Ухвала
від 19.10.2023 по справі 522/6903/21
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/6903/21

Провадження № 2/522/1101/23

УХВАЛА

про залишення позову без розгляду

19 жовтня 2023 рокуПриморський районний суд м. Одеси в складі:

головуючого - судді Абухіна Р.Д.,

за участю секретаря судового засідання Кріцької Д.Є.,

розглянувши у відкритому судовому засіданнів залі засідань суду в м. Одесі цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Аркадія Плаза» про зобов`язання припинити дії та відшкодування збитків,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Аркадія Плаза» про зобов`язання припинити дії та відшкодування збитків, відповідно до якого просить зобов`язати ТОВ «Аркадія Плаза» припинити будь-які роботи та вчиняти дії із реконструкції, знесення чи будь-яким іншим шляхом зміною об`єкта нерухомості площею 25,4 кв.м. за адресою: АДРЕСА_1 ; стягнути з ТОВ «Аркадія Плаза» на користь ОСОБА_1 завдані йому збитки у розмірі 90 000,00 грн; стягнути понесені судові витрати.

По справі відкрито провадження, встановлений загальний порядок розгляду справи.

Учасники справи в судове засідання повторно не з`явились, про день, місце та час розгляду справи повідомлялись належним чином.

Суд, розглянувши матеріали справи, вважає, що позовну заяву необхідно залишити без розгляду з таких підстав.

Як вбачається із матеріалів справи, розгляд справи був перенесений з різних причин.

В останні судові засідання позивач та його представник не з`явились.

Так, в судове засідання 27 липня 2023 року позивач та його представник не з`явились, про день, місце та час розгляду справи були повідомлені належним чином. Представник позивача звернувся до суду з клопотанням про перенесення розгляду справи, оскільки хворіє.

В судове засідання 19 жовтня 2023 року учасники справи не з`явились, про час, місце та дату розгляду справи повідомлялись належним чином, про причини неявки суд не повідомили. З заявою про розгляд справи за іх відсутності не звертались.

Справу не можливо вирішити по суті на підставі наявних матеріалів.

Відповідно до ч. 1 ст.44ЦПКУкраїни учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами; зловживання процесуальними правами не допускається.

Натомість позивач рухом справи не цікавиться, засідання не з`являється, що свідчить про недобросовісність користування процесуальними правами. При цьому, суд враховує, що позивачка є саме тим учасником справи, який не може не знати, що здійснюється розгляд справи ініційований за ії ж позовом.

Згідно з ч. 5 ст. 223 ЦПК Україниу разі повторної неявки позивача в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст.257ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо належним чином повідомлений позивач повторно не з`явився в судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає розгляду справи.

Європейський суд з прав людини в рішенні від 07.07.1989 року у справі «Юніон Аліментаріа Сандерс С.А. проти Іспанії» зазначив, що заявник зобов`язаний демонструвати готовність брати участь на всіх етапах розгляду, що стосується безпосередньо його, утримуватися від використання прийомів, які пов`язані із зволіканням у розгляді справи, а також максимально використовувати всі засоби внутрішнього законодавства для прискорення процедури слухання.

Обов`язком заінтересованої сторони, яким беззаперечно є позивач, який звернувся до суду з позовом, є прояв особливої старанності при захисті своїх інтересів (рішення Європейського суду з прав людини від 04 жовтня 2001 року у справі «Тойшлер проти Германії»).

Враховуючи, що позивачка неодноразово в засідання не з`явилась, поважні причини не повідомлені суду, а заява про розгляд справи у відсутність позивача чи представника не надходила до суду, тому суд вважає необхідним позов залишити без розгляду, що не позбавляє ії права повторно звернутися до суду з таким позовом.

Керуючись ст. ст. 44, 257 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Позов ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Аркадія Плаза» про зобов`язання припинити дії та відшкодування збитків залишити без розгляду.

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом пятнадцяти днів з дня проголошення ухвали.

Суддя Р. Д. Абухін

19.10.2023

Дата ухвалення рішення19.10.2023
Оприлюднено23.10.2023
Номер документу114322587
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання припинити дії та відшкодування збитків

Судовий реєстр по справі —522/6903/21

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Абухін Р. Д.

Ухвала від 19.10.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Ухвала від 19.10.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Ухвала від 04.10.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Ухвала від 17.05.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Ухвала від 13.05.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кузнецова В. В.

Ухвала від 11.05.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Кріль Х. С.

Ухвала від 26.04.2021

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Свячена Ю. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні