформація про реєстрацію місця проживання ОСОБА_3 та ОСОБА_2 відсутня.

Відповідно до ч.9 ст.165 ЦПК України у разі якщо отримана судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи - боржника, суд відмовляє у видачі судового наказу.

За таких обставин, суддя вважає за необхідне відмовити ОСББ «Запоріжжя Водограйна 16» у видачі судового наказу.

Керуючись 163, 165, 166, 258, 260, 261ЦПК України

П О С Т А Н О В И В:

Відмовити Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Запоріжжя Водограйна 16» у видачі судового наказу із вимогою про стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , заборгованість зі сплати внесків на управління багатоквартирним будинком у розмірі 7365,92 грн. та судового збору у розмірі 268,40 грн.

Копію ухвали направити представнику заявника.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Запорізького апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги в 15-денний строк з дня її складання.

Суддя Комунарського районного суду

м.Запоріжжя Л.О. Варнавська

СудКомунарський районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення18.10.2023
Оприлюднено23.10.2023
Номер документу114312994
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —333/9153/23

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Варнавська Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні