Ухвала
від 23.10.2023 по справі 699/436/17
КОРСУНЬ-ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 699/436/17

Номер провадження 2-о/699/60/23

УХВАЛА

про призначення судової експертизи та витребування доказів

23.10.2023 м. Корсунь-Шевченківський

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого - судді Літвінової Г.М.,

присяжних Савченко І.М., Яковенка А.В.,

за участю секретаря судового засідання Таран О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Корсунь-Шевченківського районного суду клопотання про витребування доказів, призначення судової експертизи у справі за клопотанням ОСОБА_1 , за участю заінтересованих осіб: органу опіки та піклування в особі виконкому Набутівської сільської ради Черкаського району Черкаської області, ОСОБА_2 ,

про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною,

УСТАНОВИВ:

Заявник звернулася до суду з клопотанням про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною і просила суд продовжити строк дії рішення Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області від 05.03.2018 про визнання недієздатним ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця, жителя та зареєстрованого в АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , встановлення над ним опіки і призначення ОСОБА_1 його опікуном на два роки з дня набрання рішенням законної сили, обґрунтовуючи своє клопотання тим, що її син ОСОБА_2 , особа з інвалідністю з дитинства, група інвалідності перша «А» безтерміново, продовжує не усвідомлювати значення своїх дій та не може керувати ними, потребує постійного стороннього догляду.

Крім того матеріали справи містять клопотання про витребування у КНП «Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня» Корсунь-Шевченківської міської ради медичних документів про перебування на обліку у лікаря-психіатра ОСОБА_2 , а також клопотання про призначення у даній справі судово-психіатричної експертизи для визначення психічного стану та здатності ОСОБА_2 усвідомлювати значення своїх дій.

Учасники справи, будучи належним чином повідомленими про розгляд справи, у судове засідання не з`явилися, проте до суду надійшли їхні заяви про здійснення розгляду справи без їх участі.

Відповідно до ч. 1ст. 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що клопотання представника заявника про витребування доказу підлягає задоволенню, оскільки вказане забезпечить повне, всебічне та об`єктивне з`ясування судом обставин справи, задля ухвалення законного рішення у ній.

Щодо клопотання представника заявника про призначення у справі судово-психіатричної експертизи слід зазначити наступне.

Відповідно до п. 2 ч. 1ст.145ЦПК Українисуд призначає експертизу за клопотанням хоча б однієї зі сторін, якщо у справі необхідно встановити психічний стан особи.

Згідно з ч. 1ст. 239 ЦПК Українисуд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

За таких обставин суд вважає необхідним призначити по справі судово-психіатричну експертизу.

Керуючись ст.ст.84,144,145,147,239,261,291,294,295-300 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Призначити судово-психіатричну експертизу у справі за клопотанням ОСОБА_1 , за участю заінтересованих осіб: органу опіки та піклування в особі виконкому Набутівської сільської ради Черкаського району Черкаської області, ОСОБА_2 , про продовження строку дії рішення суду про визнання фізичної особи недієздатною.

Виконання експертизи доручити експертам Черкаської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» (вул. Павлова, 46, м. Сміла, Черкаська область, 20708).

На вирішення експертам поставити запитання:

1. Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , психічним захворюванням на даний час?

2. Якщо хворіє, то чи здатний ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними?

Повідомити керівника Черкаської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» про те, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає за адресою: АДРЕСА_1 , та у разі потреби з`явиться в Черкаську філію СПЕ ДУ «ІСП МОЗ України» на вказаний день і час самостійно у супроводі заявника ОСОБА_1 .

Витребувати у лікаря психіатра КНП «Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня» Корсунь-Шевченківської міської радидовідку про стан здоров`я та медичну картку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця, жителя та зареєстрованого в АДРЕСА_1 .

Витребувані докази мають бути направлені в строк до 27.10.2023 на адресу Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області за адресою: вул.О.Веділіна, 61/4, м.Корсунь-Шевченківський, Черкаська область, 19402.

У разі неможливості подати докази, які витребовує суд, або відсутності можливості подати такі докази у встановлений строк, особа має повідомити про це суд (із зазначенням причин) протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Надати дозвіл експертам Черкаської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» на використання медичної документації відносно ОСОБА_2 , яка знаходиться в КНП «Черкаська обласна психіатрична лікарня ЧОР».

В розпорядження експертів надати матеріали цивільної справи № 699/436/17 (провадження 2-о/699/60/23), довідку про стан здоров`я та медичну картку ОСОБА_2 , витребувані в лікаря психіатра КНП «Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня» Корсунь-Шевченківської міської ради.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст.384,385 КК України.

Провадження в цивільній справі зупинити на час проведення судово-психіатричної експертизи.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання складом суду, проте може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга може бути поданою безпосередньо до Черкаського апеляційного суду протягом 15 днів з дня проголошення ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом 15 днів з дня вручення повної ухвали суду.

Головуючий суддя Літвінова Г.М.

Присяжні: Савченко І.М.

Яковенко А.В.

Дата ухвалення рішення23.10.2023
Оприлюднено24.10.2023
Номер документу114341649
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —699/436/17

Ухвала від 27.02.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 15.02.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Свитка С. Л.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Свитка С. Л.

Ухвала від 07.07.2021

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Свитка С. Л.

Ухвала від 10.06.2021

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Свитка С. Л.

Ухвала від 09.04.2021

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Свитка С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні