Ухвала
від 26.10.2023 по справі 688/3552/23
ШЕПЕТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 688/3552/23

№ 2/688/799/23

Ухвала

Іменем України

26 жовтня 2023 року м. Шепетівка

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

у складі: головуючого судді Цідик А.Ю.,

за участю: секретаря судового засідання Чернецької І.С.,

представника відповідача Ткача В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі засідань у м. Шепетівка цивільну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «УКР КРЕДИТ ФІНАНС» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором,

встановив:

У провадженні Шепетівського міськрайонного суду Хмельницької області перебуває цивільна справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «УКР КРЕДИТ ФІНАНС» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Відповідно до ст.81ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. Докази подаються сторонами та іншими учасниками. Доказування не може ґрунтуватися на припущеннях. Таким чином, обов`язок доведення наявності обставин, які наведені в позові, покладений на позивача; обов`язок доведення наявності обставин, які наведені у відзиві на позов на відповідача.

Як слідує з позовної заяви, ОСОБА_1 за допомогою веб-сайту створила заявку на отримання кредиту, на її телефонний номер надіслано одноразовий ідентифікатор для підписання кредитного договору, за допомогою якого вона підписала кредитний договір в інформаційно-телекомунікаційній системі кредитора.

Вказані обставини відповідач заперечує, посилаючись на відсутність відповідних доказів щодо укладення спірного договору.

До матеріалів справи не додано заявки ОСОБА_1 на отримання кредиту, доказів того, що на її телефонний номер надіслано одноразовий ідентифікатор для підписання кредитного договору, за допомогою якого вона підписала кредитний договір в інформаційно-телекомунікаційній системі кредитора.

Крім того, відповідач додала до відзиву виписку по картці АТ КБ «Приватбанк», номер якої не зазначений в кредитному договорі та представник відповідача у судовому засіданні заявив, що не буде надавати суду довідку АТ КБ «Приватбанк» про всі картки, відкриті на ім`я ОСОБА_1 .

Відповідно дост. 13 ЦПК Українисуд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цьогоКодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Згідно з ч. 7ст. 81 ЦПК Українисуд не може збирати докази з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів.

Суд дійшов висновку, що для правильного вирішення спору необхідно витребувати у позивача заявку ОСОБА_1 на отримання кредиту, докази того, що на її телефонний номер надіслано одноразовий ідентифікатор для підписання кредитного договору, за допомогою якого вона підписала кредитний договір в інформаційно-телекомунікаційній системі кредитора.

Крім того, слід перевірити наявність у відповідача картки з відповідним номером, який зазначений у договорі, для чого суд дійшов висновку витребувати з АТ КБ «Приватбанк» відомості про всі картки, відкриті на ім`я ОСОБА_1 . У разі наявності картки за № НОМЕР_1 , слід витребувати відомості щодо проведення касових операцій за 07.02.2022.

Керуючись ст.ст. 81, 260 ЦПК України, суд

постановив:

Витребувати з Товариства з обмеженою відповідальністю «УКР КРЕДИТ ФІНАНС» заявку ОСОБА_1 на отримання кредиту, а також докази того, що на її телефонний номер надіслано одноразовий ідентифікатор для підписання кредитного договору, за допомогою якого вона підписала кредитний договір в інформаційно-телекомунікаційній системі кредитора.

Витребувати з АТ КБ «Приватбанк» відомості про всі картки, відкриті на ім`я ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_2 . У разі наявності картки за № НОМЕР_1 , відкритої на ім`я ОСОБА_1 , РНОКПП НОМЕР_2 - витребувати з АТ КБ «Приватбанк» відомості щодо проведення касових операцій за 07.02.2022.

Судове засідання відкласти на 10 годину 07 грудня 2023 року, викликати учасників справи.

Зазначені докази необхідно подати суду до 07.12.2023 року.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобовязані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом пяти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала набираєзаконної силиз моментуоголошеннята оскарженню не підлягає.

Суддя Алла ЦІДИК

СудШепетівський міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення26.10.2023
Оприлюднено27.10.2023
Номер документу114437311
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них позики, кредиту, банківського вкладу

Судовий реєстр по справі —688/3552/23

Постанова від 01.03.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Ярмолюк О. І.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Ярмолюк О. І.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

Ярмолюк О. І.

Рішення від 12.12.2023

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Цідик А. Ю.

Рішення від 12.12.2023

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Цідик А. Ю.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Цідик А. Ю.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Шепетівський міськрайонний суд Хмельницької області

Цідик А. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні