Ухвала
від 25.10.2023 по справі 912/1978/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. В`ячеслава Чорновола, 29/32, м. Кропивницький, 25022,

тел. (0522) 32 05 11, код ЄДРПОУ 03499951,

e-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua, web: http://kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

25 жовтня 2023 рокуСправа № 912/1978/23

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Бестаченко О.Л., розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія" 25006, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 78,

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку Дружба", 28021, Кіровоградська область, Олександрійський район, с. Войнівка, вул. Лісова, буд. 1,

про стягнення 415 142,13 грн,

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Кіровоградської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія", яка містить вимоги до Товариства з обмеженою відповідальністю "Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку Дружба" про стягнення 415 142,13 грн боргу за електричну енергію, з покладенням на відповідача судового збору.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на порушення відповідачем умов Договору про постачання електричної енергії споживачу від 28.12.2019 № 318000093 в частині додержання термінів оплати за спожиту електроенергію за період лютий 2023 - квітень 2023 року.

Ухвалою від 23.10.2023 господарський суд позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія" залишив без руху.

24.10.2023 до господарського суду від Товариства з обмеженою відповідальністю "Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія" надійшов лист від 24.10.2023 № 3301/07 про усунення недоліків позовної заяви.

Відповідно до ч. 3 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому ст. 176 цього Кодексу.

З огляду на викладене, суд визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Разом з позовними вимогами позивачем заявлено вимогу розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження.

Питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі (ч. 1 ст. 250 Господарського процесуального кодексу України).

Відповідно до вимог ч. 3, 5 ст. 12 Господарського процесуального кодексу України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ціна позову у даній позовній заяві не перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Здійснивши аналіз вищезазначених норм Господарського процесуального кодексу України, враховуючи незначну складність та ціну позову у справі (415 142,13 грн), суд визнає дану справу малозначною.

Частиною 13 ст. 8 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами, якщо цим кодексом не передбачено повідомлення учасників справи. У такому випадку судове засідання не проводиться.

Згідно ч. 5 ст. 252 Господарського процесуального кодексу України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше.

Розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія", господарський суд дійшов висновку, що вказану заяву слід розглядати за правилами спрощеного позовного провадження, без виклику учасників справи за наявними у справі матеріалами, тобто в порядку письмового провадження.

Керуючись статтями 12, 20, 162, 164-167, 174, 176, 234, 235, 242, 247-252 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 912/1978/23.

2.Справу № 912/1978/23 розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Розгляд справи № 912/1978/23 здійснювати без повідомлення учасників справи за наявними матеріалами.

4. Розпочати розгляд справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження через тридцять днів з дня відкриття провадження у справі.

5. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач може подати в строк для подання відзиву, а позивач - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

6. Повідомити відповідача, що згідно ст. 251 Господарського процесуального кодексу України протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі він має право подати до суду письмовий відзив на позов з дотриманням вимог ст. 165 Господарського процесуального кодексу України, зокрема, в частині додання до відзиву доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу. У цей же строк разом з відзивом відповідач має право подати до суду заяви та клопотання пов`язані з розглядом справи, зокрема, заяву із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

7. Встановити, що позивач має право надати до суду відповідь на відзив протягом 5 днів з дня отримання відзиву з дотриманням вимог ст. 166 Господарського процесуального кодексу України.

8. Відповідач має право подати до суду заперечення протягом 5 днів з дня отримання відповіді на відзив з дотриманням вимог, встановлених ч. 3-6 ст. 165 та ст. 167 Господарського процесуального кодексу України.

9. Звернути увагу відповідача, що відповідно до ч. 6 ст. 6 Господарського процесуального кодексу України адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Суд має право вирішити справу за наявними матеріалами також у разі, якщо відзив подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його і не навела поважних причин невиконання такого обов`язку (ч. 10 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України).

10. Інформацію у справі можна отримати на сторінці суду на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за вебадресою: http://court.gov.ua/fair/sud5013.

11. Ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його вебадресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Копії ухвали Товариству з обмеженою відповідальністю "Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія" (до електронного кабінету в системі "Електронний суд"); Товариству з обмеженою відповідальністю "Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку Дружба" (28021, Кіровоградська область, Олександрійський район, с. Войнівка, вул. Лісова, буд. 1).

Ухвалу підписано 25.10.2023.

Суддя О.Л. Бестаченко

Дата ухвалення рішення25.10.2023
Оприлюднено26.10.2023
Номер документу114417920
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 415 142,13 грн

Судовий реєстр по справі —912/1978/23

Рішення від 19.12.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Бестаченко О.Л.

Ухвала від 25.10.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Бестаченко О.Л.

Ухвала від 23.10.2023

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Бестаченко О.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні