Ухвала
від 24.10.2023 по справі 206/3003/23
САМАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 206/3003/23

Провадження № 2/206/895/23

УХВАЛА

24 жовтня 2023 року суддя Самарського районного суду м. Дніпропетровська Сухоруков А.О.,

за участю секретаря Ляшко Б.В.,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Українська акціонерна страхова компанія «АСКА» про стягнення страхового відшкодування,

ВСТАНОВИВ:

03.07.2023року відпозивача доСамарського районногосуду м.Дніпропетровськазасобами поштовогозв`язку надійшлазазначена позовназаява. В прохальній частині позову позивач просить суд:

- стягнути з відповідача на користь позивача страхове відшкодування виплати, пов`язаної з втратою годувальника у розмірі 170028,00 грн. (а.с.1-3).

Ухвалою суду від 15 серпня 2023 року було відкрито загальне позовне провадження в цивільній справі та призначено справу до підготовчого розгляду (а.с. 22).

20.10.2023 від позивача ОСОБА_1 подала заяву про відмову від позову та закриття провадження у справі.

Разом із заявою позивач просила провести судове засідання без її участі.

Представник відповідача у відзиві на позовну заяву просила розглядати справу без їх участі.

Вивчивши матеріали справи, ознайомившись з поданою заявою позивача, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 206 Цивільного процесуального кодексу України, позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Відповідно доп.4ч.1ст.255ЦПК України,суд своєюухвалою закриваєпровадження усправі,якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що заява позивача ОСОБА_1 про відмову від позову та закриття провадження у справі підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 206, 255, 258, 259, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву позивача ОСОБА_1 про відмову від позову та закриття провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Українська акціонерна страхова компанія «АСКА» про стягнення страхового відшкодування задовольнити.

Прийняти відмову позивача ОСОБА_1 від позовної заяви ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Українська акціонерна страхова компанія «АСКА» про стягнення страхового відшкодування.

Закрити провадженняпо цивільнісправі запозовною заявою ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства «Українська акціонерна страхова компанія «АСКА» про стягнення страхового відшкодування..

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя А.О. Сухоруков

Дата ухвалення рішення24.10.2023
Оприлюднено26.10.2023
Номер документу114413920
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення страхового відшкодування

Судовий реєстр по справі —206/3003/23

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Сухоруков А. О.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Сухоруков А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні