Ухвала
від 18.10.2023 по справі 175/6955/23
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 175/6955/23

провадження №1-кс/175/1690/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 жовтня 2023 року смт. Слобожанське

Дніпропетровський районний суд

Дніпропетровської області у складі:

головуючого слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області майора поліції ОСОБА_3 погоджене з прокурором Донецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю по кримінальному провадженню №12023052390000152 від 28.01.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України,

ВСТАНОВИВ:

До Дніпропетровського районного суду надійшло клопотання слідчого СВ Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області майора поліції ОСОБА_3 погоджене з прокурором Донецької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В обґрунтування свого клопотання старший слідчий посилається на те, що 28.01.2023 приблизно о 18.00 год. ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , керуючи автомобілем Джип Гранд Черокі, р.н. НОМЕР_1 проїзною частиною вул. Лікарська, м. Краматорська, з боку вул. Аероклубної, в бік АДРЕСА_1 , вчинив наїзд передньою частиною керованого ним транспортного засобу на задню частину напівпричіпу вантажного автомобілю Renault Magnum, р.н. НОМЕР_2 , що стояв у правого краю проїзної частини. В результаті ДТП ОСОБА_5 отримав тілесні ушкодження у вигляді: відкритого перелому обох кісток правої гомілки, рвано-забійних ран голови, його пасажири ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 : закритого компресійного перелому тіла Л1 хребця 2 ступеня, неускладнений, закритого перелому променевої кістки, ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 : ЗЧМТ, СГМ, різаних ран м`яких тканин шиї, рвано-забійні рани обличчя, перелом виросткового відростка нижньої щелепи.

Враховуючи те, що для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, а саме необхідне проведення судово-медичної експертизи стосовно отриманих в результаті вчинення кримінального правопорушення ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 тілесних ушкоджень. Для проведення цієї експертизи експертам - Краматорського відділення судово-медичної експертизи Департаменту охорони здоров`я Донецької облдержадміністрації КЗОЗ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » необхідно надати медичну карту стаціонарного хворого (історію хвороби) та рентгенівські знімки на ім`я ОСОБА_6 за період його лікування в відділенні неврології Комунального підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_5 " Волинської обласної ради у зв`язку з ушкодженнями, що були отримані ним внаслідок даної ДТП.

Інформація, щодо діагнозу ОСОБА_6 міститься в його медичній карті стаціонарного хворого (історії хвороби), та рентгенівських знімках, які знаходиться у володінні Комунального підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_5 " Волинської обласної ради.

Проведення тимчасового доступу до зазначених речей і документів дасть змогу отримати відомості, які у своїй сукупності з іншими доказами у кримінальному провадженні можуть мати суттєве значення для встановлення його обставин.

Без отримання вищезазначеної інформації, на даний час, неможливо повно встановити обставини, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, згідно ст. 91 КПК України, зокрема, обставини події кримінального правопорушення, послідовності дій осіб, які імовірно причетні до вчинення кримінального правопорушення, встановленні винних осіб та механізму вчинення злочину.

Крім того, обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо отримати іншим способом, окрім як шляхом тимчасового доступу до документів.

Беручи до уваги вищевказане, а також неможливість отримати відомості в інший спосіб, та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до інформації, що міститься у медичній карті стаціонарного хворого, на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що знаходиться у володінні посадових осіб Комунального підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_5 " Волинської обласної ради, за адресою: АДРЕСА_2 .

Прокурор надав заяву про розгляд клопотання без його участі, клопотання підтримав та просив задовольнити.

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасників процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст. 107 КПК України.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання та дослідивши додані до нього документи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

У провадженні слідчого відділу Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області перебувають матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023052390000152 від 28.01.2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 286 ч. 1 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснюється Донецькою спеціалізованою прокуратурою у сфері оборони.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області.

Тимчасовий доступ до речей і документів є одним із заходів забезпечення кримінального провадження, який застосовується з метою дієвості цього провадження (ст. 131 КПК України).

Згідно зі ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Слідчий суддя постановляє ухвалу про надання доступу до документів з розпорядженням про можливості їх вилучення за умови, що сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин, та можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, а без вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів (ч. 5 та ч. 7 ст. 163 КПК України).

Відповідно до ч. 5 ст.163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно п. 7 ч. 1 ст. 160 КПК України у клопотанні зазначаються: обґрунтування необхідності вилучення речей і оригіналів або копій документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

Слідчий суддя вважає, що слідчим доведено, що було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 286 КК України, документи перебувають у володінні посадових осіб Комунального підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_5 " Волинської обласної ради, за адресою: АДРЕСА_2 , та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні можуть сприяти розкриттю кримінального правопорушення та встановленню осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення.

Вилучення документів необхідне для досягнення мети отримання доступу до документів.

За таких обставин з урахуванням викладеного та забезпечуючи виконання завдань кримінального провадження щодо швидкого, повного та неупередженого розслідування, з метою досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для встановлення обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, а саме: час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення, а також неможливість отримати відомості в інший спосіб та враховуючи, що в матеріалах клопотання вбачається достатність підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, і існує можливість використання як доказів відомостей, що містяться саме в цих документах, та неможливо іншими способами довести вказані обставини, які передбачається довести за допомогою цієї інформації, а тому слідчий суддя вважає за необхідне клопотання слідчого задовольнити та надати тимчасовий доступ до документів (інформації), яка перебуває у володінні Комунального підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_5 " Волинської обласної ради, за адресою: АДРЕСА_2 .

Керуючись ст. ст. 107, 159-164, 162, 163, 166 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати слідчому Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_3 , або будь-якій іншій уповноваженій особі на підставі доручення слідчого в порядку ст. 40 КПК України дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, які містять законом охоронювану таємницю та зберігаються у володінні Комунального підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_5 " Волинської обласної ради, за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю вилучення медичної карти стаціонарного хворого (історії хвороби) та рентгенівських знімків на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який з 13.02.2023 по 24.02.2023 перебував на стаціонарному лікуванні у відділенні неврології Комунального підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_5 " Волинської обласної ради.

Зобов`язати представників Комунального підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_5 " Волинської обласної ради, за адресою: АДРЕСА_3 , надати для вилучення медичну карту стаціонарного хворого (історію хвороби) та рентгенівські знімки на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який з 13.02.2023 по 24.02.2023 знаходився на стаціонарному лікуванні у вказаному вище закладі охорони здоров`я.

Строк дії ухвали - один місяць з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.10.2023
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу114342639
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю по кримінальному провадженню №12023052390000152 від 28.01.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України

Судовий реєстр по справі —175/6955/23

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Ребров С. О.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Ребров С. О.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Ребров С. О.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Ребров С. О.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Ребров С. О.

Ухвала від 18.10.2023

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Васюченко О. Г.

Ухвала від 18.10.2023

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Васюченко О. Г.

Ухвала від 18.10.2023

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Васюченко О. Г.

Ухвала від 18.10.2023

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Васюченко О. Г.

Ухвала від 18.10.2023

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Васюченко О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні