Ухвала
від 23.10.2023 по справі 214/8037/23
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/8037/23

2-о/214/246/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у цивільній справі

23 жовтня 2023 року Суддя Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Ковтун Н.Г., перевіривши виконання вимог ст.ст.315,316,318 ЦПК Українипо справі за заявою Керівника Криворізької центральної окружної прокуратури Дніпропетровської області, який діє в інтересах держави в особі Криворізької міської ради, заінтересовані особи: Комунальний заклад «Криворізький дитячий будинок-інтернат» Дніпропетровської обласної ради; Виконавчий комітет Саксаганської районної у місті ради; Акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» про визнання відумерлою спадщиною грошових коштів,-

ВСТАНОВИВ:

18 жовтня 2023 року до Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшла заява Керівника Криворізької центральної окружної прокуратури Дніпропетровської області, який діє в інтересах держави в особі Криворізької міської ради, заінтересовані особи: Комунальний заклад «Криворізький дитячий будинок-інтернат» Дніпропетровської обласної ради; Виконавчий комітет Саксаганської районної у місті ради; Акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» про визнання відумерлою спадщиною грошових коштів.

Заявник просить визнати відумерлою спадщиною грошові кошти у розмірі 41407, 82 грн. на рахунку НОМЕР_1 ( НОМЕР_2 відкритого ОСОБА_1 у ТВБВ №10003/0448 АТ «Ощадбанк», з нарахованими відсотками після смерті ОСОБА_1 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ; передати у власність територіальної громади м. Кривого Рогу в особі Криворізької міської ради грошові кошти у розмірі 41407, 82 грн., які знаходяться на рахунку НОМЕР_1 ( НОМЕР_2 відкритого ОСОБА_1 у ТВБВ №10003/0448 АТ «Ощадбанк», з нарахованими відсотками після смерті ОСОБА_1 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , шляхом списання на розрахунковий рахунок Криворізької міської ради.

Справа підсудна Саксаганському районному суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Заява відповідає вимогамст. 335 ЦПК України, заявником додані її копії і копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості заінтересованих осіб.

Підстав для залишення заяви без руху, повернення заяви або відмови у відкритті провадження у справі, які передбачені ст.ст.185-186 ЦПК України, немає.

Вважаю за необхідне прийняти заяву до розгляду в порядку окремого провадження, відкрити провадження у справі і призначити дату, час і місце судового засідання.

Справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Крім того, заявником подано клопотання про витребування доказів а саме: витребувати від Сьомої криворізької державної нотаріальної контори інформацію про наявність заведеної спадкової справи, надходження заяв від спадкоємців, видання їм свідоцтва про право на спадщину, яка відкрилась після смерті ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 (РНОКПП НОМЕР_3 ), котрий помер ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з ч.3 ст.84 ЦПК України уразі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Враховуючи те, що вказані документи є письмовими доказами, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення справи, а саме: щодо кола спадкоємців, складу спадкового майна та виданих свідоцтв про право на спадщину, суд вважає за необхідним клопотання про витребування задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.293,294,334-335 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження за заявою Керівника Криворізької центральної окружної прокуратури Дніпропетровської області, який діє в інтересах держави в особі Криворізької міської ради, заінтересовані особи: Комунальний заклад «Криворізький дитячий будинок-інтернат» Дніпропетровської обласної ради; Виконавчий комітет Саксаганської районної у місті ради; Акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» про визнання відумерлою спадщиною грошових коштів, у порядку окремого провадження.

Справу розглядати судом одноособово за участю заявника і заінтересованих осіб.

Призначити судове засідання по розгляду заяви на 16 листопада 2023 року о 13 год. 00 хв. в приміщенні Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, за адресою м. Кривий Ріг, вул. Демиденка, 6а, зал №6.

Витребувати уСьомої криворізької державної нотаріальної контори інформацію про наявність заведеної спадкової справи, надходження заяв від спадкоємців, видання їм свідоцтва про право на спадщину, яка відкрилась після смерті ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 (РНОКПП НОМЕР_3 ), котрий помер ІНФОРМАЦІЯ_3 .

В судове засідання викликати учасників судового процесу.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та апеляційному оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб порталі судової влади України за веб-адресою http://court.gov.ua/fair/sud0435/.

Суддя: Н.Г. Ковтун

Дата ухвалення рішення23.10.2023
Оприлюднено25.10.2023
Номер документу114366108
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання відумерлою спадщиною грошових коштів

Судовий реєстр по справі —214/8037/23

Рішення від 24.01.2024

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 11.12.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні