Ухвала
від 25.10.2023 по справі 924/721/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"25" жовтня 2023 р. Справа № 924/721/23

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Гладюка Ю. В., при секретарі судового засідання Загроцька А.Ю., розглянувши матеріали справи

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Салтівський м`ясокомбінат", м. Харків

до товариства з обмеженою відповідальністю "Верест", Хмельницька область, Дунаєвецький р., с. Гірчична

про зобов`язання припинити використання корисної моделі та вилучення з цивільного обороту і знищення ковбасних виробів

з підстав порушення закону

за участю представників сторін:

від позивача: Середа О.В. за ордером;

від відповідача: не з`явився

встановив:

До господарського суду Хмельницької області надійшла позовна заява товариства з обмеженою відповідальністю "Салтівський м`ясокомбінат", м. Харків до товариства з обмеженою відповідальністю "Верест", Хмельницька область, Дунаєвецький р., с. Гірчична про зобов`язання відповідача припинити використовувати корисну модель "Ковбасний виріб в упаковці", яка охороняється патентом України № 126390, в тому числі виготовляти продукти із застосуванням запатентованої корисної моделі, пропонувати такі продукти для продажу, рекламувати, продавати та іншим способом вводити їх в цивільний обіг або зберігати такі продукти з метою їх продажу; вилучити з цивільного обігу та :знищити ковбасні вироби "ковбаса вищого сорту "Молочна", які знаходяться на балансі у відповідача, як такі, що виготовлені та введені у цивільний обіг з порушенням права інтелектуальної власності на корисну модель "Ковбасний виріб в упаковці", яка охороняється патентом України № 126390.

Ухвалою суду від 06.07.2023р. відкрито провадження у справі № 924/721/23 в порядку загального позовного провадження.

24.10.2023р. від сторін у справі надійшло клопотання про затвердження мирової угоди, у якій товариство з обмеженою відповідальністю "Салтівський м`ясокомбінат" та товариство з обмеженою відповідальністю "Верест" просять суд затвердити укладену між ними мирову угоду, якою врегульовано спір у справі №924/721/23.

Представник позивача у засіданні 25.10.2023 року підтримав клопотання про затвердження мирової угоди. Відповідач представника в засідання не направив.

Судом відзначається, що ч.ч. 1, 2 ст. 192 ГПК України передбачено, що мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

Судом перевірено та встановлено, що представники сторін не обмежені в укладенні мирової угоди та поданні до суду для її затвердження.

Таким чином, дослідивши наявні в матеріалах справи докази, враховуючи те, що подана на затвердження суду мирова угода укладена з метою врегулювання спору і стосується прав та обов`язків сторін цього спору, не порушує чиї-небудь права та охоронювані законом інтереси, суд вважає за необхідне затвердити мирову угоду від 25.04.2023р.

Частиною 4 ст. 192 ГПК України визначено, що укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Судом відзначається, що відповідно до ч. 1 ст. 231 ГПК України господарський суд закриває провадження у справі, зокрема якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом. Про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу.

Зважаючи на викладене, провадження у справі слід закрити.

Керуючись ст.ст. 192, 231, 233-235 Господарського процесуального кодексу України, суд

постановив:

клопотання сторін у справі №924/721/23 про затвердження мирової угоди задовольнити.

Затвердити мирову угоду у справі №924/721/23 наступного змісту:

МИРОВА УГОДА 161023

про добровільне врегулювання спору про порушення прав інтелектуальної власності на корисну модель

м.Хмельницький . 16 жовтня 2023 року

Товариство з обмеженою відповідальністю «САЛТІВСЬКИЙ М`ЯСОКОМБІНАТ», місцезнаходження: 61176, місто Харків, вул. Краснодарська, будинок 171-Б, код за ЄДРПОУ 32566564, в особі директора Ольги Махотки, яка діє на підставі Статуту, що надалі іменується ТОВ «Салтівський м`ясокомбінат» з однієї сторони,

та . ';

Товариство з обмеженою відповідальністю «ВЕРЕСТ», місцезнаходження: Україна, 32460, Хмельницька область, Дунаєвицький район, с. Гірчична, вулиця Центральна, будинок 16, ідентифікаційний код: 23846567, в особі директора Віктора Страхоцінського, який діє на підставі Статуту, що надалі іменується ТОВ «ВЕРЕСТ», з іншої сторони, разом поіменовані як «Сторони», уклали цю мирову угоду про порушення прав інтелектуальної власності на корисну модель (надалі також - Угода) про наступне:

1. У провадженні Господарського суду Хмельницької області знаходиться справа №924/721/23 за позовом ТОВ «Салтівський м`ясокомбінат» до ТОВ «ВЕРЕСТ» про зобов`язання: припинити використання корисної моделі та вилучення з цивільного обороту і знищення ковбасних виробів. Підставою для подання ТОВ «Салтівський м`ясокомбінат» цієї позовної заяви став факт використання ТОВ «ВЕРЕСТ» у своїй господарській діяльності корисної моделі «КОВБАСНИЙ ВИРІБ В УПАКОВЦІ» за патентом України № 126390 (надалі також- Корисна модель), що є порушенням прав інтелектуальної власності ТОВ «Салтівський м`ясокомбінат».

2. З метою врегулювання спору, який виник між учасниками господарської справи №924/721/23, ТОВ «Салтівський м`ясокомбінат» та ТОВ «ВЕРЕСТ», провели переговори, за результатом яких Сторони дійшли згоди укласти цю Угоду на наступних умовах:

2.1.ТОВ «ВЕРЕСТ» погоджується з тим, що неумисно допустило використання у своїй господарській діяльності корисної моделі «КОВБАСНИЙ ВИРІБ В УПАКОВЦІ» за патентом України № 126390 чим порушило права інтелектуальної власності ТОВ «Салтівський м`ясокомбінат» на даний об`єкт. ТОВ «ВЕРЕСТ» підтверджує, що його продукція під назвою ковбаса вищого сорту «Молочна», виготовлена із застосуванням Корисної моделі, оскільки ці ковбасні вироби, поміщені в оболонку, виготовлену на основі поліаміду (внутрішній шар), яка поміщена усередину оболонки з целофану (зовнішній шар).

2.2. Сторони погодили, що ТОВ «ВЕРЕСТ» за порушення прав інтелектуальної власності на Корисну модель зобов`язується відшкодувати ТОВ «Салтівський м`ясокомбінат» судові витрати в розмірі 40 000,00 грн (сорок тисяч гривень 00 копійок) протягом 5 (п`яти) робочих днів з дня затвердження Господарським судом Хмельницької області цієї Угоди.

2.3. Сторони домовилися, що грошові кошти, зазначені у підпункті 2.2. цієї Угоди перераховуються на розрахунковий рахунок ТОВ «Салтівський м`ясокомбінат» за наступними реквізитами:

отримувач: ТОВ «Салтівський м`ясокомбінат»

ідентифікаційний код: 32566564

Розрахунковий рахунок:

ІBAN- НОМЕР_1

ПАТ«БАНК ВОСТОК»

Код банку: 307123

2.4. Сторони погодили, що розмір судових витрат ТОВ «Салтівський м`ясокомбінат» складає 40 000,00 грн (сорок тисяч гривень 00 копійок), що включають в себе витрати ТО «Салтівський м`ясокомбінат» на правову допомогу, яка надавалася йому з метою підготовки позову для захисту своїх прав в суді (консультації, збір доказів, підготовка процесуальних документів, проведення експертизи, тощо), а також сплачений судовий збір за подання позовної заяви.

2.5. Сторони погодили, що ТОВ «ВЕРЕСТ» припинило використання у своїй господарській діяльності корисної моделі «КОВБАСНИЙ ВИРІБ В УПАКОВЦІ» за патентом України № 126390 з моменту підписання цієї Угоди.

2.6. Вся продукція, виготовлена та продана ТОВ «ВЕРЕСТ» третім особам, до дати підписання даної Угоди, не відзивається з продажу за умови виконання ТОВ «ВЕРЕСТ» положень цієї Угоди та відшкодування ТОВ «Салтівський м`ясокомбінат» судових витрат. Однак у будь-якому разі обіг такої продукції обмежується строком до 31 листопада 2023 року. У разі виявлення ТОВ «Салтівський м`ясокомбінат» після 31 листопада 2023 року продукції ТОВ «ВЕРЕСТ», що виготовлена із застосуванням Корисної моделі, ТОВ «Салтівський м`ясокомбінат» має право звернутися до суду за захистом своїх порушених прав.

3. Сторони підтверджують, що спір, який виник між ТОВ «Салтівський м`ясокомбінат» та ТОВ «ВЕРЕСТ» з підстав, визначених в п.1, п.2. цієї Угоди, вважається врегульованим у повному обсязі з дня затвердження Господарським судом Хмельницької області цієї Угоди.

4. Сторони Угоди засвідчують та гарантують, що Угода укладається ними у відповідності до власного волевиявлення. У момент укладення Угоди Сторони усвідомлюють значення своїх дій і можуть керувати ними; розуміють свої права та обов`язки за Угодою; представники Сторін мають необхідний обсяг повноважень йа укладення цієї Угоди; при укладенні Угоди відсутні будь-який обман, насильство чи інше приховування фактів, які б мали істотне значення та були свідомо приховані Сторонами; Угода укладається на вигідних для Сторін умовах і не є результатом впливу тяжких Для Сторін обставин; Угода вчиняється з наміром створення відповідних правових наслідків; у зв`язку з укладенням Угоди не буде порушено прав та інтересів третіх осіб.

5. Ця Угода підлягає затвердженню Господарським судом Хмельницької області і вважається укладеною з моменту її затвердження.

6. Цю Угоду укладено в трьох оригінальних примірниках, по одному для кожної Сторони та один для суду.

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ „САЛТІВСЬКИЙ М`ЯСОКОМБІНАТ" Юридична адреса: 61176, м. Харків, вул. Краснодарська, будинок 171 - Б Індивідуальний податковий номер: 325665620375 Код ЄДРПОУ: 32566564 Номер свідоцтва ПДВ: 29696174 Розрахунковий рахунок IBAN- НОМЕР_2 АТ „ПроКредитБанк" Код банку 320984 Є платником податку на прибуток на загальних підставах Директор ТОВ „Салтівський м`ясокомбінат"


/Ольга МАХОТКА/ (підпис, печатка) ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ „ВЕРЕСТ" Юридична/фактична адреса: Україна, 32460 Хмельницька обл., Кам`янець-Подільський р-н, с. Гірчична, вул. Центральна, б.16 Індивідуальний податковий номер: 238465622076 Код ЄДРПОУ: 23846567 Номер свідоцтва ПДВ: 200152647 Тел. (03858) 9-62-45 E-mail: verest.tov@gmail.com Розрахунковий рахунок IBAN НОМЕР_3 в АТ КБ „ПРИВАТБАНК" Розрахунковий рахунок IBAN: НОМЕР_4 В АТ „Ощадбанк" Директор ТОВ „ВЕРЕСТ"
/Віктор СТРАХОЦІНСЬКИЙ/ (підпис, печатка)

Стягувач: Товариство з обмежено відповідальністю "Салтівський м`ясокомбінат" (м. Харків, вул. Краснодарська, буд. 171-Б, ідентифікаційний код 32566564).

Боржник: товариство з обмеженою відповідальністю "Верест" (Хмельницька область, Дунаєвецький р-н, с. Гірчична, вулиця Центральна, буд. 16, ідентифікаційний код 23846567).

Ухвала набирає чинності 25.10.2023р.

Ухвала дійсна для пред`явлення до виконання по 25.10.2026р.

Закрити провадження у справі № 924/721/23.

Ухвала може бути оскаржена у строки та порядку, встановлені ст. ст. 256, 257 ГПК України.

Суддя Ю.В. Гладюк

Віддрук. 3 прим:( наділати реком. зповід . про вруч.)

1 - до справи

2 - позивачу (61176, м. Харків, вул. Красмнодарська, буд. 171 - Б)

3 - відповідачу (32460, Хмельницька обл. Дунаєвецький р., с. Гірчична, вул. Центральна, 16)

Надіслати на елект. адреси:

позивач (ІНФОРМАЦІЯ_1)

відповідач (verest.ceh@gmail.com )

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення25.10.2023
Оприлюднено27.10.2023
Номер документу114419260
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо захисту прав на об’єкти інтелектуальної власності про права на винахід, корисну модель, промисловий зразок

Судовий реєстр по справі —924/721/23

Ухвала від 25.10.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 14.09.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 06.07.2023

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні