Ухвала
від 09.10.2023 по справі 496/6884/23
БІЛЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 496/6884/23

Провадження № 1-кс/496/2064/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 жовтня 2023 року Біляївський районний суд Одеської області

у складі: слідчого судді ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ ВП№2 Одеського РУП №2 ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 про проведення огляду, за матеріалами досудового розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023163250000247 від 25.09.2023, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.358 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся до суду із вказаним клопотанням. Свої вимоги мотивує тим, що а адресою: Одеська область, Одеський район, с. Нерубайське, вул. Радгоспна (Педагогічна), 4 знаходяться будівлі, що належать на праві власності СГ ТОВ «Нерубайське» код ЄДРПОУ 05528836, як вбачається з акту оцінки стану готовності захисної споруди цивільного захисту № 57471 від 04.10.2022 року. Разом з цим, на виконання п. 2.6 постанови координаційної наради керівників правоохоронних органів Одеської області від 06.09.2022 «Актуальні питання протидії кримінальним правопорушенням, пов`язаним із державною зрадою, колабораційною діяльністю, злочинам у сфері службової та господарської діяльності в умовах воєнного стану» та п.3.3 протоколу робочої зустрічі під головуванням Генерального прокурора від 20.08.2022, працівниками поліції та комісією у складі провідного інспектора відділу ЗНС Біляївської ТГ ОРУ ГУ ДСНС України в Одеській області 02.06.2023 було складено акт оперативного огляду обєкта (будівлі, споруди, приміщення) щодо можливості його використання для укриття населення, з метою виявлення кримінальних правопорушень, пов`язаних з нецільовим використанням та розкраданням бюджетних коштів, спрямованих на відновлення інфраструктури, пошкодженої в результаті збройної агресії російської федерації проти України, під час будівництва та ремонту об`єктів цивільного захисту тощо. Так, за результатами проведеного огляду встановлено, що власником товариства не було надано доступу до вказаного приміщення, у зв`язку з чим оцінити стан сховища не виявилось можливим. Враховуючи той факт, що захисні споруди цивільного захисту протирадіаційного укриття, на час введення на території України військового стану, мають суспільний інтерес і резонанс, а дослідження обставин в рамках вищевказаного кримінального провадження необхідні для всебічного, повного і неупередженого досудового розслідування, встановлення або спростування факту наявності протирадіаційного укриття, з метою подальшого надання отриманих доказам належної правової оцінки та забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, з метою сприяння виявлення, закріплення, вилучення та дослідження доказів та інших обставин справи, з метою покращення організації і підвищення ефективності кримінального провадження, виникла необхідність провести огляд будівель захисних споруд цивільного захисту протирадіаційного укриття, розташованих за адресою: Одеська область, Одеський район, село Нерубайське, вул. Радгоспна (Педагогічна), 4. В ході огляду планується встановити або спростувати факт наявності на території СГ ТОВ «Нерубайське» код ЄДРПОУ 05528836 протирадіаційного укриття, виявити та зафіксувати документи, які підтверджують право власності на будівлі в яких знаходяться укриття, для подальшого вивчення для повного, всебічного та об`єктивного дослідження усіх обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадження, а також прийняти законне рішення у цьому кримінальному провадженні.

Відповідно до п. 4 ч. 2 ст. 27 КПК України слідчий суддя може прийняти рішення про здійснення кримінального провадження у закритому судовому засіданні впродовж усього судового провадження лише у випадку, якщо здійснення провадження у відкритому судовому засіданні може призвести до розголошення таємниці, що охороняється законом.

Згідно ч. 1 ст. 222 КПК України, відомості досудового розслідування можна розголошувати лише з письмового дозволу слідчого або прокурора і в тому обсязі, в якому вони визнають можливим.

Так матеріали, які додаються до клопотання містять відомості досудового розслідування, то слідчий суддя прийняв рішення про здійснення кримінального провадження у закритому судовому засіданні.

У судовому засіданні прокурор підтримав клопотання, посилаючись на вищенаведені обставини.

Вислухавши пояснення прокурора, вивчивши матеріали справи, вважаю, що заявлене клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Відповідно до ч.1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Клопотання відповідає вимогам ч.3 ст. 234 КПК України.

Слідчий довів наявність підстав, передбачених ч.5 ст. 234 КПК України.

Враховуючи викладене, вважаю клопотання обґрунтованим, та таким, що підлягає задоволенню, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Керуючись ст.ст. 234,235, 237 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ ВП№2 Одеського РУП №2 ГУНП в Одеській області ОСОБА_4 про проведення огляду - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення огляду будівель захисних споруд цивільного захисту протирадіаційного укриття, розташованих за адресою: Одеська область, Одеський район, село Нерубайське, вул. Радгоспна (Педагогічна), 4, належать СГ ТОВ «Нерубайське» код ЄДРПОУ 05528836, з метою встановлення або спростування факту наявності на території СГ ТОВ «Нерубайське» код ЄДРПОУ 05528836 протирадіаційного укриття, виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали - один місяць з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, але заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.10.2023
Оприлюднено25.10.2023
Номер документу114371262
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —496/6884/23

Ухвала від 26.10.2023

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Драніков С. М.

Ухвала від 09.10.2023

Кримінальне

Біляївський районний суд Одеської області

Драніков С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні