Ухвала
від 24.10.2023 по справі 910/12615/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

24.10.2023Справа № 910/12615/23

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "ВЕБ ІТ КОНСАЛТ"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "БРІКОН" (ідентифікаційний код 40529113) (ідентифікаційний код 36607331)

про банкрутство

Суддя Пасько М.В.

Представники:

від заявника не з`явились,

від боржника не з`явились.

В судовому засіданні приймала участь: Юрченко О.М. - розпорядник майна боржника.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника оскільки останній неспроможний сплатити борг.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 029.08.2023 відкрито провадження у справі та призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Юрченко Ольгу Миколаївну.

У судовому засіданні, розглянувши грошові вимоги кредиторів до боржника, суд встановив наступне.

Відповідно до ч. 2 ст. 47 Кодексу України з процедур банкрутства у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

За результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов`язань у шосту чергу.

Погашення неустойки (штрафу, пені) у справі про банкрутство можливе лише в ліквідаційній процедурі.

Ухвала попереднього засідання є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

За наслідками розгляду реєстру вимог кредиторів, визнанню кредитором до боржника на загальну суму 447.140, 00 грн., з яких: 87.140, 00 грн. - вимоги першої черги, а 360.000, 00 грн. - вимоги четвертої черги підлягає ініціюючий кредитор - товариство з обмеженою відповідальністю "ВЕБ ІТ КОНСАЛТ" , оскільки його вимоги до боржника документально підтверджені, а мотиви їх визнання судом підтверджуються наявними матеріалами справи та поясненнями розпорядника майна боржника.

Відповідно до абз. 1 ч. 8 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства розпорядник майна зобов`язаний окремо повідомити господарський суд про вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за відсутності таких заяв - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з відповідним державним реєстром.

Доказів наявності у боржника майна, що перебуває у заставі (іпотеці) на підставі інших господарських договорів, суду не подано.

Відповідно до абзацу 2 ч. 8 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства розпорядник майна зобов`язаний окремо повідомити господарський суд про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку боржника.

Заяви з вимогами щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян до суду не надходили.

Станом на день проведення судового засідання заяв від кредиторів та осіб, які виявили бажання взяти участь у санації боржника не надійшло.

Враховуючи вищевикладене, є всі необхідні підстави для закінчення попереднього засідання.

Керуючись ст. ст. 45, 47 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1.Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "ВЕБ ІТ КОНСАЛТ" кредитором Товариства з обмеженою відповідальністю "БРІКОН" (ідентифікаційний код 40529113) на загальну суму 447.140, 00 грн., з яких: 87.140, 00 грн. - вимоги першої черги, а 360.000, 00 грн. - вимоги четвертої черги.

2.Затвердити реєстр вимог кредиторів на загальну суму 447.140, 00 грн.

3.Зобов`язати розпорядника майна організувати проведення зборів кредиторів у відповідності до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства, вирішити питання відносно подальшого розгляду справи та відповідні протоколи надати суду.

4.Встановити дату проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів: 14.11.2023.

5.Зобов`язати товариство з обмеженою відповідальністю "ВЕБ ІТ КОНСАЛТ" в особі його керівного органу забезпечити участь свого представника у зборах кредиторів.

6.Кредитори, вимоги яких заявлені після завершення строку, визначеного частиною першою цієї статті, є конкурсними, однак не мають права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів

7.Визначити дату проведення підсумкового судового засідання у справі на 16.11.2023 о 10:40 год. Засідання відбудеться у приміщені господарського суду м. Києва в залі судових засідань № 7 (корпус Б).

8.Копію ухвали направити сторонам, розпоряднику майна боржника та Департаменту з питань судової роботи та банкрутства Міністерства юстиції України.

9.Ухвала набрала чинності з дати її прийняття та підлягає оскарженню в установленому законом порядку.

Суддя М.В. Пасько

Повний текст ухвали складено 26.10.2023.

Дата ухвалення рішення24.10.2023
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу114451940
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —910/12615/23

Ухвала від 17.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Івченко А.М.

Ухвала від 04.01.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 16.11.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Постанова від 16.11.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 24.10.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 29.08.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 15.08.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні