Ухвала
від 20.10.2023 по справі 766/8405/23
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/8405/23

н/п 1-в/766/253/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.10.2023 року м. Херсон

Херсонський міський суд Херсонської області у складі:

головуючого судді: ОСОБА_1

за участю секретаря: ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Херсона заяву КНП «Херсонський обласний заклад з надання психіатричної допомоги» ХОР в особі директора ОСОБА_3 про продовження застосування заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу (відділення) із звичайним наглядом відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , -

в с т а н о в и в:

12.10.2023 року КНП «Херсонський обласний заклад з надання психіатричної допомоги» ХОР в особі директора ОСОБА_3 звернувся до суду із заявою про продовження застосування заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу (відділення) із звичайним наглядом відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

20.10.2023 року на адресу суду надійшла заява від КНП «Херсонський обласний заклад з надання психіатричної допомоги» ХОР в особі директора ОСОБА_3 про повернення документів без розгляду, оскільки ухвалою судді Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_5 від 20.10.2023 року вже продовжено строк застосування примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_4 .

Учасники справи будучи повідомленими про дату, час і місце розгляду справи в судове засідання не з`явилися.

Дослідивши матеріали , суд доходить до наступного висновку.

Відповідно до ст. 19 Закону України «Про психіатричну допомогу» примусові заходи медичного характеру застосовуються за рішенням суду у випадках та в порядку, встановлених Кримінальним, Кримінальним процесуальним кодексами України, цим Законом та іншими законами. За рішенням суду застосовуються такі примусові заходи медичного характеру як надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Відповідно до вимог ч. ч. 1, 3 ст. 514 КПК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування. Розгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється за письмовою заявою представника медичного закладу (лікаря-психіатра), де тримається дана особа, у передбаченому статтею 95 Кримінального кодексу України та статтею 512 цього Кодексу порядку. До письмової заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Однак, зважаючи на те, що директор КНП «Херсонський обласний заклад з надання психіатричної допомоги» ХОР ОСОБА_3 просить повернути матеріали, тобто, залишити заяву без розгляду, отже, фактично її не підтримує, а також керуючись положеннями ч. 1 та ч. 3 ст. 26 КПК України, які передбачають, що сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених цим Кодексом, а слідчий суддя, суд у кримінальному провадженні вирішують лише ті питання, що винесені на їх розгляд сторонами та віднесені до їх повноважень цим Кодексом, суд вважає, що заяву про продовження застосування заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу (відділення) із звичайним наглядом відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 необхідно повернути без розгляду.

Керуючись ст. 514, ст. 516 КПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Заяву КНП «Херсонський обласний заклад з надання психіатричної допомоги» ХОР в особі директора ОСОБА_3 про продовження застосування заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу (відділення) із звичайним наглядом відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , повернути без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена протягом 7 (семи) днів з дня її проголошення до Херсонського апеляційного суду через Херсонський міський суд Херсонської області.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

СуддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.10.2023
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу114484754
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження застосування заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу (відділення) із звичайним наглядом відносно ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1

Судовий реєстр по справі —766/8405/23

Ухвала від 20.10.2023

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Майдан С. І.

Ухвала від 16.10.2023

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Майдан С. І.

Ухвала від 16.10.2023

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Майдан С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні