Ухвала
від 20.10.2023 по справі 595/1394/23
БУЧАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 595/1394/23

Провадження № 2/595/293/2023

У Х В А Л А

20.10.2023

м.Бучач

Бучацький районний суд Тернопільської області

в складі: Одноособово суддею Содоморою Р.О.,

при секретарі Присташ П.Р.,

ознайомившись із клопотанням представника позивача ОСОБА_1 про витребування доказів у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 та ОСОБА_4 провизнання прававласності наспадкове майно,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Бучацького районного суду перебуває справа за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 та ОСОБА_4 про визнання права власності на спадкове майно. Представником позивача подано клопотання про витребування доказів, а саме витребувати у приватного нотаріуса Чортківського нотаріального округу Усик Г.Я. спадкову справу № 233/2022 заведену щодо майна ОСОБА_5 , та у Бучацькій державній нотаріальній конторі спадкову справу № 172/2017 заведену щодо майна померлого ОСОБА_6 .

Представник позивача в судове засідання не з`явився, згідно поданого клопотання просить суд розглядати справу у його відсутності та відсутності позивача.

Відповідачі у судове засідання не з`явився, згідно поданих заяв просять суд розглядати справу у їх відсутності, позов визнають.

Суд, ознайомившись із клопотанням про витребування доказів, прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч.2ст.247 ЦПК Україниу разі неявки в судове засідання усіхосіб,які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно доположеньцьогоКодексурозгляд справи здійснюється судом завідсутностіосіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу нездійснюється.

Згідно з вимогами ст.ст.12,81ЦПК України кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно з вимогами п.4 ч.5 ст.12 ЦПК України, суд сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

В силу вимог ч. 1 ст.76ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно з вимогами ч.ч.2, 3 ст.77ЦПК України предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень.

Відповідно до вимог ст.84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі клопотати про витребування доказів судом.

Враховуючи вищенаведене, та з метою всестороннього, повного та об`єктивного з`ясування всіх обставин, приймаючи до уваги, що завданням суду є надання оцінки усім

доводам сторін, на підтвердження та спростування заявлених вимог, суд вважає, що клопотання слід задоволити.

Керуючись ст.ст.77,84,258 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Чортківського районного нотаріального округу Усик Галини Ярославівни (48501, м.Чортків, вул.Шевченка,12, Тернопільської області) належним чином завірену копію спадкової справи № 233/2022, заведеної після смерті ОСОБА_5 .

Витребувати у Бучацькій державній нотаріальній конторі (м.Бучач, вул.Міцкевича,8, Тернопільської області) належним чином завірену копію спадкової справи № 171/2017, заведеної після смерті ОСОБА_6 .

Надати приватному нотаріусу Чортківського районного нотаріального округу Усик Галині Ярославівні та Бучацькій державнійнотаріальній конторі термін для виконання ухвали Бучацького районного суду до 14.11.2023.

Роз`яснити приватному нотаріусу Чортківського районного нотаріального округу Усик Галині Ярославівні та Бучацькій державній нотаріальній, що особи,які немають можливостіподати доказ,який витребовуєсуд,або немають можливостіподати такийдоказ увстановлені строки,зобов`язані повідомитипро цесуд іззазначенням причинпротягом п`ятиднів здня врученняухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Суддя: Р. О. Содомора

СудБучацький районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення20.10.2023
Оприлюднено25.10.2023
Номер документу114376600
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —595/1394/23

Рішення від 14.11.2023

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Содомора Р. О.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Содомора Р. О.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Содомора Р. О.

Ухвала від 08.08.2023

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Федорончук В. Б.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Федорончук В. Б.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Бучацький районний суд Тернопільської області

Федорончук В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні