Ухвала
від 24.10.2023 по справі 353/1207/23
ТЛУМАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 353/1207/23

Провадження № 1-кс/353/160/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 жовтня 2023 рокум.Тлумач

Слідчий суддя Тлумацького районного суду

Івано-Франківської області ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянув клопотання старшого слідчого СВ ВП №5 (м. Тлумач) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Тлумацького відділу Івано-Франківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні № 12023090240000073, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05.05.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, про тимчасовий доступ до речей та документів, які знаходяться у володінні ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що в АДРЕСА_1 , з можливістю тимчасового їх вилучення.

Клопотання надійшло до суду «23» жовтня 2023 року.

Слідчий суддя перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та, дослідивши докази по доданих матеріалах, -

в с т а н о в и в :

Старший слідчийСВ ВП№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті капітанполіції ОСОБА_3 звернулася доТлумацького районногосуду Івано-Франківськоїобласті зклопотанням протимчасовий доступдо речейі документів,яке булопогоджене прокуроромТлумацького відділу Івано-Франківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , та відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

У клопотанні старший слідчийСВ ВП№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті капітанполіції ОСОБА_3 просить надати тимчасовий доступ до оригіналів документів, якими володіє ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що в АДРЕСА_1 , а саме:проектно-кошторисноїдокументації,проектної документації,експертних звітівз усімадодатками доних,первинної звітноїдокументації (формаКБ-2в,КБ-3),актів назакриття прихованихробіт,договірної документації,договорів субпідрядуз додатками,платіжних документів,журналів авторськогота технічногонагляду,журналів лабораторногоконтролю будівельнихматеріалів,що використовувалисьпри проведенніробіт,накладних, товарно-транспортнихнакладних напридбання витратнихматеріалів,їх сертифікатіввідповідності,договорів таактів виконанихробіт наздійснення технагляду,а такожробочого проектупо об`єкту:"Капітальнийремонт (замінапокриття даху) ІНФОРМАЦІЯ_1 (вмежах заходівкомплексного енергозбереження)".

У клопотанні старший слідчий СВ ВП №5 (м. Тлумач) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області капітана поліції ОСОБА_3 зазначає, що 04.05.2023 року до чергової служби відділення поліції № 5 (м. Тлумач) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області поступив рапорт начальника СКП ВП № 5 (м. Тлумач) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_6 про те, що під час проведення пошукових заходів отримано інформацію про те, що посадові особи ПП " ОСОБА_5 ", яке надає послуги у сфері будівництва-ремонту житлових та нежитлових будівель, інших об`єктів інфраструктури внесли неправдиві відомості в акти приймання виконаних будівельних робіт по проведенню ремонту на об`єкті "Капітальний ремонт (заміна покриття даху) ІНФОРМАЦІЯ_1 (в межах заходів комплексного енергозбереження)", що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 .

04.10.2023 року у даному кримінальному провадженні було призначено судову будівельно-технічну експертизу, а тому виникла необхідність надання оригіналів наступних документів: проектно-кошторисної документації на об`єкт: "Капітальний ремонт (заміна покриття даху) ІНФОРМАЦІЯ_1 (в межах заходів комплексного енергозбереження)", експертних звітів з усіма додатками до них на об`єкт: "Капітальний ремонт (заміна покриття даху) ІНФОРМАЦІЯ_1 (в межах заходів комплексного енергозбереження)", первинної звітної документації (форма КБ-2в, КБ-3) на об`єкт: "Капітальний ремонт (заміна покриття даху) ІНФОРМАЦІЯ_1 (в межах заходів комплексного енергозбереження)", актів на закриття прихованих робіт на об`єкт: «"Капітальний ремонт (заміна покриття даху) ІНФОРМАЦІЯ_1 (в межах заходів комплексного енергозбереження)", договірної документації на об`єкт: "Капітальний ремонт (заміна покриття даху) ІНФОРМАЦІЯ_1 (в межах заходів комплексного енергозбереження)" для подальшого проведення експертизи.

Стороною кримінального провадження, на яку покладено обов`язок у збиранні та оцінюванні доказів, що стосується вказаного кримінального провадження, та які містяться у речах та документах встановлено, що проектно-кошторисна документація, проектна документація, експертні звіти з усіма додатками до них, первинна звітність документації (форма КБ-2в, КБ-3), акти на закриття прихованих робіт, договірна документація, договори субпідряду з додатками, платіжні документи, журнали авторського та технічного нагляду, журнали лабораторного контролю будівельних матеріалів, що використовувались при проведенні робіт, накладні, товарно-транспортні накладні на придбання витратних матеріалів, їх сертифікати відповідності, договори та акти виконаних робіт на здійснення технагляду, а також робочий проект по об`єкту: "Капітальний ремонт (заміна покриття даху) ІНФОРМАЦІЯ_1 (в межах заходів комплексного енергозбереження)".

Враховуючи вищевикладене, а також те, що у запитуваній вище інформації, якою володіє ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке розташоване в АДРЕСА_1 , можуть містити сліди кримінального правопорушення, а також надають можливість використання як доказів відомостей, що містяться в даних документах, крім цього вони необхідні для проведення судової будівельно-технічної експертизи, вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вище вказана інформація має суттєве значення для належної кваліфікації вчиненого діяння, встановлення особи, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, використання цих відомостей як доказ, що містяться у документах та неможливість іншими способами довести обставини, які знаходяться у цих документах, і виникла необхідність звернутись до суду для отримання тимчасового доступу з можливістю вилучення цих документів.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України клопотання розглядається без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи.

Старший слідчийСВ ВП№5(м.Тлумач)Івано-ФранківськогоРУП ГУНПв Івано-Франківськійобласті капітанаполіції ОСОБА_3 та прокурор Тлумацького відділу Івано-Франківської окружної прокуратури ОСОБА_4 в судове засідання не з`явились, однак до суду подали письмові заяви, в яких вказали, що клопотання підтримують та просили судовий розгляд провести у їх відсутності, що відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України не перешкоджає розгляду клопотання.

Слідчий суддя, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов до наступного висновку.

Слідчим суддею встановлено, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05.05.2023 року внесено відомості щодо кримінального провадження № 12023090240000073 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, про що свідчить відповідний витяг (а.с. 7).

04.05.2023 року до чергової служби відділення поліції № 5 (м. Тлумач) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області поступив рапорт начальника СКП ВП № 5 (м. Тлумач) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_6 про те, що під час проведення розшукових заходів отримано інформацію про те, що посадові особи ПП " ОСОБА_5 ", яке надає послуги у сфері будівництва-ремонту житлових та нежитлових будівель, інших об`єктів інфраструктури внесли неправдиві відомості в акти приймання виконаних будівельних робіт по проведенню ремонту на об`єкті "Капітальний ремонт (заміна покриття даху) ІНФОРМАЦІЯ_1 (в межах заходів комплексного енергозбереження)", що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 та 05.05.2023 року було проведено огляд місця події, а саме: територію філії ІНФОРМАЦІЯ_2 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , що підтверджується копією рапорту про виявлення кримінального правопорушення від 04.05.2023 року та копією протоколу огляду місця події від 05.05.2023 року (а.с. 11, 12-13).

Старшим слідчим СВ ВП №5 (м. Тлумач) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області капітаном поліції ОСОБА_3 04.10.2023 року винесено постанову про призначення судової будівельно-технічної експертизи, до проведення якої залучено експертну установу ІНФОРМАЦІЯ_3 та на вирішення якої поставити наступні запитання: яка вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Капітальний ремонт (заміна покриття даху) ІНФОРМАЦІЯ_1 (в межах заходів комплексного енергозбереження)", що заходиться за адресою: АДРЕСА_2 ; чи відповідають виконані роботи на об`єкті «Капітальний ремонт (заміна покриття даху) ІНФОРМАЦІЯ_1 (в межах заходів комплексного енергозбереження)", що заходиться за адресою: АДРЕСА_2 , проектній документації та вимогам нормативно-правових актів у галузі будівництва, якщо не відповідає та в чому полягають невідповідності; чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних робіт з будівництва по об`єкту «Капітальний ремонт (заміна покриття даху) ІНФОРМАЦІЯ_1 (в межах заходів комплексного енергозбереження)", що заходиться за адресою: АДРЕСА_2 обсягам та вартості визначених у первинно-звітній документації, якщо не відповідають то в чому полягають невідповідності, що встановлено з копії постанови про призначення судової будівельно-технічної експертизи від 04.10.2023 року (а.с. 19).

Між ІНФОРМАЦІЯ_4 , в особі міського голови ОСОБА_7 , що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування» та ПП « ОСОБА_5 », в особі ОСОБА_8 , що діє на підставі статуту укладено договір підряду № 106 від 21.08.2017 року щодо здійснення «Капітального ремонту (заміна покриття даху) ІНФОРМАЦІЯ_1 (в межах заходів комплексного енергозбереження)», що підтверджується копією відповідного договору підряду (а.с. 14-18).

Документи, до яких просить надати тимчасовий доступ слідчий, не є документами, до яких заборонено доступ (відповідно до ст. 161 КПК): листуванням або іншою формою обміну інформацією між захисником та його клієнтом або будь-якою особою, яка представляє його клієнта, у зв`язку з наданням правової допомоги, або об`єктами, які додані до такого листування чи інших форм обміну інформацією. Однак згідно п. 4 ч. 1 ст. 162 КПК України відомості, які містяться у даних документах, можуть містити конфіденційну інформацію, в тому числі така, що містить комерційну таємницю.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання і додані до нього матеріали, вважає, що сторона кримінального провадження довела, що вказані речі та документи перебувають у володінні ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке розташоване в АДРЕСА_1 , та інформація, яка міститься у них, є необхідними для проведення судової будівельно-технічної експертизи, що має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, належної кваліфікації вчиненого діяння, вони можуть бути використані як докази вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів (ч. 6 ст. 163 КПК України), а тому слід надати тимчасовий доступ до вищевказаних речей та документів.

На підставі викладеного, керуючись ст. 159, 160, 162-164 КПК України, слідчий суддя,-

п о с т а н о в и в :

Клопотання старшого слідчого СВ ВП №5 (м. Тлумач) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області капітана поліції ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до речей та документів, якими володіє ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке розташоване в АДРЕСА_1 , а саме: оригіналів документів проектно-кошторисної документації, проектної документації, експертних звітів з усіма додатками до них, первинної звітної документації (форма КБ-2в, КБ-3), актів на закриття прихованих робіт, договірної документації, договорів субпідряду з додатками, платіжних документів, журналів авторського та технічного нагляду, журналів лабораторного контролю будівельних матеріалів, що використовувались при проведенні робіт, накладних, товарно-транспортних накладних на придбання витратних матеріалів, їх сертифікатів відповідності, договорів та актів виконаних робіт на здійснення технагляду, а також робочого проекту по об`єкту: "Капітальний ремонт (заміна покриття даху) ІНФОРМАЦІЯ_1 (в межах заходів комплексного енергозбереження)" з можливістю тимчасового їх вилучення.

Ухвала підлягає виконанню слідчими СВ ВП № 5 (м. Тлумач) Івано-Франківського РУП ГУНП в Івано-Франківській області капітаном поліції ОСОБА_3 , майором поліції ОСОБА_9 , лейтенантом поліції ОСОБА_10 , лейтенантом поліції ОСОБА_11 .

У разі невиконання ухвали може бути постановлена ухвала про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання і вилучення зазначених речей та документів.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення даної ухвали.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддяОСОБА_12 МОТРУК

СудТлумацький районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення24.10.2023
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу114374629
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —353/1207/23

Ухвала від 24.10.2023

Кримінальне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

МОТРУК Л. І.

Ухвала від 24.10.2023

Кримінальне

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області

МОТРУК Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні