Ухвала
від 12.10.2023 по справі 759/15644/23
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 2/759/4590/23

ун. № 759/15644/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 жовтня 2023 року м. Київ

Святошинський районний суд м. Києва

у складі: головуючого судді Ул`яновської О.В.,

секретаря судового засідання Кривонос Ю.Р.,

за участю: позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

представника відповідача ОСОБА_3 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні у залі суду в м. Києві заяву відповідача ОСОБА_4 про закриття провадження у частині позовних вимог по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Шляхоексплуаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Святошинського району» м. Києва, начальник Комунального підприємства «Шляхоексплуаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Святошинського району» м. Києва Зелінський Сергій Андрійович про визнання незаконним Наказу про проведення розрахунку при звільненні, стягнення невиплаченої заробітної плати, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, стягнення моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

у серпні 2022 р. до Святошинського районного суду м. Києва надійшла вищезазначена позовна заява.

Ухвалою Святошинського районного суду м. Києва від 21.08.2023 відкрито загальне позовне провадження та призначено справу до розгляду.

22.09.2023 від відповідача ОСОБА_4 надійшла заява про закриття провадження у частині позовних вимог про стягнення солідарно з в.о. начальника комунального підприємства "Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Святошинського району» м. Києва Зелінського С.А. та комунального підприємства "Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Святошинського району» м. Києва 50 000,00 грн. - завданої моральної шкоди, оскільки трудовий спір у позивача виник з роботодавцем, тобто ШЕУ Святошинського району, яке є юридичною особою - самостійним суб`єктом у цивільних правовідносинах, а позовні вимоги у цій справі пред`явлені до її посадових осіб, то саме лише відповідач-1 є належним відповідачем по даній справі.

Відповідно до ст. 92 ЦК України юридична особа набуває цивільних прав та обов`язків і здійснює їх через свої органи, які діють відповідно до установчих документів та закону. Порядок створення органів юридичної особи встановлюється установчими документами та законом. У випадках, встановлених законом, юридична особа може набувати цивільних прав та обов`язків і здійснювати їх через своїх учасників. Орган або особа, яка відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступає від її імені, зобов`язана діяти в інтересах юридичної особи, добросовісно і розумно та не перевищувати своїх повноважень. У відносинах із третіми особами обмеження повноважень щодо представництва юридичної особи не має юридичної сили, крім випадків, коли юридична особа доведе, що третя особа знала чи за всіма обставинами не могла не знати про такі обмеження. Якщо члени органу юридичної особи та інші особи, які відповідно до закону чи установчих документів виступають від імені юридичної особи, порушують свої обов`язки щодо представництва, вони несуть солідарну відповідальність за збитки, завдані ними юридичній особі.

За таких підстав суд вважає, що заява відповідача про закриття провадження у частині позовних вимог підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 206, п. 4 ч. 1, ч. 2 ст. 255, ст. 256 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

заяву відповідача ОСОБА_4 про закриття провадження у частині позовних вимог по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Шляхоексплуаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Святошинського району» м. Києва, начальник Комунального підприємства «Шляхоексплуаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Святошинського району» м. Києва ОСОБА_4 про визнання незаконним Наказу про проведення розрахунку при звільненні, стягнення невиплаченої заробітної плати, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, стягнення моральної шкоди задовольнити.

Закрити провадження у цивільній справі за позовними вимогами ОСОБА_1 до Комунального підприємства «Шляхоексплуаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Святошинського району» м. Києва, начальник Комунального підприємства «Шляхоексплуаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Святошинського району» м. Києва Зелінський Сергій Андрійович про визнання незаконним Наказу про проведення розрахунку при звільненні, стягнення невиплаченої заробітної плати, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, стягнення моральної шкоди у частині позовних вимог про стягнення солідарно з в.о. начальника комунального підприємства "Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Святошинського району» м. Києва Зелінського С.А. та комунального підприємства "Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Святошинського району» м. Києва 50 000 грн 00 коп. завданої моральної шкоди.

Відповідно до ч. 2 ст. 256 ЦПК України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Ухвалу в частині закриття провадження у справі може бути оскаржено до Апеляційного суду м. Києва через Святошинський районний суд м. Києва шляхом подання апеляційної скарги на ухвалу суду першої інстанції протягом п`яти днів з дня проголошення ухвали.

У разі, якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: О.В. Ул`яновська

Дата ухвалення рішення12.10.2023
Оприлюднено24.10.2023
Номер документу114351192
СудочинствоЦивільне
Сутьпроведення розрахунку при звільненні, стягнення невиплаченої заробітної плати, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —759/15644/23

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ул`яновська О. В.

Постанова від 27.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Крижанівська Ганна Володимирівна

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Крижанівська Ганна Володимирівна

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Крижанівська Ганна Володимирівна

Рішення від 24.11.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ул`яновська О. В.

Рішення від 24.11.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ул`яновська О. В.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ул`яновська О. В.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ул`яновська О. В.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Ул`яновська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні