Ухвала
від 18.10.2023 по справі 494/980/21
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/5353/23

Справа № 494/980/21

Головуючий у першій інстанції Лебединський С.Й.

Доповідач Кострицький В. В.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

18.10.2023 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі судової колегій судової палати з розгляду цивільних справ: Кострицького В.В., Назарової М.В., Лозко Ю.П., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Раухівської селищноїради Березівськогорайону Одеськоїобласті на ухвалу Березівського районного суду Одеської області від 17 листопада 2022 року

у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження, заінтересовані особи: Раухівське житлово-експлуатаційне підприємство Березівського району Одеської області, Березівський міжрайонний відділ державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Одеса), Раухівська селищна рада Березівського району Одеської області,-

встановив:

Ухвалою Березівського районного суду Одеської області від 17 листопада 2022 року заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження, зацікавлені особи Раухівське Житлово-експлуатаційне підприємство Березівського району Одеської області, Березівський міжрайонний відділ державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), Раухівська селищна рада Березівського району Одеської області задоволено.

Не погодившись з вказаною ухвалою, 17 березня 2023 року Раухівська селищна рада Березівського району Одеської області звернулась безпосередньо до Одеського апеляційного суду з апеляційною скаргою, та просила поновити строк на апеляційне оскарження ухвали, посилаючись на те, що судову повістку про дату судового засідання у справі Раухівська селищна рада Березівського району Одеської області отримала із запізненням, ухвалу постановлено без участі представника скаржника, а копію оскаржуваної ухвали ним отримано лише в лютому 2023 року. Крім того, посилається на запровадження в Україні воєнного стану, що на думку скаржника є поважною причиною поновлення процесуальних строків.

Ухвалою Одеськогоапеляційного судувід 11квітня 2023року апеляційнускаргу залишенобез рухуіз наданнямстроку дляусунення недоліківапеляційної скарги,а самедля наданнязаявнику можливостіподання обґрунтованоїзаяви пропоновлення строкуна апеляційнеоскарження ухвалиБерезівського районногосуду Одеськоїобласті від17листопада 2022року іззазначенням іншихпідстав дляпоновлення строкуна апеляційнеоскарження. Роз`яснено скаржнику, що у разі невиконання вимог даної ухвали протягом вказаного строку, суд відмовить у відкритті апеляційного провадження.

Копію вказаної ухвали було направлено Раухівській селищній раді Березівського району Одеської області на електронну адресу та отримано нею 12.04.2023 ( т. 1 а.с. 187).

Крім того, 21 серпня 2023 року було повторно направлено копію ухвали від 11 квітня 2023 року на адресу Раухівської селищної ради Березівського району Одеської області, вказану в апеляційній скарзі, та отримана нею 13 вересня 2023 року про що свідчить рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення ( т. 1 а.с. 194).

Виходячи з вищевикладеного, колегія суддів приходить висновку, що у визначений судом термін, скаржником не усунуто недоліки апеляційної скарги.

До теперішнього часу скаржниками не усунуто недоліки, вказані в ухвалі суду від 11 квітня 2023 року, як того вимагалося від неї.

Згідно з ч. 2 ст. 357 ЦПК України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 185 ЦПК України якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи зазначені обставини, оскільки Раухівська селищна рада Березівського району Одеської області у встановлений в ухвалі суду від 11 квітня 2023 року строк недоліки апеляційної скарги не усунула, тому її апеляційну скаргу слід вважати неподаною та повернути скаржнику.

Повернення апеляційної скарги не перешкоджає Раухівській селищній раді Березівського району Одеської області повторно звернутися до апеляційного суду із апеляційною скаргою після усунення обставин, які стали підставою для її повернення.

Керуючись ст. 357 ЦПК України, апеляційний суд,-

ухвалив:

Апеляційну скаргу Раухівської селищної ради Березівського району Одеської області на ухвалу Березівського районного суду Одеської області від 17 листопада 2022 року у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження, заінтересовані особи: Раухівське житлово-експлуатаційне підприємство Березівського району Одеської області, Березівський міжрайонний відділ державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Одеса), Раухівська селищна рада Березівського району Одеської області повернути скаржнику.

Повернення апеляційної скарги не перешкоджає повторному зверненню із скаргою до апеляційного суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення апеляційної скарги.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи у порядку, визначеному статтею 272 ЦПК України.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів.

Судді В.В. Кострицький

М.В. Назарова

Ю.П. Лозко

СудОдеський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення18.10.2023
Оприлюднено23.10.2023
Номер документу114325367
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —494/980/21

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Ухвала від 11.04.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кутурланова О. В.

Ухвала від 25.08.2022

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

Рішення від 03.02.2022

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

Ухвала від 13.12.2021

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні