Ухвала
від 24.10.2023 по справі 679/1347/23
НЕТІШИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2-о/679/43/2023

Справа № 679/1347/23

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

24 жовтня 2023 року місто Нетішин

Суддя Нетішинського міського суду Хмельницької області Грибанова Л.О., вивчивши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Орган опіки та піклування Нетішинської міської ради Хмельницької області про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна,

встановив:

23 жовтня 2023 року до Нетішинського міського суду надійшла заява ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Орган опіки та піклування Нетішинської міської ради Хмельницької області про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна.

У відповідності до вимог цивільного судочинства справи про визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає в порядку окремого провадження та у складі одного судді і двох присяжних (ст.293 ч.2 п.1, ст.293 ч.4 ЦПК України).

Окреме провадження це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав, з додержанням загальних правил, встановлених ЦПК України, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Заява ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Орган опіки та піклування Нетішинської міської ради Хмельницької області про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, подано до Нетішинського міського суду Хмельницької області з додержанням правил підсудності.

Заява ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Орган опіки та піклування Нетішинської міської ради Хмельницької області про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, за формою та змістом відповідає вимогам ст.297 ЦПК України.

Визначені ст.ст.185-186 ЦПК України підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Підстав для самовідводу судді, передбачених ст.36 ЦПК України, не вбачається.

23 жовтня 2023 року, у відповідності до Протоколу автоматичного визначення присяжних від 23 жовтня 2023 року для розгляду справи за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Орган опіки та піклування Нетішинської міської ради Хмельницької області про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, визначеного основних присяжних: ОСОБА_3 та Ковальчук В.І.

Приймаючи до уваги вищевикладене, з урахуванням положень щодо здійснення цивільного судочинства, визначених ст.19 ЦПК України, згідно яких суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства суд вважає за необхідне прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за правилами окремого провадження, у відповідності до вимог ст.293, ст.294, ст.299 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 19, 175, 177, 187, 190, 258-260, 293, 294, 295-297 ЦПК України, суд,

постановив:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , Орган опіки та піклування Нетішинської міської ради Хмельницької області про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за правилами окремого провадження.

Судове засідання для розгляду справи по суті призначити на 11:00 годину, 24 листопада 2023 року, у приміщенні Нетішинського міського суду Хмельницької області (місто Нетішин Хмельницької області, проспект Незалежності, 12).

Розгляд справи проводити у складі: головуючого судді Грибанової Л.О.та присяжних Брянчика О.В. та Ковальчук В.І.

Відповідно до ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених ЦПК України, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Відповідно до ст.299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та представника органу опіки та піклування. Питання про виклик фізичної особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, вирішується в кожному випадку судом із урахуванням стану її здоров`я.

У справах окремого провадження учасниками справи є заявники, інші заінтересовані особи.

У справах можуть також брати участь органи та особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Учасники справи мають права та обов`язки, передбачені ст.43 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://nt.km.court.gov.ua.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудНетішинський міський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення24.10.2023
Оприлюднено27.10.2023
Номер документу114424612
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —679/1347/23

Рішення від 17.01.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Грибанова Л. О.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Грибанова Л. О.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Грибанова Л. О.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Нетішинський міський суд Хмельницької області

Грибанова Л. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні