Ухвала
від 23.10.2023 по справі 372/5212/23
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/5212/23

Провадження 1-кс-1328/23

ухвала

Іменем України

23 жовтня 2023 року Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1

при секретарі судового засідання ОСОБА_2

розглянувши узалі судовихзасідань Обухівськогорайонного судуКиївської областіклопотання старшого слідчогоСВ ОбухівськогоРУП ГУНП вКиївській області про надання тимчасового доступу до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий СВОбухівського РУПГУ НПв Київськійобласті звернувся до суду із клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженні за №120231112300002292, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13.10.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

На обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що досудовим розслідуванням встановлено, що 12.10.2023 року приблизно о 21.00 за адресою: АДРЕСА_1 , водій ОСОБА_3 1993 р.н. керуючи автомобілям марки "ДеуНексія" н.з. НОМЕР_1 , здійснив виїзд на ліве узбіччя по ходу руху автомобіля де в подальшому здійснив наїзд на бетонну електроопору. Внаслідок ДТП водій ОСОБА_3 отримав тілесні ушкодження та був доставлений до КОКЛ. Також в автомобілям перебувало двоє пасажирів: 1. ОСОБА_4 1998 р.н., була доставлена до ІНФОРМАЦІЯ_1 . 2. ОСОБА_5 1991 р.н. та був доставлений до ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до статті 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, яких залучають сторони кримінального провадження або слідчий суддя за клопотанням сторони захисту у випадках та порядку, передбачених статтею 244 Кодексу, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Слідчий та прокурор зобов`язані забезпечити проведення експертизи щодо, встановлення тяжкості та характеру тілесного ушкоджень.

З метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження необхідно отримати тимчасовий доступ до медичної карти стаціонарного хворого№ 11238, а також, рентгенівських, КТ, МРТ знімків ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 та медичної карти стаціонарного хворого № 11238, а також, рентгенівських, КТ, МРТ знімків ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_3 які зберігаються в КНП БМР " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", юридична адреса: АДРЕСА_2 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), з можливим її вилученням.

В інший спосіб, інакше як отримати тимчасовий доступ до документів, а саме: медичну карту стаціонарного хворого № 11238, а також, рентгенівських, КТ, МРТ знімків ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 та медичну карту стаціонарного хворого № 11238, а також, рентгенівських, КТ, МРТ знімків ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_3 , та їх вилучення (здійснення їх виїмки), неможливо, а тому слідчий звернувся до суду з даним клопотанням.

Слідчий в судове засідання не з`явився, в поданому клопотанні просив розглядати клопотання без участі слідчого та прокурора, вимоги клопотання підтримав в повному обсязі, просив не здійснювати фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів, в тому числі не здійснювати аудіо запис та відеозапис за допомогою технічних засобів.

Розгляд клопотання відповідно до ч.2 ст. 163 КПК України проводився за відсутності особи, у володінні якої знаходяться річ і документи, оскільки слідчим було доведено наявність достатніх підстав вважати, що доступ до дані речі мають значення для швидкого, повного та неупередженого розслідування, а також наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення інформації.

Згідно норми ч. 4 ст. ст. 107 КПК України, у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, дійшов до наступного висновку.

Відповідно дост. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 1ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Пунктом 5, 6 частини 2ст. 131 КПК Українипередбачені такі види заходів забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до речей і документів і тимчасове вилучення майна.

Згідно ч. 2ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч. 1ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до п.2 ч.1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах та документах, належить: відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Відповідно до ч. 5ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Судом встановлено, що СВ Обухівського РУП ГУ НП в Київській області здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні №120231112300002292, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13.10.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України та розпочато розслідування за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст.160 КПК України, матеріалами клопотання (витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань) доведено достатність даних про здійснення слідчим досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення, а також про те, що документи про тимчасовий доступ до яких з можливістю їх вилучення просить слідчий зберігаються в КНП ОМР « ІНФОРМАЦІЯ_5 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 , з метою забезпечення провадження досудового слідства, та встановлення об`єктивної істини, необхідний тимчасовий доступ до речей і документів, а отже клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163-166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

Клопотання старшогослідчогоСВ ОбухівськогоРУПГУНП вКиївськійобласті пронадання тимчасовогодоступу доречей ідокументів, задовольнити.

Надати тимчасовий доступу до речей і документів та зобов`язати КНП БМР " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", юридична адреса: АДРЕСА_2 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), надати: слідчим СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 ,тимчасовий доступ до речей та документів і надати можливість вилучити оригінали зазначених документів (здійснити їх виїмку), а саме: тимчасовий доступ до речей та документів і надати можливість вилучити оригінали зазначених документів (здійснити їх виїмку), а саме: медичної карти стаціонарного хворого № 11238, а також, рентгенівських, КТ, МРТ знімків ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_2 та медичної карти стаціонарного хворого № 11238, а також, рентгенівських, КТ, МРТ знімків ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_3 ,які з 12.10.2023перебували на стаціонарному лікуванні в КНП БМР " ІНФОРМАЦІЯ_4 ", юридична адреса: АДРЕСА_2 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ).

Строк дії ухвали визначити до 20 грудня 2023 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.10.2023
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу114455575
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —372/5212/23

Ухвала від 26.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

Ухвала від 23.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні