Ухвала
від 16.10.2023 по справі 335/5026/23
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/5026/23 2/335/2027/2023

УХВАЛА

про призначення справи до судового розгляду по суті

16 жовтня 2023 року м. Запоріжжя

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі головуючого судді Стеценка А.В., за участю секретаря судового засідання Резніченко Ю.В., позивача ОСОБА_1 , представника відповідача ОСОБА_2 , розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в м. Запоріжжі за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: районна адміністрація Запорізької міської ради по Шевченківському району, районна адміністрація Запорізької міської ради по Вознесенівському району (як органи опіки та піклування), про позбавлення батьківських,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває вищезазначена цивільна справа.

Ухвалою судді від 04.07.2023 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження; залучено до участі у справі як третіхосіб,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору, районуадміністрацію Запорізькоїміської радипо Шевченківськомурайону та районуадміністрацію Запорізькоїміської радипо Вознесенівськомурайону як органиопіки тапіклування; розпочато підготовче провадження; призначене підготовче засідання 26.07.2023; встановлено учасникам справи строки подання заяв по суті справи; зобов`язано району адміністраціюЗапорізької міськоїради поШевченківському районута району адміністраціюЗапорізької міськоїради поВознесенівському районунадати судувисновки продоцільність позбавленнявідповідача батьківськихправ стосовномалолітньої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; витребувано з Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України відомості про те, чи перетинали сторони та їх малолітня дитина державний кордон України у період з 24 лютого 2022 року по день надання відповіді; витребувано з Шевченківського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Одеса) належним чином завірену копію актового запису про народження ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

17.07.2023 з Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України надійшла витребувана судом інформація.

24.07.2023 з Шевченківського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Запоріжжі південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Одеса) надійшла копія актового запису про народження ОСОБА_4

25.07.2023 представником позивача подано до суду заяву про виклик свідків ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , які можуть підтвердити невиконання відповідачем батьківських обов`язків стосовно доньки ОСОБА_4

26.07.2023 від представника органу опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Салтана В.Ю. надійшло клопотання про відтермінування надання висновку.

Ухвалою суду від 10.08.2023 продовжено строк підготовчого провадження в справі на тридцять днів до 02.10.2023, підготовче засідання відкладено.

25.09.2023 представником відповідача подано до суду заяву про виклик свідків ОСОБА_7 , та ОСОБА_8 , які можуть повідомити суду про відомі їм обставини, які мають значення для повного, об`єктивного та всебічного розгляду справи, та спростування доводів позивача.

25.09.2023 представник відповідача звернувся до суду з клопотанням про витребування з Обласного клінічного наркологічного диспансеру інформації про перебування відповідача на обліку, для спростування доводів позивача, що відповідач має алкогольну залежність. Крім того, представник відповідача просив суд витребувати з Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» інформацію про те хто піклувався про стан здоров`я малолітньої ОСОБА_4

05.10.2023 на виконання ухвали суду від районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району надійшов висновок про неможливість надання суду висновку щодо доцільності або недоцільності позбавлення ОСОБА_3 батьківських прав стосовно малолітньої ОСОБА_4

11.10.2023 представником районної адміністрації Запорізької міської ради по Шевченківському району подано до суду висновок про недоцільність позбавлення відповідача батьківських прав по відношенню до малолітньої ОСОБА_4 .

В підготовчому засіданні позивач ОСОБА_1 , який приймав участь в режимі відеоконференції, суду повідомив, що примирення між сторонами неможливе. Позивач просив суд справу призначити до судового розгляду по суті, підтримав заяву свого представника про виклик свідків та просив його задовольнити. Проти задоволення заяви представника відповідача про виклик свідків та клопотання про витребування доказів не заперечував.

Відповідач в підготовче засідання не з`явилася.

Представник відповідача суду повідомив, що відповідач перебуває за межами України і не може прибути до суду. Відзив на позовну заяву відповідачем не подала, оскільки збирання доказів зайняло багато часу. Представник відповідача просив підготовче засідання провести за відсутності відповідача, справу призначити до судового розгляду по суті, заяву про виклик свідків та клопотання про витребування доказів, подані ним 25.09.2023, підтримав та просив задовольнити. Проти задоволення зави представника позивача про виклик свідків не заперечував.

В підготовче засідання представники третіх осіб не з`явилися, звернувшись 16.10.2023 до суду із завами, в яких просили провести підготовче засідання за їх відсутності.

Заслухавши учасників справи, дослідивши матеріали справи в межах вирішуваних питань, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно доч.1ст.189ЦПК України,завданнями підготовчогопровадження є остаточневизначення предметаспору тахарактеру спірнихправовідносин,позовних вимогта складуучасників судовогопроцесу; з`ясуваннязаперечень протипозовних вимог; визначенняобставин справи,які підлягаютьвстановленню,та зібраннявідповідних доказів; вирішеннявідводів; визначенняпорядку розглядусправи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

В ході підготовчого провадження судом визначено склад учасників судового процесу, визначено обставини справи, які підлягають встановленню, вчинено інші дії для забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Вбачається, що між сторонами не досягнуто згоди щодо вирішення спору.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі судом не встановлено.

У зв`язку з викладеним, суд вважає за доцільне завершити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду по суті в судовому засіданні.

Вирішуючи клопотання представників сторін про виклик свідків суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених Цивільним процесуальним кодексом України.

Предметом доказування під час судового розгляду є факти, які обґрунтовують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для вирішення справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення. Для встановлення у судовому засіданні фактів досліджуються показання свідків, письмові, речові та електронні докази, висновки експертів.

Відповідно дост. 91 ЦПК України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи.

Зави представників відповідають приписам ст. 91 ЦПК України, є обгрунтованими.

З огляду на викладене, заяви представників сторін про виклик свідків підлягають задоволенню.

Вирішуючи клопотання представника відповідача про витребування доказів суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Представником відповідача дотриманні вимоги ст. 84 ЦПК України в частині клопотання про витребування доказів у Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2». Клопотання представника відповідача в цій частині є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Клопотання представника відповідача в частині витребування доказів з Обласного клінічного наркологічного диспансеру задоволенню не підлягає, оскільки зазначена юридична особа припинена 30.10.2020.

Керуючись ст. ст. 84, 91, 189,197,198,259, 260 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: районна адміністрація Запорізької міської ради по Шевченківському району, як орган опіки та піклування, районна адміністрація Запорізької міської ради по Вознесенівському району, як орган опіки та піклування, про позбавлення батьківських.

Призначити справудо судовогорозгляду посуті на13год.00хв.15листопада 2023року в приміщенні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя (м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 107-б).

В судове засідання викликати учасників справи.

Заяву представника позивача про виклик свідків задовольнити.

Викликати і допитати в судовому засіданні в якості свідків:

- ОСОБА_5 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 ;

- ОСОБА_6 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_2 .

Заяву представника відповідача про виклик свідків задовольнити.

Викликати і допитати в судовому засіданні в якості свідків:

- ОСОБА_8 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_3 .

- ОСОБА_7 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_4 .

Попередити свідків прокримінальнувідповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Клопотання представника відповідача про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати у Комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» (ідентифікаційний код 38783657, адреса: 69120, Запорізька область,місто Запоріжжя,вулиця Авраменка,будинок 4) інформацію про те хто піклувався про стан здоров`я малолітньої ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка перебуває на обліку у лікаря-педіатра ОСОБА_9 .

Витребувані докази надати суду не пізніше 15 днів з моменту отримання копії даної ухвали.

Роз`яснити особі, у якої витребувані докази, що особа, яка не має можливості подати доказ, який витребовує суд, або не має можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали (ч. 7 ст. 84 ЦПК України). У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

В іншій частині клопотання представника відповідача про витребування доказів залишити без задоволення.

Зобов`язати учасників справи надати суду для огляду в судовому засіданні оригінали письмових доказів, копії яких подані до суду.

Копію ухвали надіслати учасникам справи та особі, в якої витребувані докази, для відома та виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: https://court.gov.ua/fair/sud0818.

Повний текст ухвали складено 23.10.2023.

Суддя А.В. Стеценко

Дата ухвалення рішення16.10.2023
Оприлюднено25.10.2023
Номер документу114364917
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —335/5026/23

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Стеценко А. В.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Стеценко А. В.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Стеценко А. В.

Ухвала від 19.01.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Стеценко А. В.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Стеценко А. В.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Стеценко А. В.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Стеценко А. В.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Стеценко А. В.

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Стеценко А. В.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Стеценко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні