Ухвала
від 25.10.2023 по справі 554/8065/23
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 25.10.2023Справа № 554/8065/23 Провадження № 2/554/7753/2023

У Х В А Л А

25 жовтня 2023 року Октябрський районний суд м.Полтави в складі:

головуючого - суддіСавченко Л.І.

при секретарі Грай К.В.

за участю представників позивача Тарасової І.М., Нестеренко Н.М., Ткаченко А.В., представника відповідача ТДВ «ЗОРЯ» Могильного В.В.,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув містіПолтава цивільнусправу запозовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська спеціалізована енергосервісна компанія» до Товариства з додатковою відповідальністю «ЗОРЯ», ОСОБА_1 про виділ в натурі в окремий об`єкт нерухомого майна частини промислових будівель, визнання права власності на окремий об`єкт нерухомого майна та припинення права спільної часткової власності,-

В С Т А Н О В И В :

У провадженні суду знаходиться вказана цивільна справа.

У підготовчезасідання з`явилисяпредставники позивача ТОВ«Українська спеціалізованаенергосервісна компанія»-керівникТарасова І.М., адвокати Нестеренко Н.М. та Ткаченко А.В..

Представникпозивача ОСОБА_2 заявила клопотанняпро залученнядо участіу справів якостітретьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,Полтавську міськураду,оскільки нерухомемайно,право власностіна якепрохає визнатипозивач,розташовані наземельній ділянці,що використовується ТОВ «Українська спеціалізована енергосервісна компанія» згідно договору оренди землі із Полтавською міською радою.

Представник відповідача ТДВ «ЗОРЯ» - Могильний В.В. у судовому засіданні проти задоволення заявленого клопотання не заперечував.

Відповідач ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився.

Суд, заслухавши думку учасників справи, дослідивши матеріали справи, дійшов до висновку про задоволення клопотання, з наступних підстав.

Відповідно до ч.1ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Судом встановлено,що рішенняпо справіможе вплинутина правата обов`язкиПолтавської міськоїради,оскільки нерухомемайно,яке єпредметом спору,знаходиться наземельній ділянці,належній Територіальнійгромаді вособі Полтавськоїміської ради,а томуклопотання прозалучення Полтавськоїміської радидо участіу справі,як третьоїособи,якане заявляєсамостійних вимогщодо предметаспору, є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Також позивачем подано заяву із зміненими позовними вимогами, яка відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, подана у порядку ч.2 ст. 49 ЦПК України, а тому прийнята судом.

Відповідно до п.п.2,3 ч.2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особ; коли питання, визначені частиною 2 статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Враховуючи, що судом залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Полтавську міську раду (м.Полтава, вул.Соборності, 36), а також подано заяву із зміненими позовними вимогами, суд приходить до висновку про відкладення підготовчого засідання.

Керуючисьст. ст. 49, 53, 197, 198 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Полтавську міську раду (м.Полтава, вул.Соборності, 36).

Зобов`язати позивача паправити залученій третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, копію позовної заяви з додатками.

Роз`яснити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, що вона має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву протягом п`яти днів з дня вручення позову чи відзиву.

Прийняти до розгляду заяву із зміненими позовними вимогами.

Відкласти підготовче засідання у справі на 28 листопада 2023 року о 11 год. 00 хв.

Повторно викликати учасників справи у підготовче засідання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.І.Савченко

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення25.10.2023
Оприлюднено27.10.2023
Номер документу114441150
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —554/8065/23

Рішення від 05.03.2024

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні