Постанова
від 19.10.2023 по справі 916/3742/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури

"19" жовтня 2023 р. Справа № 916/3742/22Господарський суд Одеської області у складі судді Найфлейш В.Д.,

при секретарі судового засідання Білинській І.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи №916/3742/22

за заявою: ГУ ДПС в Одеській області (65044, м. Одеса, вул. Семінарська, 5, код ЄДРПОУ ВП 44069166)

до боржника: Приватного підприємства Кордсервіс (68003, Одеська обл., м. Чорноморськ, просп. Миру, 37, код ЄДРПОУ 33404266)

про відкриття провадження у справі про банкрутство

Представники сторін:

Представник кредитора Майстренко П.С. (в залі суду) від ГУ ДПС в Одеській області, самопредставництво

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 27.06.2023р., серед іншого, відкрито провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства Кордсервіс (68003, Одеська обл., м. Чорноморськ, просп. Миру, 37, код ЄДРПОУ 33404266), визнано вимоги ГУ ДПС в Одеській області до (65044, м. Одеса, вул. Семінарська, 5, код ЄДРПОУ ВП 44069166) до Приватного підприємства Кордсервіс (68003, Одеська обл., м. Чорноморськ, просп. Миру, 37, код ЄДРПОУ 33404266) на суму 7731554,10 грн., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном боржника Приватного підприємства Кордсервіс (68003, Одеська обл., м. Чорноморськ, просп. Миру, 37, код ЄДРПОУ 33404266) строком на 170 календарних днів, призначено розпорядником майна боржника Приватного підприємства Кордсервіс (65020, м. Одеса, вул. Велика Арнаутська, 84, код ЄДРПОУ 31690100) арбітражного керуючого Пасько Ганну Маратівну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) №1824 від 26.06.2017 р.).

Ухвалою попереднього засідання суду від 26.09.2023р. зазначено розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а саме: ГУ ДПС в Одеській області (65044, м. Одеса, вул. Семінарська, 5, код ЄДРПОУ ВП 44069166) до Приватного підприємства Кордсервіс (68003, Одеська обл., м. Чорноморськ, просп. Миру, 37, код ЄДРПОУ 33404266); ГУ ДПС в Житомирській області (10003, м.Житомир, вул. Юрка Тютюнника, 7, код ЄДРПОУ ВП 44096781) до Приватного підприємства Кордсервіс (68003, Одеська обл., м. Чорноморськ, просп. Миру, 37, код ЄДРПОУ 33404266) на суму 3068,34 грн.

Протоколом зборів кредиторів від 16.10.2023р. вирішено звернутись до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, ліквідатором призначити Пасько А.М.

19.10.2023р. в судовому засіданні проголошено вступну та резолютивну частини постанови.

Розглянувши матеріали справи та вислухавши представників сторін, суд встановив:

Розпорядником майна було перевірено факт здійснення офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство ПП «Кордсервіс» на офіційному сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет. Встановлено, що оголошення було оприлюднене 29.06.2023 р. о 16:55 годині, номер публікації 70885.

Розпорядником майна було підготовлено та направлено директору та засновнику Боржника Вимогу повідомлення про наслідки порушення провадження у справі про банкрутство та введення процедури розпорядження майном Боржника, в якому, зокрема, зазначено: про необхідність здійснити разом з Розпорядником майна розгляд вимог кредиторів в порядку та строки, визначені Кодексом; надати Розпоряднику майна всі необхідні документи на його вимогу для підготовки аналізу фінансово-господарської діяльності, інвестиційного становища боржника та його становища на ринках; провести інвентаризацію майна Боржника у строк до 08.08.2023р. та вжити заходів щодо проведення разом із розпорядником майна Боржника належної інвентаризації майна Боржника.

На теперішній час направлені Розпорядником майна Вимоги-повідомлення на адресу керівника та засновнику залишилися без відповіді.

Розпорядником майна було здійснено виїзд за місцезнаходженням (місцем реєстрації) Боржника, за результатами чого було встановлено відсутність за даною адресою Боржника, його посадових та інших осіб, та органів управління.

Арбітражним керуючим - розпорядником майна відповідно до ст. 44 КУзПБ направлено до відповідних установ та організацій запити з метою пошуку майна банкрута та отримано наступні відповіді-листи: Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, Територіального сервісного центру МВС, Головного управління Держпраці України в Одеській області, Державної служби морського та річкового транспорту України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Головного управління ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ в Одеській області, Регіонального відділення Фонду Державного майна України по Одеській області, Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції в Одеській області, Дніпровська митниця Держмитслужби, Філія «Головний інформаційно-обчислюваний центр» АТ «Українська залізниця», Департамент льотної придатності Державної авіаційної служби України, Державне космічне агентство України, Головне управління Державної податкової служби України в Дніпропетровській області, ГУ Статистики в Одеській області, ДО «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій», Інформаційна довідка з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна №301974854 від 02.06.2022 р., Витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна №78822044 від 02.06.2022 р., якими повідомлено щодо відсутності за ПП «Кордсервіс» зареєстрованого рухомого/нерухомого майна, а також щодо відсутності надання спеціальних дозволів чи ліцензій.

Незважаючи на вищезазначені обставини, стосовно неможливості здійснення аналізу фінансово-господарської діяльності Боржника з об`єктивних та поважних на то причин, які не залежать від самого розпорядника майна, останнім на виконання вимог КУзПБ було проведено аналіз фінансово-господарської діяльності Боржника на підставі наявних у розпорядника майна даних(відомостей).

Арбітражним керуючим зроблено наступні висновки щодо фінансово-господарського стану суб`єкта господарювання: фінансове становище ПП «Кордсервіс» відповідає стану банкрута, встановлено ознаки критичної неплатоспроможності, що відповідають фінансовому стану банкрутства, у власності ПП «Кордсервіс " відсутні активи, які можуть бути використані для розрахунків з кредиторами, Боржник не веде господарську діяльність, тому його інвестиційне та ринкове становище є нерентабельним та непривабливим, пропозицій щодо введення процедури санації, укладення мирової угоди, зокрема, відстрочення, розстрочення боргу з боку учасників справи та/або третіх осіб не надходило, у зв`язку з чим подальший перебіг процедури розпорядження майном у справі недоцільний, вбачається за доцільне визнання ПП «Кордсервіс» банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, не встановлено наявності ознак фіктивного банкрутства, приховування банкрутства, доведення до банкрутства.

З викладеного вбачається, що відновлення платоспроможності Боржника є неможливим, навіть за умов коректних управлінських рішень, із обов`язковим залученням інвестицій та/або за умови відстрочення (розтрочення, прощення, списання) наявної кредиторської заборгованості або її частини.

За тієї причини, що фінансовий стан Боржника характеризується ознаками надкритичної неплатоспроможності, у такому разі задоволення визнаних судом вимог кредиторів можливе лише через застосування ліквідаційної процедури.

Скарг на дії розпорядника майна не надходило.

Заяв осіб, які б мали бажання прийняти участь у санації боржника до суду та розпорядника майна не надходило.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства, до компетенції зборів кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про введення наступної процедури у справі про банкрутство.

Згідно п. 3 ч. 3 ст. 49 Кодексу України з процедур банкрутства, у підсумковому засіданні господарський суд ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Відповідно до ст. 58 Кодексу України з процедур банкрутства, у випадках, передбачених цим Кодексом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру. Суд визначає строк, протягом якого ліквідатор зобов`язаний здійснити ліквідацію боржника. Цей строк не може перевищувати 12 місяців. Неявка у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про час і місце такого засідання, не перешкоджає провадженню у справі.

Згідно ч. 2 ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства, протягом 15 днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов`язані передати бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов`язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до закону. Ліквідатор має право замовити виготовлення дублікатів печатки та штампів у разі їх втрати.

Відповідно до ч. 3 ст. 59 Кодексу України з процедур банкрутства, з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов`язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, господарський суд здійснює офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-порталі судової влади України.

Приймаючи до уваги протокол засідання комітету кредиторів про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом та наявність в матеріалах справи доказів, що свідчать про виявлення кредиторської заборгованості та недостатності майнових активів для її задоволення та відсутність доказів погашення заборгованості боржником, а також відсутність підстав для введення процедури санації, суд вважає за необхідне визнати ПП Кордсервіс банкрутом та відкрити відносно нього ліквідаційну процедуру.

При цьому, суд припиняє повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном та з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов`язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснює офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-порталі судової влади України.

Відповідно до ч. 1 ст. 60 Кодексу України з процедур банкрутства, у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Кодексом, з числа арбітражних керуючих, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

За приписами п. 2 ч.1 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, у разі відсторонення розпорядника майна або керуючого реструктуризацією, визначеного Єдиною судовою інформаційно-телекомунікаційною системою, від виконання повноважень, керуючий санацією, керуючий реалізацією та ліквідатор призначаються господарським судом за клопотанням комітету кредиторів.

Приймаючи до уваги те, що комітетом кредиторів для призначення ліквідатором обрано кандидатуру арбітражного керуючого Пасько Г.М., а також те, що кандидатура арбітражного керуючого Пасько Г.М. відповідає вимогам, встановленим Кодексом України з процедур банкрутства, не є заінтересованою особою стосовно боржника, суд призначає ліквідатором ПП Кордсервіс арбітражного керуючого Пасько Г.М.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 28, 48,58,59,60 Кодексу України з процедур банкрутства, суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом Приватне підприємство Кордсервіс (68003, Одеська обл., м. Чорноморськ, просп. Миру, 37, код ЄДРПОУ 33404266).

2. Відкрити ліквідаційну процедуру Приватного підприємства Кордсервіс (68003, Одеська обл., м. Чорноморськ, просп. Миру, 37, код ЄДРПОУ 33404266) строком на дванадцять місяців передбачену ст.ст. 58-60 Кодексу України з процедур банкрутства.

3. Припинити процедуру розпорядження майном Приватного підприємства Кордсервіс (68003, Одеська обл., м. Чорноморськ, просп. Миру, 37, код ЄДРПОУ 33404266) та повноваження розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Пасько Г.М.

4. Призначити ліквідатором Приватного підприємства Кордсервіс (68003, Одеська обл., м. Чорноморськ, просп. Миру, 37, код ЄДРПОУ 33404266) арбітражного керуючого Пасько Ганну Маратівну (свідоцтво №1824 від 26.06.2017 р.).

5. З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов`язаннями боржника, визнаного банкрутом, здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання Приватного підприємства Кордсервіс (68003, Одеська обл., м. Чорноморськ, просп. Миру, 37, код ЄДРПОУ 33404266) банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-порталі судової влади України.

6. Скасувати арешт, накладений на майно Приватного підприємства Кордсервіс (68003, Одеська обл., м. Чорноморськ, просп. Миру, 37, код ЄДРПОУ 33404266), визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

7. Зобов`язати посадових осіб Приватного підприємства Кордсервіс (68003, Одеська обл., м. Чорноморськ, просп. Миру, 37, код ЄДРПОУ 33404266) протягом п`ятнадцяти днів передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов`язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

8. Зобов`язати ліквідатора банкрута після завершення усіх розрахунків із кредиторами подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута на затвердження.

9. Зобов`язати ліквідатора надати звіт про проведену роботу з підтверджуючими документами, ліквідаційний баланс банкрута.

Копію постанови надіслати: Управлінню державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради (65009, м. Одеса, вул. Черняховського, 6).

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://od.arbitr.gov.ua

Постанова набрала законної сили негайно після її проголошення згідно ст. 235 ГПК України та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Південно-західного апеляційного господарського суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом 20 днів згідно ст. 256 ГПК України.

Повний текст складено та підписано 27 жовтня 2023 р.

Суддя В.Д. Найфлейш

Дата ухвалення рішення19.10.2023
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу114476994
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/3742/22

Ухвала від 14.05.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 05.03.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 10.01.2024

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 12.12.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Постанова від 19.10.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 26.09.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 23.08.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 15.08.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 27.06.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 06.06.2023

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні