Ухвала
від 27.10.2023 по справі 153/1638/23
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"27" жовтня 2023 р. Справа153/1638/23

Провадження2/153/399/23-ц

у залі судових засідань у приміщенні Ямпільського районного суду Вінницької області у місті Ямпіль Могилів-Подільського району Вінницької області

Ямпільський районний суд Вінницької області

у складі головуючого судді Гаврилюк Т. В.

за участі секретаря судового засідання Шарко Л. В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання позивача ОСОБА_1 в інтересах своїх неповнолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про витребування доказів у цивільній справі №153/1638/23 за позовом ОСОБА_1 в інтересах своїх неповнолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до представниканеповнолітніх відповідачів ОСОБА_5 - ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , відповідача ОСОБА_8 , третя особа орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Ямпільської міської ради, про визнання права власності на спадкове майно,

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Ямпільського районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 в інтересах своїх неповнолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до представниканеповнолітніх відповідачів ОСОБА_5 - ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , відповідача ОСОБА_8 , третя особа орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Ямпільської міської ради, про визнання права власності на спадкове майно.

17 жовтня 2023 за вхід. №6208 разом з позовною заявою позивачем подано клопотання про витребування доказів. Клопотання мотивовано тим, що вона немає можливості самостійно надати суду інформацію щодо заведення спадкової справи №401/2019 до майна померлого ОСОБА_7 та матеріалів спадкової справи №27/2018 до майна померлого ОСОБА_9 , оскільки такі матеріали містять нотаріальну таємницю і можуть бути надані лише на запит суду чи правоохоронних органів, що стало підставою для звернення до суду з цим клопотанням.

Розглянувши заявлене клопотання, суд приходить до наступного:

Згідно ч.1 ст.2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно ч.1 ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно ч.1 ст.81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно ч.1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другійта третійстатті 83 цього Кодексу.

Суд, дослідивши матеріали справи, беручи до уваги, що для повного, всебічного, об`єктивного розгляду та вирішення справи по суті суду необхідно дослідити письмові докази, що мають значення для справи, а також враховуючи, що для отримання зазначених письмових доказів у позивача є складнощі, суд має підстави для задоволення заявленого клопотання.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.2, 76, 81, 83, 84, 258, 259, 260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання позивача ОСОБА_1 в інтересах своїх неповнолітніх дітей: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у приватного нотаріуса Могилів-Подільського районного нотаріального округу Вінницької області Бешинської Галини Анатоліївни належним чином завірену копію Спадкової справи №401/2019 до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 у місті Ямпіль Ямпільського району Вінницької області ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Копію ухвали надіслати приватному нотаріусу Могилів-Подільського районного нотаріального округу Вінницької області Бешинській Галині Анатоліївні (вулиця Замкова, буд.88 місто Ямпіль Вінницька область), для виконання.

Зобов`язати приватного нотаріуса Могилів-Подільського районного нотаріального округу Вінницької області Бешинську Г.А. надати витребувані докази безпосередньо до суду невідкладно після отримання даної ухвали.

Роз`яснити приватному нотаріусу Могилів-Подільського районного нотаріального округу Вінницької області Бешинській Г.А., що відповідно дост.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Витребувати з Державного нотаріального архіву Вінницької області засвідчені належним чином копії Спадкової справи №27/2018 (номер у спадковому реєстрі 62027404) заведеної до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 у місті Ямпіль Ямпільського району Вінницької області ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Копію ухвали надіслати керівнику Державного нотаріального архіву Вінницької області (21100, м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 7), для виконання.

Зобов`язати керівника Державного нотаріального архіву Вінницької області надати витребувані докази безпосередньо до суду невідкладно після отримання даної ухвали.

Роз`яснити керівнику Державного нотаріального архіву Вінницької області, що відповідно дост.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Термін виконанняухвали судудо 21листопада 2023 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Т. В. Гаврилюк

СудЯмпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення27.10.2023
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу114467553
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —153/1638/23

Рішення від 11.12.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 27.10.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні