Ухвала
від 24.10.2023 по справі 280/4681/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

24 жовтня 2023 року № 280/4681/23

Суддя Київського окружного адміністративного суду Дудін С.О. розглянувши позовну заяву Запорізького обласного відділення фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення в особі Запорізької філії Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені,

в с т а н о в и в:

Запорізьке обласне відділення фонду соціального захисту осіб з інвалідністю звернулося до Запорізького окружного адміністративного суду з позовом до Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення в особі Запорізької філії Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення про стягнення з Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення в особі Запорізької філії Концерну радіомовлення, радіозв`язку та телебачення на користь Запорізького обласного відділення фонду соціального захисту осіб з інвалідністю суму адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у 2022 році у розмірі 149148,09 грн.

Ухвалою Запорізького окружного адміністративного суду від 01.08.2023 адміністративну справу №280/4681/23 передано на розгляд до Київського окружного адміністративного суду.

10.10.2023 матеріали адміністративної справи №280/4681/23 надійшли на адресу Київського окружного адміністративного суду та за результатами автоматизованого розподілу були передані судді Дудіну С.О.

Під час дослідження матеріалів справи, суд дійшов висновку щодо необхідності повернення матеріалів справи для доопрацювання до Запорізького окружного адміністративного суду, у зв`язку з таким.

Згідно з частиною шостою статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України питання про передачу адміністративної справи, крім випадку, визначеного пунктами 4 - 6 частини першої цієї статті, суд вирішує ухвалою. Ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено.

Відповідно до частини першої статті 293 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Частиною першою статті 42 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що учасниками справи є сторони, треті особи.

З матеріалів справи вбачається, що копія ухвали Запорізького окружного адміністративного суду направлена позивачу та отримана ним 07.08.2023, про що свідчить рекомендоване поштове повідомлення з відміткою про вручення.

Доказів направлення та вручення копії ухвали Запорізького окружного адміністративного суду від 01.08.2023 відповідачу матеріали справи не містять.

Суд звертає увагу, що в ухвалі Запорізького окружного адміністративного суду від 01.08.2023 зазначено про можливість апеляційного оскарження її до суду апеляційної інстанції.

За таких обставин без отримання доказів направлення та вручення відповідачу дану справу не може бути прийнято до провадження Київського окружного адміністративного суду.

Крім того, ненаправлення та невручення відповідачу вказаної ухвали позбавляє права на оскарження такої ухвали.

Згідно з частиною другою статті 241 Кодексу адміністративного судочинства України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Керуючись статтями 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Повернути Запорізькому окружному адміністративному суду адміністративну справу №280/4681/23 для доопрацювання.

2. Копію ухвали разом із матеріалами адміністративної справи №280/4681/23 надіслати Запорізькому окружному адміністративному суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Дудін С.О.

Дата ухвалення рішення24.10.2023
Оприлюднено26.10.2023
Номер документу114395826
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій та пені

Судовий реєстр по справі —280/4681/23

Ухвала від 24.10.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 01.08.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

Ухвала від 03.07.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прасов Олександр Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні