Ухвала
від 24.10.2023 по справі 910/13048/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

24.10.2023Справа № 910/13048/13

За заявою Комунального некомерційного підприємства "Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги" виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації);

про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання та видачу дубліката наказу.

За позовом Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги;

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фармацевтична Компанія "Гален"</a>;

про стягнення 189 564,93 грн.

Суддя Мандриченко О.В.

Секретар судового засідання Рябий І. П.

Представники сторін:

Від позивача: Бондаренко Н. П., довіреність № 881 від 26.09.2023;

Від відповідача: не з`явилися.

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду міста Києва від 04.06.2015 позов задоволено повністю, а саме стягнуто Товариство з обмеженою відповідальністю Фармацевтична компанія "Гален" на користь Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги заборгованість з орендної плати та податку на землю у розмірі 209 143 (двісті дев`ять тисяч сто сорок три) грн 41 коп., заборгованість за комунальні послуги в розмірі 57 144 (п`ятдесят сім тисяч сто сорок чотири) грн 20 коп., заборгованість по експлуатаційним витратам в сумі 1 348 (одна тисяча триста сорок вісім) грн 36 коп., збір за спеціальне використання водних ресурсів у розмірі 79 (сімдесят дев`ять) грн 06 коп., пеню у розмірі 6 062 (шість тисяч шістдесят дві) грн 28 коп., 3% річних у розмірі 8 935 (вісім тисяч дев`ятсот тридцять п`ять) грн 63 коп., інфляційні втрати у розмірі 3 197 (три тисячі сто дев`яносто сім) грн 07 коп. та судовий збір у розмірі 5 718 (п`ять тисяч сімсот вісімнадцять) грн 20 коп.

22.06.2015 на виконання вказаного рішення судом видано наказ.

27.09.2023 до суду від Комунального некомерційного підприємства "Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги" виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) надійшла заява про видачу дублікату наказу.

Також до вказаної заяви позивачем було долучено клопотання про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 28.09.2023 заяву Комунального некомерційного підприємства "Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги" виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) призначено на 24.10.2023.

У судовому засіданні 24.10.2023 представник заявника просив поновити строк пред`явлення наказу Господарського суду міста Києва від 22.06.2015 у справі № 910/13048/13 до виконання та видати його дублікат.

У судове засідання 24.10.2023 представники Товариства з обмеженою відповідальністю "Фармацевтична Компанія "Гален"</a> не з`явилися, про дату, час і місце розгляду цієї заяви були повідомлені належним чином, проте явку своїх уповноважених представників у призначене судове засідання не забезпечили.

Відповідно до ч. 2 ст. 329 Господарського процесуального кодексу України, заява про поновлення пропущеного строку розглядається в судовому засіданні з повідомленням учасників справи, а їхня неявка не є перешкодою для вирішення питання про поновлення пропущеного строку.

Враховуючи вищенаведене, суд дійшов висновку про розгляд вказаної заяви без участі представників Товариства з обмеженою відповідальністю "Фармацевтична Компанія "Гален"</a>.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про те, що заяву Комунального некомерційного підприємства "Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги" виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) слід задовольнити з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 329 Господарського процесуального кодексу України, у разі пропуску строку для пред`явлення наказу, судового наказу до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

За змістом статті 12 Закону України "Про виконавче провадження", виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років. Строки, зазначені в частині першій цієї статті, встановлюються для виконання рішення з наступного дня після набрання ним законної сили чи закінчення строку, встановленого в разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення, а якщо рішення підлягає негайному виконанню - з наступного дня після його прийняття.

Зі змісту наказу Господарського суду міста Києва від 22.06.2015, копія якого наявна в матеріалах справи, вбачається, що він був дійсний для пред`явлення до виконання до 20.06.2016.

З матеріалів заяви вбачається, що наказ у справі був пред`явлений стягувачем до Шевченківського районного відділу державної виконавчої служби у м. Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Київ) із заявою про відкриття виконавчого провадження.

Постановою Шевченківського районного відділу державної виконавчої служби у м. Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Київ) від 15.08.2016 відкрито виконавче провадження ВП№ 51921834.

Листом № 786 від 24.08.2023 заявник звернувся до Шевченківського районного відділу державної виконавчої служби у м. Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Київ) про надання інформації та направлення оригіналу наказу.

Листом № 2044 від 19.09.2023 від Шевченківського районного відділу державної виконавчої служби у м. Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Київ) надійшла відповідь на лист № 786 від 24.08.2023, в якій було повідомлено заявника, що постановою від 20.02.2017 наказ Господарського суду міста Києва від 22.06.2015 було повернуто стягувачу без виконання, вказаний наказ на адресу відділу не повертався.

Однак, постанову Шевченківського районного відділу державної виконавчої служби у м. Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції України (м. Київ) та оригінал наказу заявник не отримав.

Таким чином, наказ Господарського суду міста Києва від 22.06.2015 у справі № 910/13048/13 втрачений.

Згідно з ст. 326 Господарського процесуального кодексу України судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами. Невиконання судового рішення 'є підставою для відповідальності, встановленої законом.

Відповідно до ч. 1 ст. 327 Господарського процесуального кодексу України, виконання судового рішення здійснюється на підставі наказу, виданого судом, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Згідно з ст. 329 Господарського процесуального кодексу України, у разі пропуску строку для пред`явлення наказу, судового наказу до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено. Заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції, і розглядається в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. їхня неявка не є перешкодою для вирішення питання про поновлення пропущеного строку. Суд розглядає таку заяву в десятиденний строк. Про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання суд постановляє ухвалу.

Зважаючи на те, що стягувач не отримував наказ від відділу держаної виконавчої служби та не мав можливості повторно пред`явити зазначений наказ до примусового виконання у межах встановленого строку, суд визнає причини пропуску строку пред`явлення наказу до виконання поважними та вважає за можливе його відновити.

Згідно з ч. 1 ст. 12 Закону України "Про виконавче провадження", виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Відповідно до пункту 19.4 Розділу XI Перехідних положень Господарського процесуального кодексу, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Як вбачається з заяви Комунального некомерційного підприємства "Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги" виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), заявником сплачено судовий збір за подання заяви про видачу дублікату наказу платіжною інструкцією № 6143 від 24.08.2023 у розмірі 80,52 грн.

Враховуючи те, що матеріалами заяви підтверджується втрата наказу від 22.06.2015 у справі № 910/13048/13, Господарський суд міста Києва приходить до висновку про задоволення вимог заявника про видачу дубліката наказу.

Як вбачається з матеріалів справи, рішенням Київської міської ради від 24.10.2019 №6/7579 про реорганізацію закладів охорони здоров`я, що належать до комунальної власності територіальної громади міста Києва було реорганізовано Київську міську клінічну лікарню швидкої медичної допомоги (код ЄДРПОУ 00184945) шляхом перетворення її в Комунальне некомерційне підприємство "Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги" виконавчого органу Київської міської ради (Київська міська державна адміністрації) у зв`язку з чим та з метою виконання рішення суду, яке є обов`язкове на всій території України, суд вважає за необхідне змінити назву стягувача у справі № 910/13048/13.

Беручи до уваги викладене, суд вважає, що заява Комунального некомерційного підприємства "Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги" виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про видачу дублікату наказу та поновлення пропущеного строку для пред`явлення його до виконання у справі № 910/13048/13 підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 234, 329, розділом XI Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва

У Х В А Л И В:

1. Заяву Комунального некомерційного підприємства "Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги" виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання та видачу дубліката наказу задовольнити повністю.

2. Замінити найменування стягувача у справі № 910/13048/13 з Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги (02660, м. Київ, вул. Братиславська, 3, код ЄДРПОУ 00184945) на Комунальне некомерційне підприємство "Київська міська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги" виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (02660, м. Київ, вул. Братиславська, 3, код ЄДРПОУ 00184945).

3. Поновити строк пред`явлення наказу Господарського суду міста Києва від 22.06.2015 у справі № 910/13048/13 до виконання.

4. Видати дублікат наказу Господарського суду міста Києва від 22.06.2015 у справі № 910/13048/13.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та може бути оскаржена в порядку та строк, передбачені ст. 254-256 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено та підписано 25.10.2023.

Суддя О.В. Мандриченко

Дата ухвалення рішення24.10.2023
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу114451988
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 189 564,93 грн.

Судовий реєстр по справі —910/13048/13

Ухвала від 24.10.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 28.09.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 18.05.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 01.07.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

Ухвала від 03.09.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мандриченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні