Ухвала
від 25.10.2023 по справі 547/842/23
СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СЕМЕНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Шевченка, 41-а, смт Семенівка, Кременчуцький район, Полтавська область, 38200

тел. (05341) 9-17-39, факс (05341) 9-17-39, 9-15-37,inbox@sm.pl.court.gov.ua,

Справа №547/842/23

Провадження №2/547/253/23

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

25 жовтня 2023 року смт Семенівка

Семенівський районний суд Полтавської області в складі :

головуючої судді Самойленко Л.М.,

за участі секретаря судового засідання Вареник К.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження в залі судових засідань № 1 цивільну справу за позовом представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Трембача Вячеслава Володимировича до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору приватний нотаріус Кременчуцького районного нотаріального округу Полтавської області Трембач Н.В., державний реєстратор прав на нерухоме майно виконавчого комітету Оболонської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області Калініченко Сергій Анатолійович, Товариство з обмеженою відповідальністю «АГРІС» про визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину та скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію прав у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа.

Ухвалою Семенівського районного суду Полтавської області від 25.09.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі.

В підготовчому судовому засіданні постало питання про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Позивач ОСОБА_1 в підготовче судове засідання не з`явилася, повідомлена належним чином про дату, час та місце розгляду справи. Судову повістку отримала особисто 26.09.2023.

Представник позивача адвокат Трембач В.В. в підготовче судове засідання не з`явився, повідомлений належним чином про дату, час та місце розгляду справи. Заявою від 25.10.2023 просив провести підготовче судове засідання без його участі. Не заперечував відносно закриття підготовчого провадження.

Відповідач ОСОБА_2 в підготовче судове засідання не з`явилася, про дату, час та місце судового засідання повідомлена належним чином. Судову повістку отримала особисто 05.10.2023. Відзиву чи інших клопотань до суду не направила.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору приватний нотаріус Кременчуцького районного нотаріального округу Полтавської області Трембач Н.В. в підготовче судове засідання не з`явилася, повідомлена належним чином про дату, час та місце розгляду справи.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору державний реєстратор прав на нерухоме майно виконавчого комітету Оболонської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області Калініченко Сергій Анатолійович в підготовче судове засідання не з`явився, повідомлений належним чином про дату, час та місце розгляду справи. Судову повістку отримав особисто 08.10.2023.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Товариство з обмеженою відповідальністю «АГРІС» в підготовче судове засідання свого представника направило, повідомлені належним чином про дату, час та місце розгляду справи. Судову повістку отримали 02.10.2023.

Суд, ознайомившись з матеріалами позову, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Статтею 189 ЦПК Українивизначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.3ст.200ЦПКУкраїни за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч.2ст.197ЦПКУкраїни у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно дост.210ЦПКУкраїни суд має розпочати розгляд справи по суті не пізніше ніж через шістдесят днів з дня відкриття провадження у справі, а у випадку продовження строку підготовчого провадження не пізніше наступного дня з дня закінчення такого строку.

Зважаючи на вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст.196 - 198, п. 3 ч. 2 ст.200 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Підготовче провадження у цивільній справі за позовом представника позивачки ОСОБА_1 - адвоката Трембача Вячеслава Володимировича до ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору приватний нотаріус Кременчуцького районного нотаріального округу Полтавської області Трембач Н.В., державний реєстратор прав на нерухоме майно виконавчого комітету Оболонської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області Калініченко Сергій Анатолійович, Товариство з обмеженою відповідальністю «АГРІС» про визнання недійсним свідоцтва про право на спадщину та скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію прав у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, вважати закінченим та призначити вказану справу до розгляду по сутіна15.11.2023 на 11 год. 00 хв.,зала судових засідань № 1 Семенівського районного суду Полтавської області, адреса суду: вул. Шевченка, 41а, смт Семенівка, Полтавська область.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М.Самойленко

СудСеменівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення25.10.2023
Оприлюднено27.10.2023
Номер документу114421091
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —547/842/23

Рішення від 25.03.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

Рішення від 25.03.2024

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

Ухвала від 13.12.2023

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Харченко В. Ф.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Самойленко Л. М.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Самойленко Л. М.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Семенівський районний суд Полтавської області

Самойленко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні