Ухвала
від 23.10.2023 по справі 420/8853/23
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

23 жовтня 2023 р.м. ОдесаСправа № 420/8853/23

П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

судді-доповідачаЯковлєва О.В.,

суддівЄщенка О.В., Крусяна А.В.,

розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Головного управління Державної податкової служби у Волинській області на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 23 червня 2023 року, у справі № 420/8853/23 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Крафт» до Головного управління Державної податкової служби у Волинській області, Державної податкової служби України про скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 23 червня 2023 року задоволено позовні вимоги.

Не погоджуючись з вказаним рішенням Головним управлінням ДПС у Волинській області та Державною податковою службою України подано до суду апеляційну скаргу без надання доказів сплати судового збору.

Ухвалою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 04 вересня 2023 року повернуто апеляційну скаргу.

Не погоджуючись з вказаним рішенням Головним управлінням ДПС у Волинській області 14 вересня 2023 року повторно подано до суду апеляційну скаргу без надання доказів сплати судового збору та з пропуском строку на апеляційне оскарження.

Ухвалою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 29 вересня 2023 року зазначена апеляційна скарга залишена без руху та надано строк для усунення недоліків скарги.

Між тим, згідно п. 4 ч. 1 ст. 299 КАС України, суд апеляційної інстанції відмовляє у відкритті апеляційного провадження у справі, якщо скаржником у строк, визначений судом, не подано заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження або наведені підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження визнані судом неповажними.

В даному випадку, апелянтом подано клопотання про поновлення пропущеного процесуального строку, в якому апелянт зазначає, що ним пропущено процесуальний строк апеляційного оскарження через неможливість сплати судового збору у наданий судом строк.

При цьому, апелянтом повторно не надано доказів сплати судового збору.

В свою чергу, судова колегія зазначає, що повернення апеляційної скарги не позбавляє апелянта права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

З іншого боку, пропущений процесуальний строк через неможливість сплатити судовий збір підлягає поновленню за умови сплати останнього в повному обсязі та за умови підтвердження неможливості сплати судового збору у раніше наданий процесуальний строк.

Враховуючи викладене, колегія суддів вважає, що апелянтом не усунуто недоліки першої апеляційної скарги, а тому відсутні підстави для поновлення пропущеного процесуального строку.

Крім того, апелянтом надано клопотання про продовження строку на усунення недоліків апеляційної скарги.

Так, апелянт зазначає, що у нього відсутня можливість сплатити судовий збір через відсутність коштів за відповідним КЕКВ 2800.

На підтвердження зазначеного, апелянтом надано виписку з рахунку за 06 жовтня 2023 року, з якої вбачається, що у апелянта наявна необхідна сума для сплату судового збору.

Тому, судова колегія приходить висновку, що зазначене клопотання є необґрунтованим та не підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 121, 295, 299, 325, 328 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В :

Відмовити у задоволенні клопотання Головного управління Державної податкової служби у Волинській області про поновлення процесуальних строків.

Відмовити у задоволенні клопотання Головного управління Державної податкової служби у Волинській області про продовження процесуальних строків.

Відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Головного управління Державної податкової служби у Волинській області на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 23 червня 2023 року, у справі № 420/8853/23 за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Крафт» до Головного управління Державної податкової служби у Волинській області, Державної податкової служби України про скасування рішення та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту підписання та може бути оскаржена до Верховного Суду протягом 30 днів.

Суддя-доповідач О.В. ЯковлєвСудді О.В. Єщенко А.В. Крусян

Дата ухвалення рішення23.10.2023
Оприлюднено26.10.2023
Номер документу114400171
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо реалізації податкового контролю

Судовий реєстр по справі —420/8853/23

Ухвала від 24.11.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 23.10.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 29.09.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 04.09.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 08.08.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Ухвала від 25.07.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Яковлєв О.В.

Рішення від 23.06.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Скупінська О.В.

Ухвала від 26.04.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Скупінська О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні