Ухвала
від 16.10.2023 по справі 13/51б/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

просп. Науки, 5, м. Харків, 61022, телефон/факс (057)702 10 79, inbox@lg.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

16 жовтня 2023 року м.Харків Справа № 13/51б/2011

Господарський суд Луганської області в складі головуючого судді Яресько Б.В.

розглянувши клопотання №б/н від 03.10.2023 р. кредитора АТ «Укрексімбанк» про розгляд справи в режимі відеоконференції у справі за заявою кредитора Управління Пенсійного фонду України в Троїцькому районі Луганської області, смт. Троїцьке Луганської області

до боржника Закритого акціонерного товариства Троїцький олійнопресовий завод, смт. Троїцьке Луганської області

про банкрутство

Без виклику представників сторін.

Обставини справи: банкрутство відповідно до норм Кодексу України з процедур банкрутства, ліквідаційна процедура, клопотання №0000606/12807-23 від 19.04.2023 р. кредитора АТ «Укрексімбанк» про розгляд справи в режимі відеоконференції.

Розглянувши матеріали справи суд

встановив:

Ухвалою суду від 15.05.2023 р. розгляд справи відкладено на 23.10.2023 р.

До Господарського суду Луганської області надійшло клопотання кредитора АТ «Укрексімбанк» №б/н від 03.10.2023 р. про участь у судовому засіданні в режимі відео конференції, призначеному на 23.10.2023 р. о 10 год. 10 хв., в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів із застосуванням програмного забезпечення EasyCon. (Документ сформований в системі «Електронний суд»)

За приписами частин 1-3 ст. 197 ГПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності в суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Згідно з ч. 4 ст. 197 ГПК України під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 № 1845/0/15-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, які набули чинності 05.10.2021 (далі за текстом Положення).

Положення визначає порядок функціонування в судах та органах системи правосуддя окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі за текстом ЄСІТС), зокрема підсистем "Електронний кабінет", "Електронний суд" та підсистеми відеоконференцзв`язку; порядок вчинення процесуальних дій в електронній формі з використанням таких підсистем; особливості використання в судах та органах системи правосуддя іншого програмного забезпечення в перехідний період до початку функціонування ЄСІТС у складі всіх підсистем (модулів).

Підсистема відеоконференцзв`язку забезпечує учасникам справи можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, зокрема поза межами приміщення суду за допомогою свого Електронного кабінету та власних технічних засобів. Інструкція користувача підсистеми відеоконференцзв`язку розробляється адміністратором ЄСІТС та розміщується на вебсторінці технічної підтримки користувачів ЄСІТС за вебадресою https://wiki.court.gov.ua (п. 45 Положення).

Відповідно до п. 46 Положення за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку (п. 49 Положення).

Приписами ч. 6 ст. 6 ГПК України передбачено, що адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування, суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки та особи, які провадять клірингову діяльність у значенні, наведеному в Законі України "Про ринки капіталу та організовані товарні ринки", реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.

Враховуючи наявну технічну можливість у проведенні відеоконференції поза межами приміщення суду, приймаючи до уваги впровадження обмежувальних заходів, пов`язаних з введенням карантину на території України, а також з огляду на необхідність забезпечення балансу між правом сторони щодо участі у судовому засіданні та реалізацією ним процесуальних прав й розглядом господарської справи в розумні строки, наявні підстави для задоволення вказаної заяви.

Керуючись статтями 197, 232, 234 ГПК України, суд

у х в а л и в:

1. Клопотання кребитора АТ «Укрексімбанк» №б/н від 03.10.2023 р. про розгляд справи в режимі відеоконференції - задовольнити.

2. Проведення судового засідання, призначеного на 23.10.2023 р. о 10 год. 10 хв., здійснити в режимі відеоконференції за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку з урахуванням Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Інформація про час і місце судового засідання додатково розміщена на сторінці суду офіційного веб-порталу "Судова влада в Україні" в мережі Інтернет (https://court.gov.ua/fair).

Ухвала набрала законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали підписано 16.10.2023 р.

СуддяБогдан ЯРЕСЬКО

Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено23.10.2023
Номер документу114318677
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Без виклику представників сторін

Судовий реєстр по справі —13/51б/2011

Ухвала від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 19.10.2023

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 15.05.2023

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 21.04.2023

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 15.03.2023

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 21.11.2022

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 21.11.2022

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 19.06.2022

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 04.10.2021

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

Ухвала від 30.09.2021

Господарське

Господарський суд Луганської області

Яресько Б.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні