Ухвала
від 23.10.2023 по справі 402/419/23
УЛЬЯНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 402/419/23

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

"23" жовтня 2023 р. м. Благовіщенське

Ульяновський районний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого судді Бондаренка А.А.,

секретар судового засідання Хименко О.А.,

провівши підготовче судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , який діє у інтересах ОСОБА_2 , до Благовіщенської міської ради, ОСОБА_3 про визнання права власності на земельну ділянку та скасування державної реєстрації земельної ділянки,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом в інтересах неповнолітньої ОСОБА_2 до Благовіщенської міської ради Кіровоградської області, ОСОБА_3 про визнання права власності на земельну ділянку та скасування державної реєстрації земельної ділянки.

Позивачка, її представники в підготовче судове засідання не з`явились, направивши до суду клопотання про проведення підготовчого судового засідання у справі без їх участі.

Відповідач ОСОБА_3 в підготовчесудове засіданняне з`явилась,направивши досуду клопотанняпро проведенняпідготовчого судовогозасідання усправі безїї участі, зазначивши, що проти позовних вимог не заперечує.

Відповідач Благовіщенська міська рада направила до суду клопотання про розгляд справи без участі представника, зазначивши, що міська рада проти позовних вимог не заперечує.

Судом виконано вимоги ч. 2ст. 197 ЦПК України.

В ході з`ясування в підготовчому судовому засіданні питань, передбачених пунктом 5) частини 2 статті 197 ЦПК України, суд звернув увагу про неможливість вирішення даного спору без вивчення судом спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , для встановлення кола спадкоємців, наявність спадкоємців з обов`язковою часткою, підстав спадкування позивачкою спадкового майна, наявність інших даних для встановлення можливості спадкування (наявність відмови позивачки від спадкування, усунення її від спадкування) тощо.

Призначаючи справу до розгляду суд керується такими положеннями цивільного процесуального законодавства України:

Відповідно до ч.1 ст.80 ЦПК України достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування.

Відповідно до ч.1 ст.81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч.1 ст.81 ЦПК України суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Тому суд, виходячи зі змісту п.9) ч.1 ст.257 ЦПК України визнає необхідним витребувати у позивача докази, що підтверджують вказані обставини.

Інших підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі немає. Суд вважає за доцільне завершити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду в судовому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 84, 197- 200, п.9) ч.1 ст.257 ЦПК України, суд

постановив:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , який діє у інтересах ОСОБА_2 , до Благовіщенської міської ради, ОСОБА_3 про визнання права власності на земельну ділянку та скасування державної реєстрації земельної ділянки.

Справу призначити до судового розгляду по суті в судовому засіданні на 14 грудня 2024 року на 10:00 год. в залі засідань Ульяновського районного суду Кіровоградської області (26400 Кіровоградська область, м.Благовіщенське, вулиця Героїв України, 70).

Встановити такий порядок з`ясування обставин справи та дослідження доказів: заслухати вступне слово учасників, надати можливість учасникам задати запитання, дослідити письмові докази.

Зобов`язати позивача в строк до дати розгляду справи надати суду докази, необхідні для розгляді справи:

- спадкову справу після смерті ОСОБА_4 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Про день, час та місце слухання справи повідомити учасників справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя: А. А. Бондаренко

СудУльяновський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення23.10.2023
Оприлюднено24.10.2023
Номер документу114343603
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —402/419/23

Рішення від 12.02.2024

Цивільне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко А. А.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко А. А.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко А. А.

Ухвала від 28.06.2023

Цивільне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко А. А.

Ухвала від 12.06.2023

Цивільне

Ульяновський районний суд Кіровоградської області

Бондаренко А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні